Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen Kırsal Kalkınma (IPARD) Programı hakkında bilgilerin verildiği toplantılar kapsamında  Yenice İlçesinde çiftçilere desteklemeler hakkında bilgiler verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu en geç 2022 yılı Şubat ayının ilk haftası içinde 11. Başvuru Çağrı İlanına çıkacağını duyurdu. Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkileri ve çiçek soğanı, fide fidan yetiştiriciliği, mantar ve misel üretimi, Arıcılık, Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetler,  Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları, Yenilenebilir enerji konularında oluşturulacak projelere verilecek desteklerin duyurulmasının ardından Çanakkale TKDK İl Koordinatörlüğü  ilçe ilçe çiftçiler ve ilgili kurumlarla bir araya gelerek bilgilendirme toplantıları düzenliyor.
Bu kapsamda Yenice İlçesinde gerçekleştirilen toplantı ile çiftçilere destekleme projeleri ve ilan başvuruları hakkında bilgiler verildi. TKDK Çanakkale İl Koordinatörü Hasan İskender, Yenice’de gerçekleştirilen toplantı öncesinde, İlçe Kaymakamı  Musa Göktaş ve Yenice Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Özcan’ı ziyaret ederek toplantı ve 11. Başvuru Çağrı İlanı hakkında bilgiler verdi. Ziyaretlerin ardından Muhtarlar ve ilgili çiftçi ve kurum yetkililerin bulunduğu bir toplantı gerçekleştirerek  TKDK destekleri ve 11. Başvuru Çağrı İlanıyla ilgili bilgiler verildi.
Yenice’ li çiftçi, esnaf, şirket, kooperatif ve girişimcilerin  hibe desteği alabilmeleri için Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, süs bitkileri ve çiçek soğanı, fide fidan yetiştiriciliği, mantar ve misel üretimi, Arıcılık, Zanaatkarlık ve katma değerli ürünler, Kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetler,  Su ürünleri yetiştiriciliği, Makine parkları, Yenilenebilir enerji konularında oluşturulacak projelere verilecek destekler hakkında bilgiler verildi.
 
Şerife Erdem