.

1960 Senesinde 51. Dönem Yd.Sb. askerlik hizmetimi Gelibolu 4. Tümen talimgah tb.Kilitbahirde yaptım. Ozamanın Komutanımızın isteği ile (Şekip Pınar) Dur Yolcu askerini meşaleyi yaparken sabah yukarı çıkar akşam inerdim. Günümün önemli bir kısmı radyo dinlemekle geçerdi.
İlk maaşımla pilli orta boy radyo almıştım. Türk Sanat müziği programlarında Kemal Hakkı Derman var derdim sonunda çalanları sayarken Hakkı Derman der bende bunu bildiğim için hoşuma giderdi.
Bir gün bu durumu bizim ustadı azamımız Teoman Alpay’a anlattığımda bana bak dedi: Hakkı Derman gibi Keman Şerif içli gibi ud. Bir daha gelmez bu anıyı hiçbir zaman unutmadım. Ben 1950 den beri Türk Sanat müziği dinlerim. Rahmetli Yıldırım Gürses TRT son 50 yılın iyi yayınını yapmamaktadır demişti.
Ben TRT’den şunu rica ediyorum: her gün saat 21 :00 de tek sanatçı programı  yapsın 5-6 saz ile gene hergün saat 18:00 de bir fasıl eski Feridun Darbas, Kemal Gürses gibi.
Birde ekrandaki yazıları yazması ile silmesi bir oluyor. Bir şarkının söz yazarı kim bestekarı kim okuyamıyoruz. Bunu TRT/Müzik yayınlarında önemle rica ediyoruz.
Esk saz sanatçılarını TRT yayınlarında görmek istiyoruz. Mesela Hakkı Derman, Kadri Şençalar, Şerif İçli, Hilmi Rit, Şükrü Tunar ve daha birçokları. Bunlarla birlikte ses sanatçılarını da çok arıyor ve özlüyoruz.
TRT/Müzik yayın ilgililerinden önemle rica ediyor ve bekliyoruz.
1960 senesinde İnci Atalay’ın bir konseri vardı. Çanakkale Belediye yazılık sinemasında. Kendisine İstanbuldan gelen Keman Cahit Peksayar vardı.Diger saz sanatçıları Çanakkale’li idi. Bu programında Bir rüzgardı gelir geçer sanmıştım.Sadettin Kaynak’ın segah şarkısını hiç unutamıyorum