Artan Koronavirüs vakaları sonrasında İç İşleri Bakanlığı tarafından 81 İl ve İlçelerine gönderilen genelge kapsamında alınan önlemleri denetlemek amacı ile Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu ve Belediye Başkanı Saim Zileli, ilçede gerçekleştirilen uygulamaları denetledi.
 
Çin’in Wuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan ve etkisini sürdüren Koronavirüs Ülkemizde de etkisnin sürdürmeye devam ediyor. Mart ayında görülen ilk vakanın ardından   Koronavirüsün yayılmasını önlemek amacı ile bir çok uygulama hayata geçirildi. Bir Haziran’a kadar sıkı devam eden  tedbirler 1 Haziran itibari ile hayat normalleşme süreci ile vakalar yeniden artışa geçti. Vatandaşların tedbirleri elden bırakması ile artan vakaların önüne geçmek için yeniden kısıtlamalar getirildi. İç İşleri Bakanlığının 81 İl ve İlçelerine gönderilen genelgeler kapsamında yeni önlemler alındı. Alınan bu önlemler Vali ve Kaymakamlar başta olmak üzere ilgili birimler denetleme gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Eceabat Kaymakamı Hasan Ongu, İçişleri Bakanlığının Covid- 19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler konulu genelgesi çerçevesinde denetimlere katılarak kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken tedbirleri yerinde inceledi.

Bu kapsamda halk pazarını ziyaret ederek denetleyen Kaymakam  Hasan Ongu, ilçemizdeki esnaf ve vatandaşları Covid-19’a karşı uyararak aynı zamanda istek ve taleplerini de dinledi. Denetimler sırasında Kaymakamı  Hasan Ongu kontrollü sosyal hayatın devam ettiği salgın sürecinde, ilçede denetimlerin aralıksız devam edeceğini, bu süreçte yapılan çalışmalarda   destek veren ve kurallara uyan bütün vatandaşlara teşekkür ederek tedbiri elden bırakmaması gerektiğini vurguladı.

Cuma Deren