Bugün, hainliğin yıl dönümü. Çok şey konuşulacak çok lanet okunacak bir örgüt.. FETÖ…

Bugün, hainliğin yıl dönümü. Çok şey konuşulacak çok lanet okunacak bir örgüt.. FETÖ…
Tanımaktan onur duyduğum bir Polis Müdürü Mustafa Aydın.
 Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü Marmara’nın incisi Tekirdağ’da düğmeye bastı ve 15 kişinin gözaltına alınmasıyla başlayan ilk ankesör operasyonunun,76 ile yayılıp, hain oluşumu çökertmeye kadar uzattı.
Şimdi ne denir bu aslan yüreklilere? Elbette ki, “Elinize sağlık, iyi ki varsınız, iyi ki vardınız!” denir…
Bu operasyon,  FETÖ' nün kılcal damarlarına inen yolu açan operasyonların başını çekiyordu.  Sayesinde, yaklaşık 20 bin FETÖ' cü kripto asker tespit ediliyor, bunun yanı sıra binlerce mahrem imam da açığa çıkıyordu.
Mustafa Aydın Müdür ve ekibi.. Türkiye size minnettar diyeceğim, lakin bu söz elde edilen başarı karşısında hayli hafif kalacak..
Hainliğin yaşandığı tarihten sora,  FETÖ'nün kılcal damarlarına inilen yolun adı oldu; ‘Ankesör’
Hikaye uzun, fakat anlatmaya kesinlikle değer. Bence, sıkılmayın. Soluksuz okuyun aktaracaklarımı.
 FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerindeki elemanlarıyla haberleşebilmek için kurduğu sistemin adı olan "ankesör" ü  deşifre edip, örgütün kripto askerlerinin ortaya çıkarılması sağlanıyordu.
Meslek hayatımda ilk kez, Polisin başarısını haberleştirdiğim için şahsıma Teşekkür belgesi düzenleyip gönderen sayın müdür Aydın, başarılı operasyonların mimarlarından aynı zamanda. Bahsetmek istiyorum kendisinden övgüyle, çünkü Millet olarak bir borcumuz var kendilerine.
Bir Anzak gününü,  kana bulama planını da çökerten isimdir Mustafa Aydın. Buradan hareketle, Çanakkale’nin ve haliyle hepimizin bir teşekkür borcu var kendilerine.
Uzatmayayım. hain oluşumun kılcal damarlarını koparıp atan Ankesör’den bahsedeyim.
O dönem Tekirdağ Emniyet Müdürü sayın Aydın.  FETÖ'nün örgüt mensuplarının deşifre olmaması için kullandığı "gizli" haberleşme sistemi olan ankesör operasyonlarını başlatan isim yani.
Günümüzde,  Konya Emniyet Müdürü kendileri. Mustafa Aydın o operasyonu ayrıntılarını anlatır iken;
 "Cumhuriyet tarihinin en hain örgütünün, bu milletin göz bebeği Türk Silahlı Kuvvetlerindeki yapılanmasını çözmeye çalışırken, Iğdır'da bir 'kripto asker' gözaltına alındı. Bu FETÖ'cü askerin itiraflarıyla örgütün askeri hücre yapılanması ilk olarak çözülmeye başlandı.
İsmine 'ankesör yapılanması' dediğimiz çözülme de bu sayede başlamış oldu" diyor kısacası.
Peki ya gelinen nokta? Sayın müdür Aydın gelinen o noktayı özetliyor sözleriyle.
Diyor ki; "Şu anda gelinen noktada, mahrem abileri tarafından sabit hatlardan aranan yaklaşık 20 bin FETÖ'cü kripto asker deşifre edilerek yakalanmıştır.
Bu kişilerin yakalanan mahrem abilerini de sayarsak, sayı çok daha fazladır. Kripto yapılanmanın çözülmesini sağlayan en büyük etken 'ankesör yapılanması' dediğimiz çözümdür."
Bugün, tarihte görülmemiş hainliğin yıl dönümü. FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin ardından prensip edindiği gizlilik ilkesi, gözaltına alınan bir mahrem askerin itiraflarıyla başlanan "ankesör" operasyonlarıyla açığa çıkarıldı diyebiliyorsak, bunu; kendisini tanımaktan onur duyduğum sayın Müdür Mustafa Aydın ve ekibine borçluyuz derim. NOKTA…
Hain darbe girişiminin ardından FETÖ mensubu kişileri yakalamak için düğmeye bastı Emniyet güçleri. Kimi ilde istihbarat, kimi ilde iğne ile kuyu kazarcasına uraşlar.. Zordu çözmek meseleyi.
Zordu lakin, Türk Polisi için zor kavramı yoktu, olamazdı. Hele ki söz konusu Vatan ise.. Vatana hainlik edenleri tek tek belirlemek ve gereken cezayı çekmeleri için gecelerini gündüz etti binlerce yürekli Türk polisi.
