“Üretimi çok, ürüne dönüştürecek  fabrikası yok..!” ne olabilir bu hammadde..

“Üretimi çok, ürüne dönüştürecek  fabrikası yok..!” ne olabilir bu hammadde..
Hani kırmızıdır her yanı.. Bir tek sapındadır yeşili.. Gerçi, geçen bir tanesine rastladım, orta göbeğinden de fışkırmış bir yeni tanesi..
Domates ayoollll.. Domatesten bahsediyorum..
Domates demiş iken, Rahmetli Ayşen Gruda düştü aklıma. Domates güzeli büyük sanatçımız.. Nur içinde uyusun kendisi..
Bir ilçeizde, domatesi markalaştırmış bir siyasetçi.. Ondan bahsedeceğim elbet, lakin önce, orta göbeğinden yeni bir tanesi çıkmış o domates diyeyim önce.. Lapseki’de, bir manavda rastladım kendisine.. Genç manav çalışanı Yiğit Özek gösterdi, göbeğinde bir yeni tanesi çıkan Domatesi.. şaşakaldım.. Dedim ki; “Hormonlu mu sence..!!!” Şaka şaka, sormadım tabi.. Allahtan işte..
Genç manavın adı Yiğit.. Soy adı Özek.. Adı üzerinde, Özden ekilen ürünler satıyordu kendisi..
Özek’ den bahsettim, şimdi geliyorum siyasetçi Öz’e… Bağlantıyı nasıl kurdum amma.. önce gen manav çalışanı ‘Özek’ den, siyasetçi  ‘Öz’ e..
 Bir isim bulmuşlar üretilene..  “ İSMİMİZ SALÇAN…” Ve bu markadaki ürün, çıkmış Başkent yoluna..
Çan ilçemizin CHP’ li belediye başkanı ve eski CHP’ li vekil sayın Bülent Öz,;  ‘Daha Fazla Üreten Çan’ sloganıyla başlattığı projeyle hem üreticiye destek olmada, hem de bölgeye katma değer kazandırma da.
“ikliminde yetiştirilen Çan bölgesinin mahsullerini markalaştırmak ve bölge sınırlarını aşıp ülkenin dört bir yanına tanıtmak ve tattırmak amacıyla üreticilerin ürünlerini destekliyor, üretimin ve üretenin yanında yer alıyoruz” sözleri ile projeden bahseden Başkan Öz, adeta dediğini de yapıyordu, ürünü önce Başkent’e taşıyarak..
Çan’da üretilen salçalar için Marka ismimiz SALÇAN açıklamasında bulunmuştu Başkan Öz, geçende..
Pandemi koşullarından dolayı sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği tanıtımda, “Çan Belediyesi olarak SALÇAN isim hakkını alarak salçamızı markalaştırdık.
Amacımız yöresel ürünlerimizle ilçemizin ülke pazarında tanıtımını sağlamak. Bu sebeple, tarladan toplanan mahsullerin; işleyen, dönüştüren ve el emeği veren kadınlarımızın geleneksel yöntemler ile oluşturduğu salçaları artık Çan Belediyesi'nin üreticiye destek veren anlayışı ve SalÇAN etiketi ile markalaştırıyoruz.”  diyordu özetle.
Üretim için tesis yok, eretün kadın çok yani Çan’da.. Vallahi bence de on numara...
 İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden; üretici belgesi alınmış, gerekli gıda analizleri yapılarak içeriğinde yer alan besin değerinin korunması adına tüm aşamalardan geçmiş SalÇAN ürünlerini gönül rahatlığı ile tüketiciye ulaşacağına da vurgu yapıyordu başkan Öz.
Dönelim şimdi, SalÇAN’ ın başkent macerasına..
Çan belediyesi Hlkla ilişkiler birimi; SALÇAN BAŞKENT YOLUNDA bilgilendirmesi yaptı biz gazetecilere..
Çan için gerçekleştirilecek projeler adına temaslarda bulunmak için Ankara’ya giden Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ ün, Kırsal kalkınma desteği adı altında oluşturulan hem tüketicinin hem de üreticinin yüzünü güldüren ve birbirinden lezzetli, doğal ve yöresel ürünlerin pazarlandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek bünyesinde bulunan Başkent Market'i ziyaret ettiğinden bahsediliyordu bahsettiğim bilgilendirme notunda..
Ve de Bakan Öz’ ün sözleri ebet yer alıyordu bu metinde..Başkan Öz, özetle şöyle demiş;
 “İlçemizdeki yerel üreticilerimize destek olma gayesi taşıyan, üreticilerimizin el emeği ve alın teri ile ürettiği yerel mahsullere ‘pazar arayışı’ bulma ve gıda ürünlerimizin ‘markalaşması’ adına adımlarımızı attık.”
SALÇAN VE KAZDAĞI BALI, BAŞKENT’TE   TANITIMDA..
Çan Belediye Başkanı eski vekil Öz, Başkent’te SALÇAN ve Kazdağı Balımızın lezzetine güveniyoruz diyerek bir dizi açıklamalarda bulunmuş Başkent ziyaretlerinde.. haydi hayırlısı..