Kongre süreci devam eden Cumhuıriyet Halk Partisi İlçe seçimlerinde, Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları olağan kurultayı hafta içinde gerçekleştirildi. 

Lapseki İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Gökçe Özdil, seçim sonrası yaptığı açıklamasında Lapsekinin seçmen erkek ve kadın nüfusuna dikkat çekerek “nüfusun 6937 'si erkek, 6881'si kadın nüfusudur. Bu tabloya baktığımızda özellikle ilçemizde siyasi partilerde kadın kolları biriminin ne kadar hayati önem kazandığına dikkat çekmek istiyorum. Önümüzdeki hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde kadınların eli siyasetin şeklini belirleyecek” dedi.

 Lapseki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları olağan kurultayı hafta içi gerçekleştirildi. Önemli bir katılımın olduğu, kurultay’da yapılan seçimin ardından Lapseki Kadın Kollarının yeni başkanı Gökçe Özdil oldu. Yapılan seçimin ardından bir konuşma yapan  İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç yaptığı açıklamada " Bugün Cumhuriyet Halk Partisi Lapseki Kadın Kolları olağan kurultayını gerçekleştirdik. Yeni seçilen kadın kolları başkanı Gökçe Özdil’i ve yönetimini tebrik eder, görevlerinde başarılar dileriz" diye konuştu. Özdil, yeni yönetim ile birlikte çok çalışarak yükselen ivmedeki başarıyı taçlandırmak istediklerini ifade ederek " Tüm kadınlarımız ile birlikte koordineli olarak çalışacağız" dedi.

“Lapseki’de Siyaseti Kadınlar Belirleyecek”
Lapseki İlçe Kadın Kolları Başkanlığına seçilen Gökçe Özdil, seçim sonrası yaptığı açıklamasında Lapseki’nin seçmen erkek ve kadın nüfusuna dikkat çekerek " Kadınların oyları büyük ölçüde seçimlerin kaderini etkiliyor. Lapseki'ye baktığımızda toplam ilçe nüfusu 27 bin 838.  İlçe toplam erkek nüfusu 13970 iken kadınlarda bu rakam 13 bin 868. Son verilere baktığımızda ilçe merkez nüfusu 13 bin 818 kişi. Bu merkez nüfusun 6937 'si erkek, 6881'si kadın nüfusudur. Bu tabloya baktığımızda özellikle ilçemizde siyasi partilerde kadın kolları biriminin ne kadar hayati önem kazandığına dikkat çekmek istiyorum. Önümüzdeki hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde kadınların eli siyasetin şeklini belirleyecek. Şimdiden çalışmalara başladık. Tüm kadınlarımızın oylarına talibiz. Hedefimiz bu doğrultuda olacak" mesajını verdi.
 
Cuma Deren