Atatürk’ün Türkiye’sinde Türk Milleti olarak muhteşem bir yüzüncü yıl kutlaması yaptık.

Ama ne yazık ki bu kutlamaya leke sürmeye, itibarsızlaştırmaya çalışan kimi Atatürk düşmanları ve Türk Milleti karşıtları, çeşitli iftiralarla cumhuriyetimizin yüzüncü yılına gölge düşürmek için , kutlamaların sönük geçmesi için çok gayret sarf ettiler.

Milyonlarca insan kendi inisiyatifiyle, kendi rejimine sahip çıkmak için gün boyu, gece boyu sokaklarda güç gösterisine dönüşen kutlamalar yapmaktan geri durmadı.

Umarın kendini terk edilmiş gibi hisseden ama kendisine sahip çıkmak için cumhuriyetimizin yüzüncü yıla sahip çıkan samimi Atatürk sevdalılarının bu güçlü ve gösterişli kutlamalarından gereken dersleri çıkarırlar.

Ama benim açımdan bu Cumhuriyet Bayramı biraz daha kaderin cilvesi gibiydi.

Ben ve benim gibi Kara Harp Okulu’ndan Atatürk’ün yüzüncü doğum yılında mezun olan subaylardan üçü bir kere daha ama bu sefer de cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Türk Ordusu’nun en kudretli komutanları olarak  yüzüncü yılın , cumhuriyet çocuklarının baş yapıtları gibiydiler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Kara Kuvvetler Komutanın Selçuk Bayraktaroğlu ve Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri bizim 1981 yılı Kara Harp Okulundan devre arkadaşlarımızdır. Tam bir cumhuriyet çocuklarıydı.

Türk Milletinin içi rahat olmalıdır.

Türk Ordusunun her neferi ve her komutanı Atatürk’e ve cumhuriyete inanmış vatan evlatlarıdır.

Bu Cumhuriyetimizin yüzüncü yılının görünen güzel yüzüdür.

 

Anti laik bir anaysa değişikliğine HAYIR

Bu kutlamalar cumhuriyetimizin üzerine karabasan gibi çöktüğü düşünülen şerri siyasal İslamcıların artık sokağa taşmaya başlayan baskılarına adeta bir isyan gibidir.

Uzun yıllar dillerden düşmeyecek yüzüncü yıl kutlamaları emin olun ki psikolojik olduğu kadar sosyolojik ve siyasal sonuçlarına da yakın zamanda şahit olacağız.

Böylesine dinamik ve böylesini özgürlükçü modern kitlenin tüm gücü arkalarında olmasına rağmen iktidar olmayı başaramayan muhalefet partilerinin Kemalizm’in ideal ve ideolojilerinden yoksun “düşkün” tepe yöneticileri ne yazık ki AKP’nin iktidar olduğu 2002 yılından bu yana Kemalizm’e ve cumhuriyete en büyük zararı verdiklerinin farkında bile değillerdir.

AKP iktidarı; devlete yerleştirdiği siyasal kadrolarıyla ve özellikle de eğitim sistemine aktif olarak müdahale eden şahsiyetleriyle Türkiye Cumhuriyeti devletinde Türk Milleti yerine “Türkiye Milleti”, Türk yerine “Türkiyeli” söylemleri tercih ettiği gizli saklı bir düşüncenin ifadesi değildir.

AKP mümkün olduğu en kısa zamanda Mustafa Kemal Atatürk’ün yüz yıllık devrini tamamladığını düşünerek “Türkiye Yüzyılı” adı altında sosyolojik bir planını hayata geçirerek adeta Yeni Osmanlı Devletini kurma peşindedir.

Bunun içimde sabırla ve kontrollü şekilde siyasasını sürdürmektedir.

Bu siyasal adımların son perdesi YENİ ANAYASA ile final yapmaktır.

Ama AKP’nin siyasal ve sosyolojik planının en etkili yardımcı oyuncuları MHP’li Bahçeli ve CHP’yi elde tutan Kemal Kılıçdaroğlu’dur.

Özellikle son seçimlerde Kılıçdaroğlu AKP’ye destek olacak Babacan, Davutoğlu, Demokrat Parti ve Saadet Partisi kadrolarını gönüllü olarak meclise taşımıştır.

Daha dün Türkiye’nin nimetlerinden yararlanarak sanatını icra eden HEDEPE’li  artisti Sırrı Süreyya Önder “ ben cumhuriyetin ne hayrını görmüşüm” diye cumhuriyete yönelik bir çarpık düşüncede iken PKK’nın siyasal uzantısı gibi hareket ettiği gözlenen partilerden Atatürk Türkiye’sine fayda gelmeyeceği de aşikardır. Oysaki Bu artist gibi daha niceleri Türkiye’de devletin nimetlerinden, milletin kaynaklarından  yararlanmakta ve en büyük maaşla ödüllendirilmektedir.

Değerli dostlar.

Anayasamızın başlangıç kısmı ile ilk dört maddesi ve 66 maddesinin değiştirilmesine şiddetle karşıyım.

Madde 66 – Türk Devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür. Türk babanın veya Türk ananın çocuğu Türk’tür.

Önümüzdeki günlerde Anaysa değişikliği için, daha doğrusu YENİ ANAYSA için büyük bir mücadele başlayacak.

Aşağıdaki dağılıma bakarak AKP’nin yeni anayasayı kolayca meclisten geçireceği muhakkaktır. Bu tabloya göre AKP,GELECEK, DEVA, SAADET PARTİSİ, HEDEPE, MHP, YENİDEN REFAH PARTİSİ, HÜDAPAR ve CHP’den bir kısım milletvekili AKP’nin yeni anayasasına evet diyerek Atatürk Cumhuriyetini bambaşka bir kulvara hem de anayasal değişiklikle sokacaklardır.

MHP içinden yeni anayasaya hayır diyenler de çıksa sanırım 180 civarında hayır oyu çıkacaktır. Tabi ki burada CHP,İYİ PARTİ ve MHP tavşana kaç tazıya tut demezlerse.

Değerli okurlarım İran’ın durumu ortadadır.

Afganistan’ın durumu ortadadır.

Laiklikten verilecek her taviz bir daha asla geri alınamaz.

Bünyeye sirayet edecek bir anti-laik bir anayasal hak ve Atatürksüz, Türk Milletsiz bir anayasa Türkiye’yi Türk Milletine dar edecektir.

Türk Milleti laiklikten ve Atatürkçü çizgisinden asla taviz vermemelidir.