BİLANÇO ÇOK AĞIR; 2’Sİ BEBEK, 7 ÇOCUK ,22 CAN KAYBI 

Eceabat-Gökçeada arasında, 8 mil açıkta, Devletin tüm Kurumları, bir hayat kurtarmak için alarma geçti. 

 İnsan tacirlerinin, yasa dışı göç yoluna çevirmeye çalıştığı Çanakkale sahillerinde facia yaşandı.

 4 GÖÇMEN, ŞANSLIYDI KURTULDU

7’Sİ  ÇOCUK, 22 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI…

Umuda Yolculuk acı sonla noktalandı. Dün saatler 10:17’yi gösterir iken, 8 düzensiz göçmen hayatını kaybettiği haberi geldi. İki düzensiz göçmen kendi imkanları ile kıyıya ulaşmayı başardı,  iki Can’ı ise Sahil Güvenlik ekipleri kurtardığı bildirildi.Saatler hızla ilerledi, bilanço ağırlaştı. 14 cansız bedene ulaşıldığı bilgisi, saatler 13:00’ü gösterir iken geldi. Saatler ilerledikçe cansız beden sayısının 20’e yükseldiği, 4’ ünün çocuk olduğu bilgisi ulaştı. Sahil Güvenlik ekipleri, her defasında Azrail’in elinden son anda çekip alıyor, onlarcasını yaşama bağlıyordu.  Bu kez olmadı.

 DEVLETİN TÜM KURUMLARI SAHADA

 Gecenin zifir karanlığında, deniz yolculuğuna elverişsiz şişme bot içine balık istifi edilmiş düzensiz göçmenlere, ‘umuda yolculuk’ başlatan insan tacirleri, faciaya yol açtı.

 Kuzey Ege’ de, fırtınalı denizde Alabora olan bottaki onlarca can denize saçıldı. 

Acı haber üzerine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş can kurtarma seferberliği ilan etti.

 

Sahil Güvenlik başta, Jandarma, AFAD, Kıyı Emniyeti alarma geçti. Onlarca deniz aracı ile yüzlerce kişiden oluşan ekipler, Kuzey Ege Denizinde alabora olan bottan denize saçılan düzensiz göçmenlere can eli uzatma yarışına girdi. Arama kurtarma faaliyetleri sırasında, ne yazık ki ilk etapta 8, sonrasında 14 ve ardından da 7’ si çocuk, 22 cansız bedene ulaşıldı. Sahil Güvenlik Helikopterleri, Tarım ve Orman Bakanlığına ait bir Deniz uçağının havadan sürdürdüğü arama çalışmalarına, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı emrindeki İHA ve SİHA’ lar da destek verdi.

--------------------------------------         

ECEABAT-GÖKÇEADA ARASI,

CAN PAZARI KURULDU

 Facianın sorumlusu, İnsan tacirleri

HEP ‘GELİYORUM’ DİYORDU, ‘GELDİ’

OLACAĞI BUYDU!?!...

----------------------------------------

 Çanakkaleliler güne facia haberi ile uyandı. İşiten herkesin içini yakan bu acı haber, yürekleri dağladı. Düzensiz göçmenler, Umuda Yolculuk sırasında canından oldu.

 Eceabat’ ın 8 mil açığında yaşanan facia sırasında, İlk belirlemelere göre 7’si çocuk, 22 düzensiz göçmenin boğularak can verdiği anlaşıldı. Yetkililer can kaybı sayısının daha da artmasından endişe duyuyor. Alabora olan botta, kaç kişinin bulunduğuna ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadı. İnsan tacirleri, yasa dışı göç yoluna çevirme uğraşı verdikleri Çanakkale sahillerinde, yeni bir faciaya neden oldu. Onlarca yıldır süren dram, dün bir kez daha faciayla noktalandı. Eceabat–Gökçeada arasında, ölümü yolculuğa çıkan düzensiz göçmenlerin içinde bulunduğu lastik bot, alabora olunca, olanlar da oldu. İlk belirlemeler göre 20 düzensiz göçmen suda boğuldu, canından oldu.

