İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile İlçede arttırılan Halk Pazarını gezen Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Koronavirüs nedeni ile gerçekleştirilen uygulamaları denetledi.

Artan Koronavirüs vakaları ve ölümleri nedeni ile İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl Valiliklerine gönderilen  genelgeler ile  vakaların azaltılabilmesi için önlemler alınıyor. Bu kapsamda Çan İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu da vatandaşların en çok ziyaret ettiği  Halk Pazarı günlerini ikiye çıkartmıştı. Vatandaşların fazla temasta bulunmadan iki gün alışveriş imkanı sunan pazarı ziyaret eden İlçe Kaymakamı Mustafa Gürdal denetlemelerde bulundu.

Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, Esnaf Odası Başkanı Emin Görgün Pazar yerini ziyaret ederek pazarcı esnaflara korona virüs kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulundu. Esnaf ve vatandaşlarla görüşen, sohbet ederek, maske, mesafe ve temizlik konusunda uyarılarda bulunan Kaymakam Gürdal, tüm dünyada etkisini sürdüren, binlerce insanın canına mal olan salgına karşı tedbirlerin önemine değinilerek,  herkesin bu sorumluluğu bilmesi gerektiğini vurguladı. Kurallara aykırı davranışlarda bulunanların ilgili yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını da hatırlattı.
 
İsmail Şen