Çiftçilerin topraktaki besin elementlerini ve toprağın ihtiyaç duyduğu gübre miktarını tarlada anında öğrenmek isteyen çiftçilerin işini kolaylaştıran Dijital Toprak Analiz Cihazı Lapsekili üreticilerin hizmetine sunuldu. Hizmete sunulan bu cihaz ile çiftçiler 5 dakikada topraklarını analiz edebilecek.

Lapseki İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Dijital Toprak Analiz Cihazı üreticilerin hizmetine sunuldu. Hızlı, pratik ve çok kısa sürede analiz sonuçlarını veren, gübre önerisinde bulunan Dijital Toprak Analiz Cihazı ile üreticiler toprak örneklerini alıp İlçe Müdürlüğüne getirdikten on dakika gibi, çok kısa bir sürede toprak analiz sonuçlarını ve gübre önerisini alabilecekler. Son yıllardaki tarımda dijitalleşmenin kazandırdığı bir yenilik olan dijital toprak analiz cihazı ile üreticilerimiz topraklarının PH, Azot, Fosfor, Potasyum durumu, toprak tipini öğrenebilecek. Analiz sonucuna göre hangi gübreleri, ne zaman, hangi miktarda kullanacak bilgisini alabilecekler. Toprak analizi sonuçlarına göre yapılan gübreleme ile; bölge üreticilerimizin doğru miktarda gübre kullanmaları sağlanacak, fazla gübre kullanılmasının önüne geçilecek, üreticilerimize ve ülke ekonomisine katkı sağlanacak. Doğru gübrenin, doğru zamanda, doğru miktarda uygulanması ile yanlış gübreleme sonucu toprakta meydana gelebilecek kirlenmenin önüne geçilecek. 

Anında Analiz Sonuç Raporu
5 dakikada toprak analiz sonucu Laboratuvar ölçümlerinin üzerinde doğruluk payı Sezon boyunca sınırsız toprak analizi yapma hakkı Tarlayı her gübreleme öncesi parça parça analiz ederek hassas tarım yapabilme olanağı Analiz sonuçlarına göre gübreleme ile girdi maliyetini düşürme ve yüksek verim elde etme fırsatı Tek şarjla ortalama 30 ölçüm kapasitesi Kolay kullanım ve elde taşıma Kalibrasyon ihtiyacı olmadan tüm bölgelerde ve tüm toprak tiplerinde analiz yapabilme
 
Cuma Deren