4. Başınızı Bir Tarafa Eğmek   Kafanızı yana yatırdığınızda, bu genellikle size söylenen bilgileri keskin bir şekilde dinlediğini veya neyin iletildiğiyle ilgilendiğiniz anlamına gelir. 

 Ayrıca çok yoğun konsantre olduğunuz anlamına da gelebilir.
5. Parmak Uçlarını Bir Araya Getirmek
 Parmak uçlarınızı bir arada tutmak ve avuç içlerinizi ayırmak, otorite ve kontrolünüz olduğunu size bildirir. Patronlar ve politikacılar bu hareketi sıklıkla sorumlu olduklarını göstermek için kullanırlar.
 6. Kulağını Çekmek
 İnsanlar genellikle bir karar vermeye çalışırken kulaklarından birinin loblarını çekerler ancak kararsız kalırlar. Bu hareket bir sonuca varılamadığını göstermektedir.
 7. Göz Teması
 Konuşmadan rahat hissetmelerini ve söylediklerinizi kabul etmelerini istiyorsanız, konuştuğunuz kişiyle göz teması kurmanız gerekir. Bilim adamları, bir yabancıysanız, çoğu insanın bir seferde yaklaşık 3.2 saniyelik göz temasıyla rahat olduğunu öne sürüyor. Arkadaş olduğunuzda, genellikle daha uzun süre göz teması kurmanın bir sakıncası yoktur.
 8. Gözlerin Aşağı Bakması
 Zemine veya yere bakmak, zayıf ve emin görünmemenizi sağlar. Orada tartışmanız gereken bir şey olmadığı sürece, gözlerinizi diğer kişinin yüzünün seviyesinde tutmanız gerekir. Göz temasını kestiğinizde, birkaç saniyede bir yaptığınız gibi, yana bakmayı deneyin.
 9. Elinizi Yanağınıza Yerleştirme
 Yanağınıza elinizle dokunduğunuzda, aldığınız bilgileri düşündüğünüzü ve dikkatlice değerlendirdiğinizi gösterirsiniz. Birinin onlarla konuşurken bunu yaptığını gördüğünüzde, genellikle söylediklerinizi düşünecek kadar ciddiye aldıklarını varsayabilirsiniz.
 10. Burnunuza Dokunma
 Burnunuzu ovaladığınızda veya dokunduğunuzda, bir inançsızlık veya ret sinyali olabilir veya dürüst görünmezsiniz. Açıklık ve dürüstlük gerektiren bir konuşmada yaparsanız, hedeflerinize ulaşmada sorun yaşarsınız. Ve başka birinin burnunu ovuşturduğunu görürseniz, size otomatik olarak söyledikleri her şeye inanmamaya dikkat etmeniz iyi bir işarettir.
 11. Sakal veya Çene Okşama Hareketi
 Biri çenesini okşadığında derin düşünceyi iletir. Böyle bir hareket, genellikle bir kişi bir konu hakkında karar vermeye çalışırken istemeden kullanılır.
 12. Elleri Ovuşturmak
 Bu, bir kişinin ellerinin soğuk olduğunu gösterebilir. Aynı zamanda, bir bireyin bir şey için heyecanlandığını veya beklediğini bildirmenin bir yoludur.
 13. Tırnak Yemek
 Tırnak ısırma, stres, sinirlilik veya güvensizliği gösterebilecek bir alışkanlık türüdür. Çoğu zaman insanlar farkında olmadan tırnaklarını ısırırlar.
 14. Sıkışık Yumruklar
 Sıkışık yumruklar, özellikle bu duyguları bastırmaya çalışan birinde öfke veya hayal kırıklığı göstergesidir. Yüz ifadelerinin nötr, hatta rahat olduğunu fark edebilirsiniz.
 15. Saç Bükmek
 Genellikle filmler ve TV şovlarında, flört etmek için saçları bükme hareketi kullanılır. Bu, birisi saçlarını büktüğünde elde ettiğiniz anlam olabilir, özellikle de bunu yaparken kirpikleriyle size bakarsa.
Ancak, bir iş görüşmesine katılıyorsanız, saçınızı boşta büktüğünüzde sadece gergin ve rahatsız edici görüneceksiniz.
 16. Mesafe
 Bir insanın sizinle konuşurken koruduğu fiziksel mesafe derecesi, bazen ruh hali veya sizin için duyguları hakkında ipuçları verebilir. Birçok kişinin kendileri ve diğerleri arasında, özellikle de iyi tanımadıkları insanlar arasında daha fazla mesafe tutmayı tercih ettiğini unutmayın. Öte yandan, bazı insanlar daha az kişisel alana alışık olabilirler. Çok yakın durabilirler veya oturabilirler çünkü etkileşimleri böyle olur.
 17. Kaşları kaldırmak
 Kişinin şaşkın olduğu anlamına gelir. Ayrıca bazen onaylanmama anlamına da gelebilir. Bu duruma bağlıdır. Birisi kaşlarını kaldırdıysa, kişinin bir cevap beklediği anlamına da gelebilir.
 18. Yansıtma Davranışı
 Eğer birisi beden dilinizi yansıtırsa, diğer kişi söylediklerinizle ikna olmuş demektir. Nöronlar aynalamaya neden olur. Birisi gülümserse, sonunda aynı hissettiğini söyleyerek gülümsersin. Bu yansıtma aynı zamanda jestlerle, ses tonuyla ve hatta vücut açılarıyla da olabilir. Bu bir kişinin bilinçaltı cevabıdır.
 19. El Sıkışma
 El sıkışmalar bir kişi hakkında çok şey tasvir eder. Bir kişi sert el sıkışıyorsa hâkim, güçlü veya rekabetçi, hafif el sıkışma ilgilenmiyorum gibi anlamlara gelebilir. Mükemmel el sıkışma, normal göz teması olan ve diğer kişinin avucuna başparmağınızla avuç içine dokunan el sıkışmasıdır.
 20. Oturma Şekli
 Oturma pozisyonu da kişilik tipiniz hakkında çok şey söylüyor. Dik oturuyorsanız kendine güvenli, kanepenin ortasında oturuyorsan kendinden emin, çapraz kollar kızgın, çapraz bacaklı oturuyorsan rahat, eller kucaktaysa kapalı fikirli gibi anlamlara gelebilmektedir.
 Sonuç Olarak Beden Dili doğru biliniyorsa kendi yararına kullanılabilir.
Beden dili örneklerini öğrenmek, doğru beden dili mesajlarını göndermek için harika bir ilk adımdır. Ayrıca, başkalarının size gönderdiği konuşulmamış mesajları okumanıza yardımcı olur.
Ancak, doğru hareketleri, jestleri ve yüz ifadelerini bilmek sadece sizi bu kadar ileriye götürebilir. Başkalarıyla sağlıklı, üretken etkileşimler kurmak istiyorsanız, kendinizi ve hayatınızdaki insanları daha iyi anlamak için çalışmanız gerekebilir.