.

Sıkı bir seçim çalışma dönemi sonrası, şimdi de sonuçlara ilişkin sıkı sözler edilmeye başladı. 
Sıkı sözlerin nedeni, seçim sonrası değerlendirme. İktidar kanadından ses verenler diyerek, sonrasında da edilen sözlerden bahsedeceğim.
Sanırım, ‘Ak saçlılar’ anlatımı ile denilenleri aktarmaya başlamam yanlış olmayacak. 
Tarafıma ulaşan, hayli kısa şekilde kaleme alınanlar diyeceğim ve sonrasında da başlayacağım anlatmaya.
Bahsedeceğim metinde; “AK SAÇLILARDAN SEÇİM ANALİZİ.” başlığı altında, yer buluyordu seçim sonrası değerlendirme.
Öncesinde, biraz da tanıtayım bu yeni oluşumu. İsimleri çok duyuluyor da,kim Ak saçlılar…?
Sosyal medyada, belki sizler de karşılaşmışınızdır. Bir dönem ANAP’ ın Gençlik Kolları Başkanı görevini sütlenen bir isim Naim Orhan. 
Uzunca süredir İktidar kanadında siyaset yapan Orhan’ ın, kişisel sosyal meda hesabından önceki günlerde yaptığı bir paylaşımı olmuştu. Dilerseniz, önce o paylaşımdan söz ederek Ak saçlılar kim sorusuna yanıt vereyim.
Sosyal medyadan ses veren Ak saçlılar, şu ifadelerle kendilerini anlatmışlardı.
“Ak saçlılar olarak buradayız dedik. Ufak ufak ilçelerde Ak saçlılar olarak yapılanmaya başladı.
Naim Orhan, Oktay Kaman oluşumun başında. Ak saçlılar olarak Çanakkale ve ilçelerinde oluşumu icra edecekler. Destekler hepimizden, şimdiden hayırlara vesile olsun” 
 Sanırım biraz olsun akla düşen sorulara yanıt vermiş oldum. Döneyim, Ak saçlıların seçim analizine.  
Diyorlardı ki; “2019 yerel seçimleri yapıldı sonuç Türkiye bazında  0 / 0.   53 oy oranıyla iyi ancak Çanakkale analizi için iyi olmadı.
 Yerelde Bayramiç, Çan ,Ayvacık ve tarihte ilk defa il genel meclis çoğunluğu CHP’ ye kaptırıldı . Sosyal medyadan,’inşallah kaybederler’ diyen ellerini ovuşturanlar başladılar , ‘şu gitsin bu gitsin’ gibi yorumlara.
Bir kere seçimi AK parti kaybetmedi, Çanakkale kaybetti.  İktidar la uyum içinde çalışacak ekip gelmedi iş başına. “
Birçok kez, AK Parti kurmaylarının da üzerine basa basa tarifini yaptığı, AK parti içindeki AKP’ liler tanımına adeta işaret eder sözlerle ses veriyordu Ak saçlılar.
Açıklamalarında; “Sosyal medya çığırtkanları hemen başladı ‘il başkanı Gültekin Yıldız gitsin’ diye. Erdener Can gitti Yeşim Karadağ gitti ne değişti? Değirmende un öğütür gibi il başkanı öğütüyoruz.
Bundan vazgeçmeliyiz.” vurgusu da vardı Ak saçlıların.
Dahası, madde madde saydıkları ve kaleme aldıkları şu değerlendirmeleri geliyordu Ak saçlıların.
Nasıl mı? Aynen şöyle; “1: siyasi partiler yasası değiştirilmelidir. il ve ilçe üzerinde ki genel merkez baskısı kaldırılmalıdır.
Aday belirlemelerdeki sistem ön seçim den geçirilmelidir. Hemde üye bazında.   
2: Reisin davasına sahip çıkacak fedakar, cefakar özverili kişileri yönetimlere getirmeliyiz.   
 3:. Arkadan Genç Dinamik davasına sahip cefakar fedakar yeni yüzler çıkarmalıyız, yetiştirmeliyiz her yere hep aynı kişiler aday olmamalı gençlerin önünü açmalıyız teşfik etmeliyiz. 
 4:  Köklü üye revizyonu yapmalıyız, üyeler tek tek yeniden yazılmalı.   
 5: Parti içinde ki sahte ak partilileri partiden uzaklaştırmak gerekli.. 15 temmuz akşamı meydana inen cesur davasına bağlı kişileri yönetimlere getirmeliyiz . iç çekişmelere son vermeliyiz.                                           Sonuç olarak bu davaya inanan bu dava için canını verebilecek kişiler olarak bizler şapkamızı önümüze koymalıyız. ‘Zararın neresinden dönülse kardır’ sözünü unutmamalıyız. İç çekişmeleri bırakmalıyız.            Saygılarımızla.”
Çanakkale’de de seçim bitti. Ne var ki,  neden sonuç ilişkisine ilişkin sözler halen sürüyor. Günlerdir, sokağın konusuna dönüşen seçim sonrası değerlendirmeleri, ben gibi işitmeyenimiz yok biliyorum. Vallahi, halen seçim ve sonrası için edilen sözleri işitmek beni ayrı bir yoruyor. Yaş ilerliyor da ondan mı, bilemiyorum.
Ne vakit birden fazla kişiyle sohbet başlasa, halen siyaset konuşuyor ve kendimizce yorumlarımızı dile getirmeye devam ediyoruz. 
Seçim elbette ki demokrasinin gereği.  Bir de, ‘seçim bitti. Hadi normale dönelim’ sohbeti açan bir tanıdık olsa, ne mutlu olacağım. Vallahi yorgun düştüm.  Siz…?