Hep Diyorum ya: Ayrıcalığımız Var.. Biz Çanakkaleyiz... Çanakkaleliyiz...

Bahsedeceklerime başlamadan evvel, Anafartalar Kahramanı, Sarı Saçlım, Mavi Gözlümün,   bir Güneş gibi Karadeniz'de doğup, Anadolu' ye sardığı o anlamlı günün yıl dönümüydü dün.. 19 Mayıs.. Bir kez daha, yadettik Atamızı, silah arkadaşlarını.. Mekanları cennet olsun her daim.
Ve geleyim bahsedeceklerime.. Her şeyin en iyisini öyle çok hak ediyoruz ki.. Çok da lafa gerek yok aslında.. 
Çanakkale için bir davet olacak pek yakında.. Çanakkale için o davete katılımlar da elbetteki kesinlikle  olacak.
Böylelikle, sadece Çanakkale konuşulacak.
Gelelim bu bulaşmayı planlayanlara.. Ve onların mesajlarına..
Buluşmanın mimarlarından olan isim, ÇTSO başkanı Selçek Semizoğlu.. Bir çoğumzun gençlik arkadaşı..   Kod adımızdır ayrıca;  '17 Gençlik'
İşte o kod adına sahiplerden sadece biri olarak, şöyle ses verdi önceki akşam Semizoğlu:
"14 Mayıs  Pazar günü 2023 Türkiye genel seçimleri yapıldı ve  bu seçimler ile  Gazi Meclisimizin yeni üyeleri belirlendi. Türkiye Cumhurbaşkanlığı seçiminin de ilk turu gerçekleşti.
Seçimlerin Türk insanına yakışır bir şekilde huzur ve güven ortamında tamamlanması demokrasiye olan inancımızı bir kat daha arttırmıştır."
Satır arası dedikleri, dikkat çektikleri vardı başkanın..
Mesela, şu vurgusu; "Öncelikle seçim sonuçlarının Devletimiz ve Ülkemize hayırlar getirmesini  diliyor, seçmiş olduğumuz  Çanakkale Milletvekillerimizi gönülden kutluyorum." şeklindeki ifadesinin altına, inanıyorum ki hepimiz imza atarız.
Sosyal medyasından, ÇTSO Başkanı olarak kaleme alıdğı açıklamayı paylaştı başkan..
Gerçekleşecek buluşmadan söz etti. Ancak öncesinde;
"Her biri sevip saydığımız, her ortamda  beraber olduğumuz,  yakınlarımızın tabutlarını beraber omuzladığımız ya da komşularımızın düğünlerinde birlikte oturduğumuz insanlar," diyerek bahsetti  yeni vekillerimizden..
Uzun lafın kısası; "Arkadaşlarımız, kardeşlerimiz." dedi..En önemli vurgularından biriydi belki bu fakat, dahası da vardı.
Şöyle de dedi mesela; "Hepsi  bizleri en iyi şekilde temsil edecek yeterlilikte ve donanımdadırlar."
14 Mayıs' da, Millet İradesinin eseri olarak, Sandıktan 4 Vekil çıktı.
Bu 4 vekil için; " Dört milletvekilimizi de tek tek arayarak tebrik ettim, başarılar diledim." diyerek girdi konuya ve ekledi Başkan Semizoğlu;
" İnşallah Haziran ayı içerisinde kendilerini davet edeceğiz ve Odamızda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanımız Ünal Özcan’ın da katılımı ile bir araya geleceğiz.
İş dünyası temsilcileri olarak düzenleyeceğimiz geniş katılımlı toplantıda Sayın Vekillerimize ortak sevdamız Çanakkale için taleplerimizi, önerilerimizi aktaracağız. "
Bu sözler ile, Çanakkale için o büyük buluşmanın haberini verdi kamuoyuna..
İRADEYE İPOTEK KOYDURMADAN..
Açıklamasında; "Türk seçmeninin 28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan ikinci tur seçimlerini  de iradelerine ipotek koydurmadan aktif katılım ile huzur içinde tamamlayacağına inanıyor, sonuçların Vatanımızın  ve Milletimizin hayrına  olmasını temenni ediyorum." diyerek, önemi tartışılmaz bir hususa da dikkat çekti vasselam.. 
Mesele Çanakkale olunca, gerisi hep teferruatçılardanız bizler..
Biz, TÜRKİYE  CUMHURİYETİ DEVLETİ' nin, Önsözünün yazıldığı, her karışı şehit kanı ile sulanmış,  bu kutsal toprakların çocuklarıyız..Devletimizin her daim Baki kalması için, and içinleriz..
Dedim ya en başta, Ayrıcalıklıyız, çünkü biz Çanakkaleyiz, NOKTA..