Lapseki’deki Bal Üretimine destek olmak amacı ile   başlatılan Kraliçe Arılar Projesinde Şahinli, Kocabaşlar ve Dumanlı köylerinde ilk bal üretimi gerçekleştirildi.  TÜMAD Tarfından dağıtılan arılarla bölge halkı tarafından yapılan, bölgenin eşsiz florasından üretilen meşe ve çam balı hasadının tanıtımı yapıldı. Gerçekleştirilen bal tanırım etkinliğine Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zafer Çelik, TÜMAD Madencilik Entegre Yönetim Sistemleri ve Sürdürülebilirlik Müdürü Bilge Küçükaytan, TÜMAD Madencilik Lapseki İşletme Müdürü Çağrı Ökten, TÜMAD Madencilik Toplum İlişkileri Yöneticisi Şaban Kılıçan, Mali ve İdari İşler Yöneticisi Ümit Yakut, İnsan Kaynakları Yöneticisi Canan Türkoğlu, köy muhtarları ve şirket yöneticileri katıldı.  Etkinlikte, proje ve verimliliği ile ilgili bilgiler verirken, bal verimliliği ile üreticilerin yüzü gülecek.

Tanıtım toplantısında bir açıklama yaparak TÜMAD Madenciliğe ülkeye, Çanakkale ve Lapseki’ye yaptığı katkılardan dolayı teşekkür eden Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, "TÜMAD Madencilik sosyal alanda gerçekleştirmiş olduğu projelerle de bizleri ve vatandaşlarımızı mutlu ediyorlar. TÜMAD Madencilik ve ekibine teşekkür ediyorum" dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise, "Bölgemize, Lapseki’mize, köylerimize ve beldelerimize ne kadar katkı olduğunu görüyoruz. Yeni bir projeyle 1 yıldır karşımıza çıktınız. Gerçekten bu projenin sonuçlarını bugün görüyoruz. Biz isteriz ki TÜMAD Madenciliğin projeleri bundan sonra da devam etsin. Daha farklı çalışmalarla Lapseki’ye, bölgemize katkınız olsun isteriz. Biz yapılan her şey için teşekkür ediyoruz. TÜMAD Madenciliğin bölgeye çok büyük bir desteği var. İstihdam açısından çok büyük desteği var. Biz çevreyle ilgili konularla da sonuna kadar TÜMAD Madenciliğin yanında olduğumuzu her zaman her ortamda söylüyoruz. Sizlerin de bu konudaki hassasiyetlerinizi biliyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

TÜMAD Madenciliğin verdiği sözleri her zaman tuttuğunu kaydeden Belediye Başkanı Yılmaz, "Şu anda temeli atıldı. Zemin iyileştirmesi yapıldı. Zemin iyileştirmesinden sonra çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah 6 ayın içerisinde de 104 çocuğumuza hizmet verecek ve 25 personelimizi istihdam edecek olan projenin hep beraber açılışını yapacağımızı düşünüyorum. Lapseki adına TÜMAD Madenciliğe ve ilgili tüm arkadaşlara, Genel Müdürümüze, Çarmıklı ailesine ayrı ayrı teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Cuma Deren