.

1950-1951/1952/3 yıllarında Malkara Orta Okulunda okurken okul müdürümüz Korkut ARAZ çok değerli bir kişi idi. Türkçe dersine gelirdi. Ben hayatımda iki insan tanıdım. Çanakkale Köylü Gazetesi Sahibi 1964 senesinde Ali Dalyancı, diğeride bu müdürdü. Oyıllarda takım elbise kolalı gömlek gravat giyerlerdi. Ali Dalyancı’nın eşi Şerife Dalyancı demişti: kola yalnız İstanbulda yapılırda. Bir bavul dolusu gömlek İstanbula yollanırmış. Bu iki kişiyi ben kolasız gömlek gravat takım elbisesiz görmedim. Bu giyim tarzı önemli bir kültür ifade eediyor.
Ne yazık ki aradan bunca yıl geçmiş olmasına rağmen bu günkü gibi hatırlarım. Bir ders sırasında tahtaya kaldırdığı arkadaşımız Hikmet Baykal bu olay 1951 senesinde oluyor. Sille tokat döverken senin bir gözünde körmüş dedi. Arkadaşımızın sağ gözünde yüzde elli oranında bozukluk vardı. Bu söz bir çocuğa  söylenir mi? Evet ööyleydi ama hiç olmayan bir tabir. Demek ki her insanın yalnışları hataları oluyor. Bu arkadaşınız halen sağ olup Tekirdağ’da oturuyor.
Oyıllarda Malkara’da kamyonlarımız arıza yaptığı zaman Gelibolu’lu Osman Usta vardı (Erüstün) ona giderdik. Bakardım buji değiştirirdi. Bazı parçaları çıkarır yenisini takardı. Otomotiv de motoru insanın iç organlarına benzetirdim. Bende acaba insanlarında iç organlarında bazı uzuvlar değiştirilemez mi? Diye düşünürdüm. Bugün malum değiştiği gibi ben komple değişirse insan öömrünün çok daha fazla olacağını düşünüyorum.Bundan çok eminim. Bugün bu yapılmıyor gelecekte hiç şüphem yok iç organlar komple değişecektir