Ayvacıklı vatandaşların en çok uğradığı kalabalık alanlardan biri olan  Halk Pazarında Koronavirüs tedbirleri üst seviyede tutuluyor.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Koronavirüsü dolayısı ile tedbirler her geçen gün genişletiliyor. Vakaların önüne geçilebilmesi için yoğun çaba sarf eden Ayvacık Belediyesi de vatandaşların en çok gittiği yerlerde önlemlerini alıyor. Dezenfekte çalışmaları başta olmak üzere tüm tedbirlerin harfiyen uygulandığı ilçede, Halk Pazarında da HES kodu başta olmak üzere gerekli tüm önlemler alınıyor. İlçenin en yoğun alanı olan Halk Pazarına giren tüm vatandaşların ateşi tek tek ölçülüyor. Zabıta ekipleri tarafından HES Kodları kontrol edilirken  vatandaşlar sosyal mesafe ve maske konusunda sık sık uyarılıyor. 

Halk Pazarında yapılan uygulamalar ile ilgili Ayvacık Belediyesinden yapılan açıklamada ise “Koronavirüs salgınla mücadele kapsamında  Halk pazarı için gerekli tedbirleri aldık. Pazar esnafına Hes Kod sorgulama ,alışveriş için gelen hemşehrilerimizin ateşi tek tek kontrol edilip , dezenfekte olarak pazara girişleri sağlandı . Tüm vatandaşlarımızın kişisel hijyen kurallarına riayet etmelerini ve yetkililer tarafından yapılan uyarıları dikkate almalarını, maske ve mesafe kurallarına uymalarını rica ediyoruz. Uygulanan her tedbir sizin sağlığınız için yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
Şerife Erdem