31 Mart yerel Yönetimler Seçimi öncesinde, kaç kez alkışa düştü, fırsat bulamadım, yazamadım…


31 Mart yerel Yönetimler Seçimi öncesinde, kaç kez alkışa düştü, fırsat bulamadım, yazamadım…
Halbu ki, Fatih Erbakan, çooook eskilerden tanıdığım. Rahmetlik babası, eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Erbakan ‘ ın, Başbakanlık yıllarında, her hafta Altınoluk’taki yazlığa geldiği tarihlerde, pek sık karşılaşırdık kendisiyle.
 
Ma aile  Erbakanlar, Başbakanlık Uçağı ‘Alfa Tango Alfa’, yani ATA ile gelirler, kara yolu ile de havaalanından Edremit Altınoluk’ a hareket ederlerdi.
 
Koskoca Başbakan. Her hafta kendisini karşılar, uğurlardık havaalanından.
 
O tarihlerde, havaalanı nöbeti tutardık. Geliş-gidiş saatleri belli, ATA uçağını beklerdik. Ne anılar birikti o dönemden. Hatta hiç unutmam, bir gün pist başı lambaları, mobilvor denilen cihazdan yoksun havaalanı pisti yerine, ATA uçağı; şimdi süt geçitli karayoluna sahip noktada son yaklaşma ve  alçalmaya geçmiş, Üniversite hastanesi önündeki kavşağa inecekti az kalsın. He gii hey. Ne anılar, ne anılar.
 
Hele bir gün, rahmetlik babasının izinde Politikaya soyunan şimdinin siyasetçisi Dr. Fatih Erbakan, ki o yıllarda hayli genç…
Saçları hafif uzamış, sanırım jöle de vardı saçında, doğal rüzgarın etsinden kaynaklı olacak, sanki ensesine doğru bir saç kuyruğu var havasında,  yakalanmıştı objektifime.
 
Sonrası tam bir kabus. Hürriyet’ in Fotoğraf editörleri sıkıştırıyor. ‘Saçında kuyruk mu var, yok mu…?’ diye. Ne bileyim, bir açıdan öyle gözüküyordu…
Derdimi anlatamadım, yediğim fırçanın da haddi hesabı yoktu. Anılar işte…
 
Şimdi, gençliğinden bu yana tanışık olduğum sima, Türk politik hayatında. Hem de rahmetlik baba’ sının, Erbakan hocanın izinde.
 
Bendeniz anlıyorum ki, hayli eskidim meslekte. Yaş da ilerledi elbet haliyle…
 
Rüzgar gibi geçen yıllar oldu, ben ise halen şehrimde… Ne uzadık, ne de kısaldık. Bildiğiniz gibi. Yaz da yaz… 
 
Merhum Başbakanlarımızdan Necmettin Erbakan’ın oğlu ‘Yeniden Refah Partisi’ ni kurdu ve Türk siyaset tarihinde, baba’ sının adını yeniden yaşatır oldu.  
 
Dr. Fatih Erbakan, 31 Mart yerel seçimlerinde, Cumhur İttifakı'na destek vereceklerini açıklamış ne var ki ben o gülerde, bu detaydan pek söz edememiştim.
 
