He yaşa be başkan…Ben de Destanın kentinden, kim yapacak bu çağrıyı diye bekliyordum. Sanki kalbimin çağrısına kulak vermişsin.

Bozcaada Belediye Başkanı sayın Yılmaz, 80 milyonlukTürkiye’nin yüreğini kıpır kıpır, tüylerini diken diken eden başarının mimarı  ‘Ampute Milli Takımı' na davet çıkardı.

Buram buram tarih, buram buram Kahramanlık kokan, her santimetrekaresi Şehit kanı ile sulanmış Çanakkale’ nin, son zamanların en büyük X sevincini yaşatan Aslan yüreklilerini beklediğini söyleyip, Bozcada’ ya davet eden Doktor başkan Hakan Can Yılmaz, adı gbi ‘Can’dan sözleri ile aslan yüreklilerin, yüreğini de okşamış aslında.

Bozcaada Belediyesi’ nin sosyal medya hesabı  üzerinden,  Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası'nda zafere ulaşan ‘Ampute Milli Takımı’ oyuncularını ve teknik ekibini kutlayıp, adaya davet eden Başkan Hakan Can Yılmaz, Türkiye gibi o büyük sevinci iliklerine dek yaşayan Çanakkalelilerin duygularına da tercümanlık etmemiş mi dostlar.

Keşke her birimizin imkanı olsa, bu aslan yürekli sporcularımızı ayrı ayrı misafir edebilsek, yaşattıkları coşku ve tattırdıkları başarıdan dolayı teşekkürlerimizi sunabilsek.

Milletçe, Milli takımın başarısızlığının üzüntüsünü hissederken, Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Federasyonu (EAFF) Avrupa Şampiyonası final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek,  Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı, her birimize bir ayrı moral, bir ayrı coşku, kısacası duygu seli yaşatmıştı.

Dedim ya söze başlarken, sanki bizlerin duygularına tercüman olmuş casına, içimizdeki sessiz çığlığı duymuş casına, Bozcaada Belediye Başkanı harekete geçti.

Tekrar tekrar kutluyorum kendisini. Kimse kusura bakmasın. Bence sizler de sayın Başkanı bu anlamda kutlamalısınız. Telefon açmaya, maiml atmaya da  gerek de yok üstelik. İçinizden düşünün o duyuyor. Hissediyor.  Baksanıza, hepimizin içinden geçenleri anlayıp, harekete geçmiş bile.

Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) iki ayrı çağrıda bulunan  Başkan Hakan Can Yılmaz,  TFF’ye ilk çağrısını, “A Milli Futbol Takımı için Dünya Kupası'na gitme hakkını kazandığı takdirde verilmesi düşünülen primin, Avrupa Şampiyonu olan Türkiye Ampute Milli Takımı’na verilsin” şeklinde yapmış bi de. İyi de yapmış. Helal olsun. Bu da içimizden geçen bir düşünceydi ya, alın size ikinci sessiz çığlığa duyma hali. Bir kez daha kutluyorum o nedenle.

Yılmaz’ dan , TFF'ye giden ikinci çağrıya ilişkin sözleri ise şöyle olmuş;

“Bozcaada Belediye Başkanlığı olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na 2. çağrımızdır. Avrupa Şampiyonu olarak bizi gururlandıran Türkiye Ampute Milli Takımı'nın tüm sporcu ve teknik ekibini, saygıdeğer eşleri ve aileleriyle birlikte yorgunluklarını atmak ve Bozcaada halkı olarak bağrımıza basmak için, kendilerine uygun olan bir tarihte ilçemizde ağırlamaktan büyük bir onur ve mutluluk duyacağız.”
Yine diyorum, hey maşallah… Hay ağzına sağlık...