Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Dünya Hayvanları Koruma Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Vali Aktaş mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hayvanlarından bir ruh taşıdığını bilerek onların yaşama hakkına saygı duymak, onlara merhametli davranmak, koruyup kollamak, iyi şartlarda beslemek gibi temel hakları konularında duyarlı davranılarak farkındalık yaratmak amacıyla dünya genelinde her yıl 4 Ekim, Hayvanları Koruma Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyada insanlardan başka canlıların da olduğunu bilerek, bir bütün olarak yaşadığımız ekosisteme ve dünyaya saygı duyup onu korumalıyız. Memleketi sevmek, börtüsüyle böceğiyle, dağıyla taşıyla, florası faunasıyla, insanıyla hayvanıyla beraber sevmek demek. Onları aç bırakmak, terk etmek ya da onlara akla ve hayale gelmeyecek kötü muamelelerde bulunmak bizim kültür ve medeniyet değerlerimizle asla uyuşmaz. Çünkü bizler, her canlıyı Allah’ın yarattığı bir güzellik olarak kabul edip onun da yaşama hakkı olduğunu bilen, kabul eden bir kültür ve medeniyetin mensuplarıyız.
Bu vesileyle hayvanların korunması konusunda herkesin gereken duyarlılığı ve sorumluluğu birlikte yerine getireceklerine inanıyor, dostlarımızı korumak için, başlarına gelebilecek en ufak kötülükte #HAYDİ uygulaması ile bize haber vermenizi bekliyor, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.
 
#HAYDİ uygulamasını mobil marketlerden indirmek için linkler,
 
apps.apple.com/tr/app/haydi/
 
play.google.com/store/apps/det.. "


Kaynak: Haber Merkezi