Değişen olmamış. Ne yazık…!!!

Değişen olmamış. Ne yazık…!!!
Bir öncekinden önceki Pazartesi yazmıştım.. “BENDEN SÖYLEMESİ, DEMEDİ DEMEYİN…” diye.
Atta bir de eklemiştim; “BU KAVŞAK CAN ALIR…!”
Tarih vereyim bir de; 29 Haziran Pazartesi.. Yazmıştım.. Kimse görmemiş olacak ki, aynı hamam, aynı tas…
Önce yeşil yanıyor, kavşağa giriyorsun, hooop kırmızı.. SİNYALİZASYON sanki CAN ALMAYA ayarlı…!!! İfadelerini kullanıp, bir garip kavşaktan söz etmiştim.
Hafta sonu, can yandı o kavşakta. Can yarndı der iken cezayı yedi yine sürücüler.. Ben, bir şekilde tedbirliydim.. Hemencecik yanan kırmızıyı aldırdım, çünkü sonunda ceza var..
Can alması muhtemel bir kazanın yaşanacağı adres olabilecek diyerek, bir öngörüde bulunmuyorum. Bu çok abartılı olur.. Lakin, bunu tahmin etmemek de bence yanlış olur..
Bahsettiğim, önceki değil, daha önceki Pazartesi yazdıklarım, kırmızı ışık ihlaline ilişkin ceza ve dahasını içeriyordu kısacası.
Yediğin kırmızı ışık ihlali cezası tam da şaka gibi eeey sürücü. Böyle düşünmekte  bence de sahiden de haklısın.
“Yer Dardonas… Bahsettiğim noktadan, iddia ediyorum, her gün en az 50 araç, üstelik peş peşe, işe gitmek için geçiyor..” Vallahi , ben  bunu da yazmıştım..
Değişen olmadı, cezalarda. Millet halen yiyor ardı ardına. Çünkü yeşil yandı diye ilerliyor, kırmızının yanabileceğini varsaymıyor.
Bir kez daha tekrarlayayım konuyu; Dardanos güzergahından geliyor araçlar.. Çınarlı köy yoluna uzanan kavşağa geliyor önce, sonra ışık bekliyor, ışık yeşile dönüyor, araçlar ilerliyor..
Tam dönüş için kavşağı girdiğinizde, hoop şık kırmızı. Bekle bakalım. Acele etme..
Biz konudan haberdarız, bekliyoruz, kırmızını yanabileceğini varsaymayan ilerliyor az ileride, cezayı yiyor..
Tekrarı tekrarı bir konu bu bahsettiğim. Bu nokta, Çanakkale istikametinden gelip, Çınarlı köy yolu üzerindeki Sosyal Bilimler Lisesi ve Doğa Kolejine doğru yönelen okul servislerinin da uzunca zamandır, mecbur kullandığı güzergah..
Bu bilgileri, öncekinden önceki pazartesi, uzun uzun anlatmıştım. Sanrım tekrarda fayda var.. Okusun millet, cezayı yemesin boşa..
 
NE KADAR ANLATSAM BOŞ.. BİREBİR YAŞAMAK VE DE GÖRMEK GEREK..
Yaz aylarının Çanakkale için değişmez adresi Dardanos ve Güzelyalı. Buralarda yazlığı olanların hali vakti yerinde ya, ne var ki ödesinler hatalı ise cezayı…
Hataya zorluyor ise kavşak, vay vatandaşın haline..
Heyse uzatmayayım. Şükür ki, benim bu noktada yediğim bir ceza yok..
 Öncekinden önceki pazartesi, kaleme aldıklarımda bir de şöyle demişim; “Şimdilik, sürücülerin dikkatinden kaynaklı, istenmeyen durum, maazallah bir büyük kaza yaşanmıyor!!!”
İnşallah yaşanmasın da.. Bir insanımızın canı dahi yanmasın.. Mal gelir sonuçta..
Böylesi kavşakların çokluğundan da bahsetmiştim. Onları da şimdilik geçtim.. Güzelyalı girişi de, birçok sürücüye göre kazaya davetiye çıkaracak türdenmiş.. Demek ki, bu dünce biz bir takım sürücülere göre.. Aksi olsa, yetkililer hiç gereğini yapmaz mı, de mi ama.!!!
Şehir merkezinde, nerede ise adım başı ışıklı sistem var.. Trafik bir şişiyor bir şişiyor. Yakıt kullanımı ise dur kalk, artıyor da artıyor.. Benim bir benzin istasyonum olsa, daha da kavşaklar artsın, sinyalizasyon adım başı olsun diye, dua ederdim belki.. Sonuçta, trafik güvenliği diye bir şey var. Güvenlik önemli..
Dur kalk dur kalk. Yak ta yak.. Araban var, derdin olacak elbet. Şükür ki, benim araç bu hafta bakımda. En azından dur kalk dur kalk durumunda değilim bu aralar.
Sorun ve sorun çıkaracak durumları bu sayede daha bir ayrı gözler oldum. Bu nedenle belki, benzer sorulardan söz ediyor olmam günlerdir. Araç kullanır iken bazı şeyleri fark etmiyorsunuz. Bir kullananın yanında,  po pilotluk yapar iken, daha bir anlıyorsunuz..Dikkateniz etrafta çünkü, daha bir görüyorsunuz sorun çıkarması muhtemel detayları. Detaylar önemli. detaylar ile sorunları belirlemek daha bir mümkün yani..
“Sinyalizasyon da önemli şey. Uyar isen kurallara, risk yok muhtemel bir kaza için.. Peki ya, bir anlık dalgınlık.. yandaki yeşil yandı ilerliyor, senin de döneceğin tuttu. Yandın gülüm keten helva..”  Bu cümleyi de kurum bendeniz, önceki pazartesiden önceki pazartesi..
Karşı değilim yanlış anlaşılmasın.. Lakin, bahsettiğimizin de bir benzer örneği olsun, vallahi dile getirir isem bir daha ne olayım!!!
Trafik güvenliğinin önemini dile getirmek için; “Maksat, güvenli trafik.. Işıklı kavşaklar ve sinyalizasyon o yüzden var.. Peki ya, ilerle diye yeşil yanıp, sonra kavşak içinde, sola  dönüşte yanan kırmızı..???” diye de bahsettiğim o kavşak, sahiden sistem bu mu, doğru olan bu mu? Böyle ise, söz bir daha bahsetmem bu noktadan. Öyle ya, hatasız kul mu olur!!!
Hafta sonu, sabahın dokuzu.. “Işık bana yandı. Yeşili gördüm deyip ilerleyen bir sürücü. Kahkaha ile gülüyorum po pilot iken bendeniz. İleride, uygulama notası, o araca; ‘çek sağa…’ çağrısı. Sonrası;  Ye cezayı. Oooh bee..”
 
Trafik hakikaten, bazen değil sürekli şekilde Azrail ile burun buruna gelinen tek neden.. Yollar kesinlikle sona götürüyor aceleci olanı..
 Ne yapmak gerek, gideceğin yere belki beş on dakika geç gideceksin  fakat sağlıklı gideceksin, sabırlı olup beklemek gerek.. Benimki de iş işte. Sanan ne ki, benzersiz bir kavşaktan bahsetmek..
Haftanın ilk günü, ben yine bir kez daha söyleyeyim. “bir noktada,  aynı tas aynı hamam. Aman haa biraz dikkat”
Kalın sağlıcakla. Hoşça kalın, sağlıklı kalın. Maskesiz de dolaşmayın be abi..!!!