Koronavirüs pandemisinin başından bu yana alınan önlemlere uyan Bozcaadalı esnaf ve vatandaşlar süreçte başarılı bir grafik çizdi. Bozcada Kaymakamı Bahar Kaya da son genelge ile alınan önlemlere de uyan esnafı denetledi.

2020’nin başında Çin’de ortaya çıkan Koronavirüs pandemisi nedeni ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Mart ayında görülen ilk vakadan bu yana  alınan tedbirler artarak devam ediyor. Sürecin en başından bu  yana gerek hükümet gerekse İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Tarafından alınan kararlara harfiyen uyan Bozcada İlçesi, zorlu süreçte başarılı bir grafik çizdi.  İç İşleri Bakanlığı tarafından alınan son tedbirlere de harfiyen uyan adalılar takdir toplarken, yine   İç İşleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Bozcaada Kaymakamı Bahar Kaya yapılan uygulamaları denetledi.

İlçe Kaymakam Bahar Kaya, İlçe Emniyet Amir Vekili Ümit Volkan Kıvrak ve İlçe Jandarma Komutanı Serdar Korkmaz İle birlikte koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere ilişkin denetimde bulundu. İşyerlerini ziyaret eden Kaymakam Bahar Kaya,  esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi.  Uygulama denetiminde sık sık alınan tedbirleri de hatırlatan Kaymakam Bahar Kaya, hem esnafa hem de vatandaşlara sık sık  Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına eksiksiz uymaları gerektiğini  hatırlattı.
 
İsmail Şen