Nihayet diyorum, çünkü adeta Yılan hikayesine dönmüş, üzerine de dedikodu üzerine dedikodu üretilmiş pek önemli konuya dair tarih bile verildi.

Yok efendim içme ve kullanma suyu yokmuş da ondan açılmıyormuş.
Efendime söyleyeyim, ulaşımı sağlayacak yol sorunu da tüm bunların tuzu biberiymiş, ha birde, bulunduğu konum itibariyle ana binada oturma ve kayma yaşanmış mış.
Bitmedi ve hat ta yetmedi, hastanenin zemin katlarını sürekli su basıyormuş da ondan.
Tüm bunlar açılış safhası yılan hikayesine dönen, modern hastane için söylenilenlerdi. Daha neleri de vardı ya, oları da dile getirip, işin suyunu çıkarmayalım. Netice de bir su baskını yaşanmışlığının üzerine, biz de oturduğumuz yerden katkı sağlamayalım.  
Dün, bu gün ‘Ne demişiz?’ paylaşımlarıma yenisini eklemek için, ne yazacağımı düşünürken, günü kurtaran, Pazartesi sendromuna son veren detaylar İl Sağlık Müdürlüğü’nden geliyordu.
Şunu net söyleyeyim, içimde ‘Oh be…’ çektim. Hem yazacak güzel bir konu buldum diye, hem de ‘nihayet..’ anlamı da taşıyan bir ‘Oh be..’
Öle ya, hep konuşulan konuydu şu yeni hastane.
Bir terslik fark ettiğim konu da yok değil e-postama ulaşan e-mail’ de.
İl Salık Müdürlüğü deniliyor da, imzanın devamında bir isim yok. Genelleme yapılmış. Hal böyle olunca da, İl Sağlık müdürü nerede ki diye düşünmedim de değil.
Geçenlerde, hava ambulansına ilişkin gelen bir açıklamada sayın müdürün imzası var dı oysa.
Belki de imzanın sonunda isim zikredilmesinin nedeni, unutulmuşluk da olabilir. O halde; Bana ne ise…
Açıklama hayli net ve akıcı dil ile kaleme alınmış. Diniliyordu ki;
“Sağlık Bakanlığımızın Sağlıkta Dönüşüm Projesi Çerçevesinde başlattığı ülkemizde insan öncelikli hizmetler bütün hızıyla devam etmektedir. 
Bu kapsamda yataklı tedavi hizmetlerinin kalitesinin artırılması için ilimizde yapımına 2013 yılında başlanmış olup, yapımı tamamlanan Çanakkale Merkez Devlet Hastanesi ( Mehmet Akif Ersoy ) yeni hizmet binasında, hizmet vermek üzere Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü 22 Ekim 2017 tarihinde faaliyete başlayacaktır.”
Şimdi bir duralım. Soluk arası için değil. Cümle çok uzun gelecek ve bu nedenle devamında gelecek söz‘ ler anlaşılmayacağından da değil ‘dur’ çekişim.
Parantez içinde zikredilen isimi takıldım. Bu ne demek tir…?
Yeni hastanemizin İsmini, kesinlikle emin olduğum için geçenlerde de yazmıştım. Hat ta fotoğraflarla tabelasını da paylaşmıştım. İstiklal marşımızın yazarı, Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’ un adı, Çanakkalemizin, Şehitler coğrafyamızın son derece modern araç gereçlerle hizmet alacak Hastanesi’ne verildiğini.
Neden parantez içinde zikredilmiş, bu anlamda anlam veremedim. Demeden de geçemeyeceğim bir ayrıntı olduğundan, temas edeyim istedim. Eleştiri değil amacım da, nedenini de hayli merak ettim.
Net ve anlaşılır haliyle devam edilen denilenler, açıklamada şöyle geliyordu;
“Eski Hastanenin toplam kapalı alanı 30 bin metrekare İken,  Yeni Hastanede hizmet alanımız 75 bin metrekare kapalı alanda geniş, ferah ve konforlu bir ortamda İlimizde ve bölgemizdeki vatandaşlarımıza tam donanımlı olarak Sağlık Hizmeti verilecektir. “
Şimdi düşündüm de, Hayli geniş ve ferah ferah bir ortam. Sağlık bulmak için bu da önemlidir elbet. 
Amacım, eleştirmek değil. Yanlış da anlaşılmasın. Huyum pis ne yapayım…?
Laf salatası yapmadan duramadığım yeni bir andayım şu an. Kimseyi kızdırmadan, bilgi kirliliği de yaratmadan devam edeyim açıklamayla.
Deniliyordu ki; “Diğer hizmet alanlarının ise hemen akabinde yeni hizmet binasında hizmetlerini sunmak için taşınma planlaması kademeli olarak İl Sağlık Müdürlüğümüz koordinasyonuyla gerçekleştirilecektir.”
Tam kapasite için biraz daha kısacası. Yani, öyle anlaşılıyordu denilenlerin özeti.
Peki ya nihayetinde. O da sanırım şu sözlerle aktarılıyordu;
“En temel hizmet felsefesi insanı yaşatmak ve insan mutluluğu olan, mutlu ve huzurlu bir toplum için sağlık alanındaki tüm hizmetlerin ülkemize ve bölgemize kazandırılması ve takibi tüm sağlık alanında hizmet verenlerle birlikte son hızıyla devam etmektedir.  
Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü…”
İşin özü, hastane nihayet hizmete alınıyor. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Bölümü 22 Ekim 2017 tarihinde resmen faaliyete geçecekmiş.
Umarım, hastaneye ulaşım için kolay bir güzergah da izlenir de, özel aracı olmayanlar ‘biz nasıl hastaneye çıkarız…?’ derdini yaşamaz. Öyle ya, bir de hastane yönüne halk otobüsü sorunu çıkar ise, neye yarar hastanenin hizmete alınması…?
Kepez ve Çanakkale Belediyeleri arasında bir taşıma krizi inşallah çıkmaz. Geçenlerde bu yönde yapılan karşılıklı açıklamalar, olası bir krizin sinyali olmamıştır inşallah…
Ne diyelim her şeyin hayırlısı…