“ÇEK DESTEĞİ, AL KADROYU..!”
Siyaset kamuoyunun, bu şok iddiayı konuştuğu gözleniyor.
“İl Başkanlık yarışına katılan isme, Çanakkale Belediyesi’nden kadro sözü alınca destekleyici hamleyi yaptı.”
İddiaya göre,  İl Başkanı Güneşhan’ ı desteklediği bilinen bazı partililere,  çocuklarının Çanakkale Merkez İlçe Belediyesi’nde işe alınacağı vaadinde bulunuldu.
Yenice örgütünün önemsediği bu isimler sayesinde, İlçe Başkanlığı yarışında başarılı olacağına kesin gözüyle bakılan aday değil, İl Başkanlık yarışının yeni adayı Ural’ı desteklediği bilinen liste,  kongreyi kazanan oldu.
ÜNÜVAR NE DERSE ‘O’..!
İl Başkanlığı seçiminin güç kavgasına dönüştüğü savıyla süren tartışmanın,  Parti içi kulislerin gündem maddesine dönüştüğü gözlenen CHP’ de, dillenen bir değer iddia ise şu oldu;
“Çanakkale Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar,  Merkez dahil ilçe örgütleri üzerinde güçlü ve etkili. Ünüvar ne derse o..!”
----------------------------------------
ÖRGÜT BU SORUYA YANIT ARIYOR;
“DESTEK SÖZÜNÜ, KADRO SÖZÜ MÜ UNUTTURDU..?”
---------------------------------------
Ana muhalefet CHP’ de, İl Başkanlığı yarışında son haftaya girildi. Dillenen iddiaların ise, adeta  yıl boyu tartışılacak hale geldiği gözlendi.
N çarpıcı iddia, “Çek desteği, al kadroyu..” diye özetlenen oldu.
Parti içi kulislerde dillendiği gözlenen ve kulaktan kulağa yayılan iddia şöyle;
“Örgütler üzerinde etkili Çanakkale Belediye Başkan yardımcısı Rebiye Ünüvar, Mevcut il Başkanı İsmet Güneşhan’ ın karşısına aday çıkan, eski Milletvekili adayı Metin Ümit Ural’ ın desteklenmesi yönünde İlçe örgütlerinin sözü geçen isimleriyle temas halinde.  Ünüvar ne derse o”
YENİCE SEÇİMİ ÖRNEĞİ İLE, ŞOK İDDİA.!.
Siyaset kamuoyunda, Yenice seçimi örneği ile dile gelen ve kulaktan kulağa yayıldığı gözlenen iddia, CHP’ nin Başkent kurmay kadrosunda yer alan isimlere de ulaştı.
Kulislerde de dillenen o iddiaya göre; Geçtiğimiz haftalarda, Yenice ilçe Başkanlığı seçimi öncesinde, İl Başkanı Güneşhan’ a açık destek sözü bulunan bir partiliye, oğlu için Çanakkale Belediyesinde iş vaadi sunuldu.
O partili, Güneşhan’ a açık destek sözüne karşın, Yenice İlçe Bakanlığı yarışına katılan ve Ural’a destek sözü bulunan Listeyi oluşturan adaya destek sunup, önceki sözünü sunulan kadro sözü karşısında unutup, rengini değiştirdi.
TEK LİSTE OLACAKTI..!
Yenice seçimini kazandıranın, sandığa saatler kala çıkan adayın yaptığı  yeni liste olduğu ileri sürüldü..
İddiaya göre, tek liste ile girilecek seçimde ikinci liste çıktı. Partililerin çoğunluğu  salonu boşalttı.  
DUYAN ÇOK, TEPKİ YOK..!
İl Başkanlığı seçimine sayılı günler kala, parti içi kulislerde dillenip taşan ve siyaset kamuoyunun gündemine taşındığı gözlenen pek çok iddianın, kulaklarına ulaştığını dile getiren Üst düzey parti yöneticileri, “Seçimin sonucunu vaatler değiştiremez. Biz seçimi alacağız. Fark etmez.” İfadeleri ardından, “Açık destek diyenler, ne oldu da sonradan döndü..?”  diye de  sordu.
AKILLARA GEÇEN DÖNEM DELEGE SEÇİMİ GELDİ..
Çocuğu İş vaadi iddialarının, örgütlerde geçen dönemin Delege Seçimi sürecini akıllara getirdiği de öğrenildi..
Önceki yıl İl Başkanlığı seçimine hazırlanan Ana muhalefetin, delege seçim sürecinde, güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde mükerrer oy’ dan, zarf içinde rüşvet iddialarına,  pek çok konunun  tartışma çıkardığını anımsatan partililer; “Bizim derdimiz, Demokrasi kazansın..” şeklinde çarpıcı bir değerlendirmeye de imza attı.
Erdem Sürek