Emniyet teşkilatı, bir yandan da darbe girişimini gerçekleştiren üst düzey kişilerin örgüt içerindeki konum ve mevkilerini araştırmaya başlamıştı o günlerde.
O dönemde, polis başmüfettişliğinden Tekirdağ'a Emniyet Müdürü olarak atanan ve halen Konya Emniyet Müdürü olan Mustafa Aydın ve mesai arkadaşları, Iğdır'da gözaltına alınan bir "kripto askerin" anlattıkları ile örgütün ilk mahrem yapısını deşifre ediyordu.
Sonrası çorap söküğü. Tabi dile kolay, böyle diyorum da… Zoru göğüsledi Türk Polisi. Gecesini gündüz etti, Vatan hainlerini enselemeye kısacası ant içti..
Tekirdağ merkezli başladı operasyon. Sonra dalga dalga yayıldı yurda.  İlk etapta, 15 kişinin gözaltına alınmasıyla başladı ilk ankesör. Ve daha sonra 76 ile yayıldı…
 FETÖ'nün kılcal damarlarına iniliyordu. Kripto çok, bağlantı yok.. Ne var ki, çözümün yolu oldu Ankesör.
Aslına bakar isek,  17-25 Aralık sürecinde, FETÖ'nün Emniyet içerisindeki elemanlarının deşifre edilmesi için polis başmüfettişi olarak görev yaptığı günlerde başlamıştı Emniyet Müdürü Aydın’da,  FETÖ’ yü bitirme, kökünü kurutma  arzusu..
Hani bazen günlümüzden geçer ve olur ya, “Deriz ya o anlarda, saf duygularla istemiştim, ve de oldu..” işte öyle bir an.. Ankesör ile başladı ve nihayetlendi..
 Emniyet teşkilatına sızmış olan örgüt mensuplarının temizlenmesi için büyük çaba gösteren isimlerin başında sayın Müdür Aydın. Ve bilinen şu ki; 14 Temmuz 2016'ya kadar da Emniyetteki FETÖ' cülerin büyük kısmını tespit ettiler.
İyi ki vardılar, iyi ki varlar.
Aydın ve ekibi, bir yandan örgütün gizli yapılanmasını deşifre etmeye çalışırken bir yandan da darbe teşebbüsünü gerçekleştiren FETÖ'cülerin, örgüt içerisindeki konumlarını anlamaya ve de çözüm çökertmeye çalışıyordu.
Oldu da.. Tekirdağ’a atandı ve sonrası. Dilerseniz, Emniyet Müdürü Aydın’ ın dilinden bir kaç cümle ile o dönemi ve ankesörü açayım.
Aydın, FETÖ'nün gizli haberleşme yapısının, en fazla 6 kişiden sorumlu bir "mahrem imam" tarafından, bulunduğu şehirdeki büfe, lokanta, bakkal veya benzinlikteki sabit hatlardan, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki üyelerinden yalnızca bir kişiyi arayarak yürüttüğü bir haberleşme olduğunu söylüyor..
Gelelim bu sayede ulaşılan ilk mahrem imama..
 Aydın örgütün bu gizli haberleşme tekniği üzerinde yaptıkları ayrıntılı çalışma neticesinde, ilginç bulgulara ulaştıklarının altını çiziyordu. Ve diyordu ki;
"Örgütteki mahrem imamlardan birisinin, aynı sabit hattan iki askeri aradığını tespit ettik. Bu kişilerin iletişim kayıtlarını incelememizin ardından, 'mahrem imam' diye tabir edilen kişiye ilk olarak bu sayede ulaştık. FETÖ'nün 'kocaman' olarak hayal etiğimiz mahrem abisinin, 30'lu yaşlardaki bir öğretmen olduğunu gördük. Bu öğretmenden emir alan 5 veya 6 kripto askerin, verilen direktiflerle hareket ettiğini ve daha büyük gruplar oluşturulduğunu tespit ederek en mahrem sorumluya kadar ulaştık."
Tarihe geçen hainliğin iletişim ağını, tarihe geçen operasyonla çökerten Aydın ve ekibi bu sayede,   yaklaşık 20 bin FETÖ'cü askeri de deşifre etmiş oldu.
Tarihe küçük bir not düşelim istedim bu gün.. Benzeri onlarca operasyonda görev almış, Memleket sevdalısı, Vatan uğruna canlarını gözünü kırpmadan verecek dahası Aslan yüreklilere selam verelim istedim.   Bizler razıyız, Yüce Allah’ da  sizlerden razı olsun…
Yüce Türk Milleti,  Vatan hainliğiyle bir daha karşılaşmasın..