31 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında İl Genel Meclisi Üyeliğine seçilen meclis üyeleri, Atatürk anıtına çelenk koyma töreninin ardından yeni dönem ilk meclisinde meclis Başkanı ve divanı oluşturdu. Yapılan gizli oylama ile yeni dönem İl Genel meclisi Başkanlığına Halil Ertuğrul seçildi.

31 Mart Mahalli İdari Seçimlerinin ardından Çanakkale İl Genel Meclis Üyelerinin dağılımı şöyle olmuştu  CHP İl Genel Meclis Üyeleri: Merkez’den, Güneş Pehlivan, Halil Ertuğrul, Can Algönül ve Ahmet Çelik. Aycacık’ta Nizamettin Akça ve Mustafa Şahan. Bayramiç’te Sadık Göğüsgeren. Biga’da  Nihal Nalça, Levent İrez ve Hakkı Sezen. Çan’an İsmail Ünal ve Ramazan Mesut Özyurt. Eceabat’tan Osman Gül ve Tamer Yayla. Ezine’den Ayça Kahraman Lapsekili ve Caner Şahin. Gelibolu’dan  Ali Rıza Sayın ve Hakan Öztürk Yenice’den ise   Hasan Basri Öztürk meclise girmişti. 

AK Parti İl Genel Meclisi Üyeleri Fatih Kocabıyık Ayvacık’tan, Mehmet Demirsöz Bayramiç’ten, Mustafa Ovalı ve Saim Bakar Biga’dan, Rıdvan Akaya Çan’dan, Mehmet Ünsal Ezine’den, Necati Tarıman Gelibolu’dan, Halil Özer ve Murat Gürşen Lapseki’den, Hüseyin Turna  ve  Mesut Akdeniz Yenice’den ve Nejat Önder isse Merkez kontenjanından meclise girdi.

İYİ Parti İl Genel Meclis Üyeleri Murat Çağlayan Merkez’den , Yakup Uzun  ise Lapseki’den MHP’den ise sadece Fatih Yüksel Bayramiç ilçesinde il Genel Meclisine girmişti.

İlk Meclis Öncesi Çelenk Koyma Töreni

 Bu dönem 33 Meclis üyesinin görev yapacağı yeni dönem öncesinde çelenk koyma programı düzenlendi.  Yeni dönem ilk Meclis öncesi İl Genel Meclisi Üyelerinin katılımı ile  Cumhuriyet Meydanında çelenk koyma töreni düzenlendi.  Düzenlenen program geçici divan  başkanlığının çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardında üyeler İl Genel Meclisi toplantı salonuna geçerek  ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Meclis Başkanlığın Halil Ertuğrul Seçildi

Cumhuriyet Meydanındaki programın ardından  İl Genel Meclisi Toplantı slonuna geçen üyeler ilk toplantısını gerçekleştirildi. Geçici divan kurulunun kurulması ile ilk toplantı saygı duruşu ve istiklal Marşının okunması ile başladı.  Yoklama ve açılışın ardından gizli oylama ile Yeni Meclis başkanı seçimi gerçekleştirildi. Gizli Oylama öncesi yapılan öneri ile iki aday belirlendi. Yapılan gizli oylamada Halil Ertuğrul ve Nejat Önder Başkanlık için yarıştı. Gizli oylamanın tamamlanmasının ardından geçici divan tarafından oylar sayıldı. Yapılan oylama sonucunda CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Ertuğrul 20 oy alarak yeni dönemin Meclis Başkanı oldu. Geçtiğimiz dönem meclis başkanlığı yapan Nejat Önder ise    oyların sadece 12 tanesini alabildi.

 

Cuma Deren