Korona Virüsü fırsata çevirmek isteyenlere yönelik gerçekleştirilen denetlemeler kapsamında Belediyelerin zabıta ekipleri, kontrollerini sıklaştırdı. Bu kapsamda Biga ve Çan Belediyelerinin Zabıta ekipleri Market ve fırınları denetledi.

Çin’in Wuhan kentinden başlayarak dünyaya yayılan çağımızın vebası Korona Virüs vakaları ülkemizde de görülmeye başladı. Virüs kapmamak için en temel ihtiyaçlardan biri olan Dezenfektan, kolonya gibi ihtiyaçlar bir anda kara borsaya düşmeye başladı. Bunun önüne geçmek için Ticaret Bakanlığı harekete geçti ve fahiş fiyatla malzeme satan marketlere yaptırım ve ceza uygulanacağını açıklamıştı. Virüsten korunmanın en etkili yollarından bir olan el ve yüz yıkamada kullanılacak dezenfekten, maske ve kolonya fiyatları en çok artan ürünler arasında. Krizi fırsata çevirmek isteyen karaborsacılar da vatandaşa yüksek fiyatla ürün satıyor.  Normal fiyatının üstünde fahiş fiyata ürünleri satan marketler ve bakkallar Belediyelerin zabıta ekipleri tarafından denetleniyor. Bu kapsamda Biga Belediyesine bağlı ekipler, İlçede yaşanan fahiş fiyat denetimleri kapsamında marketlerde ve bakkallarda incelemelerde bulundular.

Fırınlarda Eldiven Zorunluluğu Getirildi, İşyerleri Denetlendi
Çan İlçesinde de Belediye Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.  Virüs dolayısı ile artan fırsatçılara karşı denetimlerini sürdüren Çan Belediyesi Zabıta ekipleri İlçedeki Market ve Fırınlarda denetimlerde bulundular.  Konu ile ilgili Belediyeden yapılan açıklamada “Çan Belediyesi olarak ilçemiz genelinde temizlik ve dezenfekte çalışmalarımız devam ederken Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz marketlerde fiyat denetimi, fırınlarda ise hijyen kuralları denetiminde bulundu. Marketlerde kolonya, el sabunu ve genel temizlik maddelerine yönelik fiyat denetimi yapan ekiplerimiz, fırınlarda ise eldiven takma zorunluluğu getirerek el sağlığı ve çevre temizliği kontrolü takiplerini sürdürdü” denildi.
 
İsmail Şen