 Kendi imkanları ile karaya çıkmayı başaran iki düzensiz göçmen yanı sıra,  iki düzensiz göçmeni de Sahil Güvenlik ekipleri son anda Azrail’in elinden çekip aldı, yaşama bağladı.

 VALİLİKTEN AÇIKLAMA…

Acı haberin detayları, Çanakkale Valiliğince yapılan açıklamada yer buldu.Felaket haberi üzerine başlatılan arama kurtarma çalışmalarını, bizzat takip eden Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, bir can kurtarmak adına, can kurtarma seferberliği başlattı. Can eli olmak adına başlatılan hummalı çalışmalarda,  ilk etapta 7’ si çocuk, 22 cansız bedene ulaşıldığı açıklandı.Vali Aktaş imzalı açıklamada, “Eceabat-Gökçeada açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan bot alabora olmuştur. Başta Sahil Güvenlik Komutanlığımız olmak üzere tüm kurumlarımız tarafından arama ve kurtarma çalışmaları devam etmekte olup, ilk belirlemelere göre 2 kişi kendi imkanları kurtulmuş, 2 kişi de Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılmış olup, 7’si çocuk, 22 kişinin de cansız bedenine ulaşılmıştır. Gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.” İfadeleri kullanıldı

 Vali Aktaş’tan, ‘Budur işte…’ dedirten

‘Can kurtarma’ seferberliği… 

İnsan tacirlerinin, yasa dışı göç yoluna çevirmeye çalıştığı Çanakkale sahillerinde, yeni bir facia yaşandı.

 İLK ETAPTA, 20 CANSIZ BEDENE ULAŞILDI..

Umuda Yolculuk acı sonla noktalandı. Aralarında bebek ve çocukların da bulunduğu onlarca düzensiz göçmen hayatını kaybetti. İki düzensiz göçmen mülteci kendi imkanları ile kıyıya ulaşmayı başardı,  iki Can’ı ise Sahil Güvenlik ekipleri kurtardı.

 Sahil Güvenlik ekipleri, her defasında Azrail’in elinden son anda çekip alıyor, onlarcasını yaşama bağlıyordu. Bu kez olmadı.

 DEVLET,  SAHADA

 Gecenin zifir karanlığında, deniz yolculuğuna elverişsiz şişme bot içine balık istifi edilmiş düzensiz göçmenlere, ‘umuda yolculuk’ başlatan insan tacirleri, faciaya yol açtı.

 Kuzey Ege’ de, fırtınalı denizde Alabora olan bottaki onlarca can denize saçıldı. Acı haber üzerine, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş can kurtarma seferberliği ilan etti.

 Sahil Güvenlik başta, Jandarma, AFAD, Kıyı Emniyeti alarma geçti. Tüm ekipler Kuzey Ege Denizinde, alabora olan bottan denize saçılan düzensiz göçmenlere can eli uzatma yarışına girdi. Arama kurtarma faaliyetleri sırasında, ne yazık ki ilk etapta 22 cansız bedene ulaşıldı.

 Sahil Güvenlik Helikopterleri ile Tarım ve Orman bakanlığına ait bir Deniz uçağının havadan sürdürdüğü arama çalışmalarına, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanlığı emrindeki İHA ve SİHA’ lar da destek verdi.

 VALİ AKTAŞ, CAN VERENLERDEN İKİSİ, MAALESEF Kİ BEBEK..”

 Vali Aktaş, konuyla ilgili ilk açıklamasında "Sayıyı tam netleştiremedik. Şu an sağ kurtarılanlar ve deniz yüzeyinde tespit edilen cansız bedenler  var. Lastik bot olduğunu değerlendiriyoruz. Düzensiz göçmenleri taşıyordu. Burası, düzeniz göçmenlerin yasadışı sınır ihlalinde kullandığı bir güzergah değil. 4 kişi sağ kurtarıldı, tercüman aracılığıyla sayıyı belirlemeye çalışıyoruz. Maalesef yaşamını yitirenler arasında 2 de bebek  var. Arama, kurtarma faaliyetleri devam ediyor." diye konuştu.

Cuma Deren