Kendisini Jandarma personeli diye tanıtıp, 70 yaşındaki talihsiz kadını telefonla arayan; ‘Adın ölümlü bir olaya karıştı” diyerek korkutup, neyi var neyi yoksa, tüm birikimini alıan dolandırıcı, Jandarma Dedektiflerinden kaçamadı.
Sözde Jandarma D.İ., Bayramiç’ in Karıncalık köyünde yaşayan Döndü ninenin evine kadar geldi.
Yaşlı kadını; “Sana it, Altın, para ne varsa, seri numalaranini kontrool etmem gerekiyor. Alıp gideceğim, sonra sana yeniden teslim edeceğim.” yalanını uydurup, 8 çeyrek, 2 yarım altın ile 600 Euro ve 6 bin Türk lirasını yanına alarak, sırra kadem bastı.
Başına gelenleri yakınlarına anlatan Döndü nine, ardından dan Janadrma’dan yardım istedi.
JASAT İĞNE İLE KUYU KAZDI, DOLANDIRICIYI YAKALADI..  
“Kendisini Kamu Görevlisi Olarak Tanıtması Suretiyle Nitelikli Dolandırıcılık’ suçu işleyen D.İ.’ yi adalete teslim etmek için, Jandarma Dedektifleri hummalı bir çalışma başlattı.
Geçen 10 Ekim’de meydana gelen dolandırıcılık olayının faili, saatler içinde tespit edildi, Sözde Jandarma Edremit Akçay’ da yakayı ele verdi.
-------------------------------------
YALANLARIYLA DOLANDIRDI,
JASAT’TAN KAÇAMADI…
--------------------------------------
Jandarma Suç Araştüırma Timi ‘JASAT’ dan, Alkışlatan Operasyon. Alınan ihbar üzerine harekete geçen JASAT, kendine Jandama süsü verip, 70 yaşındaki Döndü nineyi dolandıran ve tüm birikimini alıp sırra kadem basan D.İ.’ yi saaıtler içinde yakaladı.
Bayramiç ilçesi, Karıncalık köyünde geçen 10 Ekim günü saat 15.30 sıralarında,akıllara durgunluk verecek bir dolandırıcılık olayı meydana geldi.
Talihsiz yaşlı kadını telefonla arayıp, kendine Jandarma süsü veren dolandırıcı korkutan sözler etti.
Döndü Ayaz’ ın adının ölümlü bir olaya karışması nedeniyle başlatılan soruştama kapsamında sorgulanacağını, evinde bulunan altın zinet eşyası başta, paralarının da seri numalarının tespit edilmesi gerektiği yalanını uyduran dolandırıcı, Sözde Jandarma D.İ., bir süre sonra da sivcil kıyafetli şekilde Döndü ninenin evine geldi.
Talihsiz kadın, öyle korkmuştu ki; tüm birikimini sözde Jandarma’nın incelemesi için masaya döktü.
Sözde Jandarma; “Sana ait, Altın, para ne varsa, seri numalaranini kontrol etmem gerekiyor. Alıp gideceğim, sonra sana yeniden teslim edeceğim.” yalanını uydurdu.
Dönde ninenin, 8 çeyrek, 2 yarım altın ile 600 Euro ve 6 bin Türk lirası ile sırra kadem bastı.
Evinde bulunan altınların ve paraların seri numaralarının kontrol edileceği için alınıdğını sanan Döndü nine, bir süre sonra durumu yakınlarına anlattı.
Dolandırıldığı anlaşılan Döndü ninenin yakınları, Jandarma’ ya ihbarda buludu. Yardım istedi.
JASAT, JET HIZIYLA HAREKETE GEÇTİ
Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı; Jandarma Suç Araştırma Timi ‘JASAT’ dan, Alkışlatan Operasyon kısa süre içinde geldi.
Alınan ihbar üzerine harekete geçen JASAT, kendisini Jandarma Personeli olarak tanıtan şahsın tespiti için kolları sıvadı. Zaman su gibi akmasına karşın, JASAT ,adeta zamanı durdurdu.
JASAT dedektifleri tarafından yapılan İstihbari Çalışmalar, Teknik Takip yanı sıra, kamera kayıtlarının incelenmesi sonucunda; sözde Jandarmanın eşgali ve kimliği belirlendi.
ÜZERİNDEN MİNİ SERVET ÇKITI.
JASAT, Jandarma ismini kullanıp, dolandırılık yapan sahtekarı kıskıvrak etti. Alınan bilgiye göre, gerçeğıinden kaçamayan, sahte Jandarmanın üzerinden; 770 Euro), 13.480 TL ve 3 Dolar nakit para çıktı.
Operasyon, Çanakkale’ ye komşu il Balıkesir’ in, Edremit ilçesi Akçay beldesinde gerçekleşti. Akçay Belediyesinde bulunduğu saptanan sözde Jandarma D.İ., karşısında gerçek Jandarmaları görünce, dona kaldı.
Cuma Deren