Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçe genelinde gerçekleştirdiği inceleme gezilerini sürdürüyor. Kaymakam Can bu kapsamda Terzialan İlkokulu, Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulu ve Özer İlköğretim Okulunda incelemelerde bulundu

Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, gerçekleştirdiği okul gezileri çalışmaları kapsamında ilk olarak Terzialan İlkokulu ve Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulunu ziyaret etti. Geçtiğimiz günlerde Terzialan İlkokulunun depreme dayanıksız olmasından dolayı çıkan karar ile okulun tahliye edilmesi istenmişti. Kararlaştırılan boşaltmanın ardında iki okul birleştirildi ve eğitimler tek binada gerçekleştiriliyor.  Okuldaki son durumu yerinde görmek isteyen Kaymakam Mustafa Gürdal, Terzialan İlkokulunda ve Terzialan Şehit Binbaşı Ercan Kurt Ortaokulunda incelemelerde bulundu ve eğitim öğretimde aksaklığa meal verecek herhangi bir olumsuzluk olmadığını yerinde tespit etti. Sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle ilgilenen Kaymakam Gürdal,  öğrencilere başarılar diledi. 
Çan Kaymakamımız Mustafa Gürdal’ın ikinci durağı ise ilçede faaliyet gösteren  Özer İlköğretim Okulu oldu. Geçtiğimiz günlerde Osman Caneri İlköğretim Okulunun depreme dayanıksız olmasından dolayı çıkan karar ile okul tahliye edildi. Özer İlköğretim Okulunda ikili eğitime başlandı. Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Çakır Özer, İlköğretim Okuluna giderek incelemelerde bulundu. Eğitim Öğretimi engelleyecek herhangi bir durum olmadığını okul idaresinden aldıkları bilgiler ile netleştirmiş oldular. Her iki okulun İdarecileri, Okul Aile Birliği Başkanları ve Mahalle Muhtarları ile bir araya gelen Kaymakam Gürdal  İkili eğitimi aksatan bir problem yaşanmadığını Özer İlköğretim Okulu İdareci, Öğretmen ve Öğrencilerin misafir okul olan Osman Caneri İlköğretim Okuluna yardımcı olduklarını söylediler. Önümüzdeki yıl yapılacak olan yeni planlama ile öğrencilerimiz tekrar normal eğitimlerine devam edecekler. Kaymakamımız ve Milli Eğitim Müdürümüz Özer İlköğretim Okuluna misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti ve başarılı bir eğitim öğretim yılı geçirilmesi konusunda ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
Şerife Erdem