Koronavirüs nedeni ile alınan önlemlerin denetlenmesi kapsamında Lapseki İlçesindeki toplu taşıma, otobüs, minibüs ve şehir içi araçlarında maske ve mesafe denetimi gerçekleştirildi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini sürdüren Koronavirüs vakalarının son günlerde yeniden yükselişe geçmesinin ardından alınan önlemler ve bu önlemleri yapacak denetimler de sıklaştırıldı. Özellikle Maske ve mesafenin önem taşıdığı  Koronavirüs ile mücadelede yapılan denetimlerde vatandaşlar sık sık uyarılırken, uyarılara uymayanlara da ceza veriliyor. Bu kapsamda Lapseki İlçesinde Zabıta Ekipleri ve polis ekipleri tarafından tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetlemeler kapsamında, İlçe minibüslerinde  kontroller yapıldı.

Koronavirüs önlemleri kapsamında tüm Türkiye'de aynı anda yapılan toplu taşıma, otobüs, minibüs ve şehir içi araçları maske ve sosyal mesafe denetlemesi Lapseki Belediye Zabıta  ekipleri ve polislerin katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde vatandaşlar ve şoförler Maske, Mesafe ve  hijyen konusunda uyarıldı. Uyarılara uymayan vatandaşlara ise idari para cezası uygulandı.

Başkan Yılmaz Okulda Maske Dağıttı
Öte yandan Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, gerçekleştirdiği okul ziyaretinde Koronavirüs tedbirleri dolayısı ile öğrencilere maske dağıttı. 21 Eylül’de başlayan yüz tüze eğitim Koronavirüs gölgesinde devam ediyor.  Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da 25 eylül ilköğretim okulu ve İsmail Baykut İlköğretim Okullarını ziyaret etti. Eğitim süreci hakkında bilgiler alan Başkan Eyüp Yılmaz, okul yönetimi ve öğretmenlerden bilgi aldı. Başkan Yılmaz ziyaretinde öğrencilere maske de dağıtarak  Öğrencilere okul sırasında maske, mesafe ve hijyene dikkat etmelerini söyledi.
 
 
Şerife Erdem