KİMSE GELİP VİRÜS NEYİN BULAŞTIRMADI, BAKSANIZA SONUÇLARA…!!!

Her denilene inanıp, her denileni dillendirmek yüz yılın modası oldu. Çanakkalem, dünyanın gıpta ettiği  sakin bir şehir oluşu yanında,  en çok aranılan Huzur’ unda adı.  Bu durumdan birileri RAHATSIZ OLUP nemalanmayı sürdürmeyi bir bıraksa, Dünyanın  her daim sözünü ettiği yegane adres oluruz ya, neyse…
Gaziantep’ ten düzenlenen uçak seferleri ile  gelip, Tarihi Yarımadayı Ziyaret eden insanlar için sözü edilen iddia; “Virüs yayıyorlar…!”
Bu dedikodulara, en güzel yanıtı sanırım Sayın Sağlık Dr. Fahrettin Koca verdi  önceki gün.
Hafta sonu, Türkiye’ yi bilgilendiren tweet’i ile, Türkiye genelinde Çanakkale için, bulaşın  en az olduğu tanımı yaptı sayın Bakan..
Yerel, ya da şöyle mi demeliyim tabandaki yetkililer, tavandan önce sözünü etse bu değerli bilginin, insanlarımız daha bir rahat edecek. Sonuçta, Çanakkale kültür ve eğitim düzeyi yüksek bir şehir. Önlemini alır, yokmuş diye rehavete kapılmaz. Devlet sırrı edğil sonuçta bilinen gerçekler. Yereldeki yetkili makamlar verse değerli bilgileri, birilerinin de ağzı tak diye kapanır ya, neyse..
Ne var ki, dillendirilen dedikodular sayesinde, bir güzel düşmanlık besleniyor Tarih Turizmini gerçekleştiren insanlara ve bu ziyaretleri düzenleyen makamlara.
Birileri, suçlu ilan ediyor Hükümeti ve dahası Çanakkale’deki üst düzey yöneticilerimizi. Sokakta hemen her gün, yani günlerdir dilenen: “Antep’ ten geliyorlar, hastalık yayıyorlar!!!” şeklindeki sözler kulaktan kulağa yayıldı malum..
Bu dedikodu yüklü söylemleri işitmeyenimiz kalmadı günlerdir. Bir güzel panik, bir güzel kin besletme havası uğraşı birilerinde!! Artık, ne geçecek ise ellerine!!!
Kin ve nefret duygusunu besletme uğraşının ardındaki zihniyete, “Cahil, cühela  mı” denir, orası da ayrı bir mesele..
Öyle ya, Çanakkale kültür ve eğitimli insanları ile, bir ender  şehir.. Peki biz yer miyiz? Elbette ki yemeyiz bu tür girişimler ile asıl hedeflenileni.
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, birilerinin uğraşı olan manipülasyonu, adeta hafta sonu yaptığı açıklamasıyla püskürttü.
Vaka sayıları en düşük olan illerden biri olduğunun altını çizdiği Çanakkale’ yi, bu anlamda hayli iyi durumdaki 7 ilden biri olarak gösterdi.Adını net şekilde verdi. ‘Çanakkale’ deyiverdi..
Gaziler diyarından, Şehitler diyarına günlerdir ziyarete gelen Antepliler, şehir merkezinden otobüslerle alınıp, Şehitler coğrafyasına götürülür iken, Otobüsler üzerindeki giydirmeleri görüp, yetkililere sözüm ona giydiren sözlerle eleştirenler, sanırım Sağlık Bakanı’nın verdiği rakamlardan ötürü, azıcık olsun utanırlar.
Gaziantep’ten Çanakkale’ye gezilerin başlayıp sürmesi ve iddia edildiği gibi, “Geliyorlar, bulaştıracaklar” iddiasındakilerin, bir de buna sorumlu olarak, Sayın Çanakkale Valisi başta, İktidar Parti Milletvekillerini gösterme çabaları, huzurun ve sakinliğin şehrinde hangi ifade ile izah edilebilir, onu da bilemiyorum.
Şehrin insanında,  Devlet yöneticilerine, Hükümete karşı kin ve nefret duyguları besletilmesi de denilebilecek bu son derece tehlikeli uğraş, sahi nasıl izah edilebilir?
Ağzı olan konuşacak elbet. Lakin, doğruyu bilmeden, yanlı ve yanlış bilgilerle insanların zihnini doldurma çabası, ne siyasete, ne de siyaseten düşünenlere bence zerre fayda getirmez.
Kin ve nefret diyerek, gözlemlediklerimi isimlendirdim. Bel ki  bu nedenden dolayı da birilerinden tepki göreceğim. Daha önce de belirttiğim gibi, bazı şeyleri Çanakkaleli yemez, yediremezsiniz..
Unutmadan, Leb demeden, Leblebiyi anlayanlarınız çok şükür.. Kimin ne hin planı ve amacı var, kimin ne karamsar senaryosu yazılı, görmeden de o sözde senaryoları okuyabiliyoruz vesselam..
Yaz sezonu ile birlikte, vakti zamanında yapılan Çanakkale tanıtımı, tarihi, doğası vesaire güzelliklerini görmek için Türkiye akın ediyor Cennet köşesi şehrimize. Pandemi sürecinde kepek kapatmak durumunda kalan işyerlerinden tutunda, Turizm bitti denilen notalar çok şükür hayli hareketli.
Hijyen, maske ve sosyal mesafe üçlüsüne de büyük ölçüde riayet ediyor ziyaretçiler. Eee o zaman  sorun ne..?
Dedikodu olacak. Birilerinin hep uğraşını verdiği hin planlar yine kurulacak. Bir konu belirleyip, o konu üzerinden gereksiz manipülasyonlar da olacak. Dün de vardı, yarında olacak.. İyi de, kimin eline gerçekten çok merak ediyorum, sahi ne geçecek?
Bir insan bu kadar mı kara düşünür, bu kadar mı kötüsünü ister hep. Batsın bitsin mi güzelim şehir!!! Esnaf mutlu olur ise, turist memnun kalır ise, birileri ne kaybeder, hakikaten merak ediyorum…
Lafa ve yalan bilgiye gelince, tonla laf edeler o kadar çok ki çevremizde, sanırsınız her biri konunun üstadı, profesörü.. Bilmedikleri yok, duymadıkları bilgi yok..
Güne ve paylaştığım bilgilere katkısı olur diye, sayın bakan Dr. Koca’nın attığı tweet’i paylaşıyorum izninizle.. Bilgi en etkili ve yetkili ağızdan geldi, sizinde bilginize.
Asılsız söylem ve iddialarla, kin ve nefret duygusunu büyütmek isteyenler, kendilerinizi biliyorsunuz. Buyurun, bakın işte sayfadaki bu görsel ve içeriğine. Şimdi var mı bir sözü olan???