Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, sosyal medya üzerinden paylaştığı bir video ile belediye olarak yapılan çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi verdi. 
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Medya hesabı üzerinde yayınladığı bir video ile Çanakkale Belediyesinin Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.  Başkan Gökhan sözlerine “Çanakkale’de koronavirüs salgını dolayısıyla kısıtlanan hemşehrilerimiz ve hayatlarını sokakta geçirmek zorunda olan ve çalışmak zorunda olan hemşehrilerimize neler yaptığımızı, ne tür kolaylıklar sağladığımızı paylaşmak için sizlerle beraberim” diyerek başladı.

Başkan Gökhan konuşmasının devamında sokağa çıkma yasağı bulunan kesimler hakkında yapılan çalışmalara değinerek “65 yaş üzeri ve 20 yaş altı çalışmayan gençlerin sokağa çıkması yasak. Özellikle 65 yaş  ve üstü insanlarımızın erzak, destek taleplerini yerine getirmeye çaba gösteriyoruz. Hem 112 servisine gelen taleplerden belediyenin yapması gerekenleri biz karşılıyoruz. Ayrıca 444 17 17 numaralı belediyenin çağrı telefonundan da gelen talepleri yerine getiriyoruz. Bugün itibariyle 651 adet erzak kolisi dağıtmışız. Sıcak yemek taleplerini yerine getirmişiz. Bu arada 305 hemşehrimiz bize marketlerden erzak kolisi temin etmiş. Bizde onları ihtiyaç sahipleri insanlara dağıtmışız. Eğer bize destek olmak isteyen hemşehrilerimiz varsa, yine arzu ettikleri marketlerden koli temin edebilirler. Biliyorsunuz Ramazan Ayı’da geliyor. Bu bakımdan yardım kolileri  fitre, zekat yerine de geçer.  Pazarlarımızda, otobüslerimizde maske dağıtımımız devam etmekte. Çünkü insanların toplu olarak gitmek zorunda olduğu yerler. Pazarlarımız hafta da iki güne düştü Cuma günü ve Cumartesi günü Esenler pazarı olmak üzere. Belirli bir nizam içerisinde vatandaşlarımız alışveriş yapması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Onun dışında gezici su doldurma aracımız var. Akıllı sayacı olan, sokağa çıkma yasağı olan hemşehrilerimiz  gidip onların sularını dolduruyoruz. 1 tonluk su hakkımız 10 tona çıkarıldı. Bu noktada her türlü desteği gayreti gösteriyoruz. Her türlü talebinizi bize iletebilirsiziniz. Elbette ki 112 ve vefa hattını da kullanabilirsiniz. Burada hedefimiz  olabildiğince sokağa çıkmadan evimizde kalarak bu dönemi geçirmek. Fazla uzun süreceğini ummuyorum. Çoğunun gidip azının kaldığını varsayarak biraz daha sabırlı olmanızı diliyorum. Her türlü ihtiyacınızı gidermek üzere hazırız. Belediyemiz kendi imkanlarını, çalışanlarımızı koruyarak, nöbetleşe çalışma düzenine geçmiş olarak ama hizmeti aksatmadan çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda sizlerin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Evde kalmanızı bir kez daha rica ediyorum. Müsterih olun, moralinizi bozmayın. Hatta psikolojik destek hattımız var. Arzu eden hemşehrilerimiz bu hattan destek alabilir” dedi.
 
Şerife Erdem