TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bursa Bölge Sergisi ve Ödül Töreni  gerçekleştirildi.  22-25 Nisan 2 tarihlerfinde gerçekleştirilen bölge sergisine  Çanakkale’den Bilim ve Sanat Merkezinden 2, Kumkale Ortaokulundan 2, Biga Gümüşçay Ortaokulu ve Biga Bahçeşehir Kolejinden 1 olmak üzere toplam 6 proje davet edildi.  Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu'nda gerçekleştirilen sergiye  Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu,  Bilecik İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Sami Akyol, Yalova İl Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Çanakkale İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven öğrenciler öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

18. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bursa Bölge Yarışması'nda Çanakkale Kumkale Ortaokulu öğrencileri Rüya Tezcan, Ayşe Su Çetinkaya, Gözde Remziye Çetin danışman öğretmenleri Lütfiye Alkan  danışmanlığında ‘Kültürel Miras Yolculuğu, Lezzetin ve El Sanatlarının İzinde: Troya’ projeleri ile  tarih alanında bölge üçüncüsü oldular. Öğrenciler, kültürel mirası Troya’nın el emeği sanatlarını gelecek nesillere aktarmak ve tanıtmasına büyük katkıda bulundular.  Öğrenciler projeleri ile üçüncülüğü de elde ettiler.

Yarışmada derece alan bir başka okul ise Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi oldu.  Çanakkale’den yarışmaya katılan 6 projeden biri olan Çanakkale Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Kaan Kaçar ve danışman öğretmeni Olgun Turan’ın fizik alanında yaptıkları projeleri oldu.  Fizik alanında yapılan bu proje bçölge üçüncülüğü özülünü aldı. Öğrenciler  ödüllerini  TÜBİTAK 2204 Bursa Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Aytaç Yıldız’ın elinden aldılar.

 

 Burcu Erdal