Yeniden Refah Partisi'nin resmi internet sitesindeydi, Cumhur İttifakı’na desteği açıklar ifadeler. 
Aslına bakarsanız, o günlerde denilenleri pek dikkatli okumamış olmalıyım ki, dün göz atınca hayıflandım. ‘Nasıl atlamışım bu detayları…?’ diye de kendimi sorguladım.
‘’Bizler ‘Yeniden Refah Partisi’ olarak, milletimizin ve tüm insanlığın kurtuluşunun tek çaresi olan Milli Görüş zihniyetinin temsilcileriyiz.” denilerek girilen ilk cümlenin ardından, açıklama şöyle geliyordu;
“Tam manasıyla benimsemiş olduğumuz Milli Görüş zihniyetinin, almış olduğumuz siyasi terbiyenin bir gereği olarak,  ve kısa süre önce kurulmuş olmasına rağmen milletimizin büyük ilgisine ve teveccühüne mazhar olmuş bir siyasi parti olarak, ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren hiçbir olaya, özellikle de tüm milletimizin sandık başına gideceği seçimlere ilgisiz ve kayıtsız kalmamız söz konusu olamaz.” Diye..
Partinin resmi internet sitesinden ayrıca; “Milli Görüş Lideri Merhum Prof Dr Necmettin Erbakan Hocamız siyasi hayatı boyunca her seçimde mutlaka hayrın kendisi olan Milli Görüş zihniyetinin temsilcisi adayların veya partinin yer alması için en büyük çabayı göstermiş,  çeşitli sebeplerle bunun gerçekleştirilememesi durumunda ise hiçbir seçimi boykot etme yoluna gitmeyip,  mevcut seçenekler içerisinde ‘ehven’ olanını (hayra daha yakın olanını) belirleyerek bu seçeneği desteklemiştir.”  İfadeleri geçiyordu.
31 Mart geldi geçti. Peki ya bu gün neden ben bu sözleri hatırlatıyorum…? Sanırım, Türk siyaset tarihine eklenen bu yeni partinin çağrısı, Çanakkale’de yeni işitildi. Duydum ki, şehrimizde de parti il Başkanlığı startı vermiş.
Bu gün, 80 darbesi sonrası ismi çok bilindik bir adresten söz ettik manşetimizde. Zincirbozan’ dan. Hazır oradan söz etmiş iken, benim yazmaya bu gün fırsat bulduğum, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur ittifakına verdiği desteği açıklar metninde de 80’ lerden söz edildiğini anımsadım.
Destek için, 80’ ler den söz ediliyordu. Acaba, ne anlama geliyordu?
Bu detay aklıma düşünce, hazır da da dile getirmeye başlamışken, devam edeyim istedim.  
Söz ettiğim açıklamada; “1980 yılında TBMM' de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Sn. Muhsin Batur' un MSP grubu tarafından desteklenmesi, 1983 Milletvekili seçimlerinde Refah Partisi'nin seçimlere girmesine müsade edilmemesi karşısında çeşitli illerdeki Milli Görüş çizgisine daha yakın bağımsız adayların desteklenmesi,  2010 Anayasa Referandumu' nda "yetmez ama evet"  ifadesiyle anayasa değişikliğinin desteklenmesi bu husustaki önemli örneklerdir.” Deniliyordu.
Analizi kendimce yaptım da, sizler de bir analiz yapıverin istedim. Öyle ya, siyasetsiz olmuyor. Tıp kı fazlasının can sıkması gibi.
Gençlik yıllarından hatırımda kalan şimdinin yeni siyasi partisinin Genel başkanı Dr. Erbakan;
“Bizler Yeniden Refah Partisi olarak kurulduğumuz günden bugüne kadar ifade ettiğimiz gerçekleri bundan sonra da ifade etmeye devam edeceğiz.
Bu davranışımız vatanımızı ve milletimizi samimi olarak sevmemiz ve ülkemiz için her alanda daha iyiye ulaşılmasını istememizin bir sonucudur.” Sözleriyle de, dikkatimi çeken bir dil kullanmıştı.
Çok bahsedip, çok da kafa karıştırmak değil niyetim. Lakin, bazı sözleri sorgulamadan da edemiyor zihnim.
Şu sözleri de hayli dikkatimi çekti Genç Genel Başkan Erbakan’ ın; “Bizim anlayışımızın temelinde kim yaparsa yapsın, doğruya doğru, yanlışa da yanlış demek vardır.
Doğruyu, faydalıyı, hayırlı olanı desteklemek, yanlışı, zararlıyı ve şerri de ortadan kaldırmak temel düsturumuzdur.”
Diyeceksiniz ki, ‘ne de reklam yaptın…’ vallahi niyetim reklam falan değil.
 Ne ar ki, İktidar için; “Ülkemizde son 17 yıldır iktidarda bulunan irade; inanç özgürlüğünün sağlanması alanında önemli adımlar atmıştır.” Şeklindeki Erbakan’ ın vurgusu, ayrıca çok dikkatimi çekiverdi.
Neyse. Ben döneyim yeni gelişmeye. Çanakkale’den söz edeyim.
 Çanakkale’de; 'Yeniden Refah Partisi' İl Başkanı Civan Arıcı’ olmuş.
Fatih Erbakan’ ın kurmay kadrosunda yer alan Civan Arıcı, Türkiye’nin 81 İlin de teşkilatlanma hamlesindeki Yeniden Refah’ı Çanakkale’ de var etmek için zorlu bir yola çıkmış.
Çanakkale ile, gençlik yıllarında, Altınoluk yazlık yolunda pek çok kez yolu kesişen Dr. Fatih Erbakan, geçtiğimiz günlerde Çanakkaleli iş adamı Civan Arıcı’yı Yeniden Refah Partisi Genel merkezine çağırarak, Çanakkale il başkanı olması için ikna etmiş.
Şöyle bir araştırdım. Teşkilatlarını oluşturmak için çalışan Arıcı, “Çanakkale teşkilatı olarak, bugüne kadar yapılan bütün hayırlı hizmetlere teşekkür etmek, bu hayırlı hizmetleri yapanları tebrik etmek, yapılan hizmetleri görmek ve takdir etmek için geliyoruz. Bununla birlikte eksikleri tamamlamak, eksik yapılanları nihayete erdirmek için geliyoruz. Yine bununla birlikte yanlışları da doğrusunu ortaya koyarak düzeltmek için geliyoruz. Yapılan hizmetlere teşekkür edeceğiz, takdir ve tebrik edeceğiz, eksikleri tamamlayacağız, yanlışları da davamıza, istikametimize uygun doğrularla düzelteceğiz. Çanakkale halkımıza hizmet etmek için geliyoruz" demiş.
Bu noktada ben denizinde iki kelamı olacak; “Söz konusu Çanakkale ise, gerisi teferruattır diyenlerden olduğumu söyleyen bir gazeteci olarak, hayırlı olsun diyorum.”