Türkiye’nin en çok ormana sahip olan illerden biri olan Çanakkale’de her yıl çıkan yangınlarla ormanlar yok olurken, yangınların izleri silen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü yaptığı ağaçlandırmalar sayesinde ormanlar küllerinden yeniden doğuyor. Bu kapsamda Temmuz Ayında çıkan yangında zarar gören Ilgardere, Kumköy ve Yalova Köylerinde fidanlar toprakla buluşturuldu.

Kimi zaman Teröristlerin de desteği ile ülkenin çeşitli bölgelerinde çıkarılan yangınlarla her yıl yüzlerce hektarlık orman alanı yok edilirken, bu alanları yeniden yeşillendirmek amacı ile Orman Bölge Müdürlükleri de var güçleri ile çalışıyor. Türkiye’nin en çok ormana sahip olan illerden biri olan Çanakkale’de de her yıl çeşitli nedenlerle onlarca yangın çıkıyor. Bilinçli ve bilinçsizce çıkarılan yangınların izlerini silen Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü alanları yeniden ağaçlandırıyor.  Daha yeşil bir gelecek için var gücü ile çalışan Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, çıkan yangınlar sonucu yanan alanlarda fidanlar dikiliyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz Temmuz ayında Ilgardere mevkinde başlayarak, Kumköy ve Yalova Köylerini de etkisi altına alan yangında 400 hektarlık alan yanmıştı. Bu alanın yeniden yeşillendirmesi için çalışmalar başlatıldı. Anafartalar Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluğunda olan bölgede  yeniden yeşillendirilmek için önce  yanık saha temizlendi.

Yanık temizliğinin ardından topraklar sürülerek yeniden fidan dikimine hazır hale getirildi.  11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ise ağaçlandırma çalışmaları başlatılmıştı. Bugün Fidan, Yarın Nefes’ sloganı ile   81 ilde eş zamanlı olarak,  gerçekleştirilen fidan dikimleri zaman zaman devam ediyor.  Yapılan fidan dikimi çalışmaları ile yok olan ormanlar yeniden küllerinden doğacak.
 
Cuma Deren