CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ ın;
“ŞİRKETE SÖZ MÜ VERDİNİZ?” şeklindeki çıkışına, Çevreci eylemlerin adresinde yaşayan köylüler gibi, Ormanları yok olan Merkeze bağlı köylerin yaşayanlarından manidar sözlerle değerlendirme geldi.
 
Misliyle ağaç kesimlerinin sürdüğü bölgeler için suskun kalındığını savunan köylüler şöyle sordu;

“Balabandakiler ağaç ise, bunlar ne..?” 

Çevreci çıkışlara, Yok olan Orman örneği;
“ONLAR AĞAÇ İSE, BUNLAR NE..?”!

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’a, Merkeze bağlı köylerin yaşayanları ile, Balabanlılardan çarpıcı bir soru yöneldi; “Yok olan Ormanlara neden sessiz kaldınız?”
CHP’ li vekil Ceylan, geçtiğimiz günlerde Kirazlı Altın Madeni ile ilgili olarak bir şirket yetkilisinin, “Tekrar çalışmayı arzu ediyoruz, bunu şirketimizin taahhüdü olarak ilan ediyoruz” şeklinde, dile geldiğini ileri sürdüğü sözleri üzerinden bir çıkışa imza atmıştı.
Milletvekili Ceylan, “Bu şirkete bir söz mü verilmiştir? Şirket bu cesareti nereden bulmaktadır?” diye sormuştu.
Maden sahasındaki ağaç kesimlerine gösterilen çevreci tepkiye destek vermesine karşın, Ormanların yok olduğu Merkeze bağlı köylere sessiz kalındığını gözlediklerini söyleyen Ormanları yok olan köylüler; “Orada, Balabandakiler ağaç ise, buradakilerin adı nedir? Balabanın aksine, misliyle kesim yapılan sahalara neden sessiz kalınmakta? Neden görmeden gelinmekte?” şeklindeki sorularını sıraladı.
 
Ana muhalefet CHP’ nin, Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Meclis Genel Kurulunda yaptığı açıklamasında; ‘Çanakkale Kirazlı bölgesinde siyanürle altın işletmeciliği yapmak isteyen firmanın ruhsatının iptali sonrası yaşanan gelişmeler’ vurgusu yapıp, şunları söylemişti;
Uyarılarımız dikkate alınmadı ve termik santrallere filtre takılmasının ertelenmesini içeren yasa Ak Parti oylarıyla Meclisten geçti
Cumhurbaşkanı’nın “Çünkü bir tarafta halkım var, bir tarafta da buradaki sermaye var, kusura bakmasınlar” şeklindeki sözleriyle, Meclisin aldığı erteleme kararını vetosu sonrası yapılması gereken işlemler olduğunu anımsatan vekil Ceylan, “Bu kapsamda, baca arıtma gazı filtre emisyon ölçüm sistemi gibi kriterleri karşılamayan kaç termik santral hakkında çevre mevzuatı gereği kaç liralık idari para cezası kesilmiş ve kaçı hakkında kapatma kararı verilmiştir?” diye de sordu.
Balaban yöresi yaşayanları başta ormanları yok olan Merkeze bağlı köylerin yaşayanları ise, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın ,  Kirazlı’da maden işletmeciliği amacıyla binlerce ağacın katledildiğini söylediğini, çevreci duyarlılığını misliyle orman alanının düz ara kesimlerle  yok edilmesine ilişkin sözleri bulunmayışına eleştiri getirdi.

CHP’ li vekil Ceylan gibi, çevre duyarlılığı için Balaban’dan ses verenlerin, yok olan Çanakkale ormanlarına sessizliklerinin düşündürücü olduğunu savunan köylüler, “Balabanın aksine, daha büyük alanda, on binlerce ağaç kesiliyor, bu ağaçları neden kimse görmüyor?” diye sordu.

Erdem Sürek