Tarih yazılıyor.. Bilmem, farkında mısınız?

NARKO tim, uyuşturucu ile mücadelede, alkışlatan operasyonlarını sürdürüyor.. Hey maşallah…

Tanıdık polis şefleri ve ilgili şubelerde görevli memur arkadaşlara sık sık yaptığım espridir:

“Hangi pili kullanıyorsunuz? Bu enerji!?!..”

Dünyanın en kaliteli pillerinin bile belli bir kullanım süresi var iken, maşallah diyorum NARKO tim’ de görevli tüm emniyet mensuplarına..  Enerjileri bitmek tükenmek bilmiyor..

Hiç kolay değildir, öyle sokakta koşturmaca.. Muhabirlik yaptığımız özellikle 90’ lı  yıllarda, öyle çalıştığımız kurumların altımıza verdiği bir araç, iletişim aracı telsiz falan yoktu..

Telefon mu? Ne telefonu.. O vakitler, telefon mu vardı.. cep telefonlarından bahsediyorum..

Ne telaşlı gülerdi, her yere yaya git, yaya dön.. Asayiş türü olaylar da çoktu o yıllarda.. Hele ki, Üniversite gençliği.. 

Her gün ayrı bir olay, her gün ayrı bir atraksiyon.. Kavga tartışma,  trikleme, pankart bilmem ne..

Hey gidi hey.. Ne yılardı yahu!?!. Özlüyor muyum o hareketliliği.. Elbette..

Emniyetten çıkmazdık, sabah, öğle akşam, dahası gece yarılarına dek sürerdi, ekiplerle devriye mesaimiz..

Şimdilerde, öylesine güze operasyonlara imza atıyor ki TÜRK Polisi.. Maşallah, 41 trilyon kere maşallah..

Kamuoyu ile başarılı operasyonlara ilişkin bilgileri paylaşan sayın İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Polis teşkilatı başta, Jandarmamız ve Sahil Güvenlik unsurlarının yazdığı tarihi çok güzel özetliyor.

Övgüyü fazlasıyla hak eden Güvenlik güçlerimizin, rabbim yar ve yardımcısı olsun her daim.. zordur, sokakta it kopuğun peşinde olmak..

Şimdi düne döneyim.. 46 ilde düzenlenen “Narkogüç-42” Operasyonlarından söz edeyim..

Sayın bakan Yerlikaya, sosyal medyasından duyurdu bu on numara, beş yıldız, yeni operasyonu..

Rakam büyük.. Küçümsenemez. 1 ton 340 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini ve 364 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığı bilgisini sundu Türkiye’me sayın bakan..

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik 46 ilde düzenlenen “Narkogüç-42” Operasyonuna ait detayları sısaradı ayrıca..

Dile kolay gelse de, 1 ton 340 kilogram uyuşturucu madde, hakikaten de çok büyük bir miktar..

Hele ki, 364 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalanması, Muhteşem..

Bakan Yerlikaya paylaşımında;  46 ilde düzenlenen operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarında görevli 332 ekip, bin 375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile,  bu önemli çalışmanın gerçekleştirildiğinden söz etti dün.

Bizler için, gelecek nesil zehirlenmesin diye idi tüm çaba.. Uyuşturucu illeti, gündemden çıksın uğraşında güvenlik güçlerimiz..

Bakan Yerlikaya paylaşımında, illeri sıraladı bir de..

Bizde vardık elbet o iller arasında..

Malum, uyuşturucu illeri her yerde..

Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu, İstanbul, Ankara, Malatya,  Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, Edirne, Karaman, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş,  Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce  Yalova ve Tokat’ da, Osmanlı tokadı çekildi tacirlere.

 “Narkogüç-42” oldu Operasyonun adı.. Yakalanan uyuşturucu madde ve zehir tacirlerinden söz edecek olur isek şyet, o bilglieri de verdi sayın Bakan..

Misal; “İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 395 kg 700 gr metamfetamin, 56 kg 350 gr kokain,

102.360 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 6’sı Yabancı Uyruklu toplam 10 zehir taciri yakalandı.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 10.906 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. 1 zehir taciri yakalandı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan operasyonda; 118 kg skunk ele geçirildi.

Antalya İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda, 300 gr eroin, Muhtelif miktarda metamfetamin ve esrar ele geçirildi. 3 zehir taciri yakalandı.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca yapılan operasyonda; 507 kg esrar ele geçirildi” der iken..

Yerlikaya paylaşımının devamında, “Operasyonu gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi ve Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında zehir tacirlerine karşı operasyonlarımız artarak devam edecek.” vurgusu da tekrarladı.

Ben de naçizane, şöyle diyorum; Hey maşallah…