Günlük hayatımızda farkında bile olmdan yaptığımız her hareketin olmasada bazılarının beden dilende anlamları olduğunu biliyor muydunuz?

 
Günlük hayatımızda farkında bile olmdan yaptığımız her hareketin olmasada bazılarının beden dilende anlamları olduğunu biliyor muydunuz?Beden dili hakkında biraz araştırıp sizlere bulduğum bilgilieri aktarmak istiyorum.. Hadi buyrun birlikte bakalım…
Sözlü iletişim genellikle basittir, bunun için aklınızdan geçen birkaç cümleyi söylemeniz yeterli. Bilinmesi gereken en önemli şey, iletişim sadece sözlü olarak gerçekleşmez. Aslında hareketlerimiz ve yüz ifadelerimiz, duygularımız ve niyetlerimiz hakkında çok şey söylüyor.
Konuşurken veya dinlerken, yüz ifadeniz, hareketleriniz ve duruşunuz dâhil olmak üzere beden dilinizle karşınızdaki insana duygu ve tepkileri de ifade edersiniz.
Çoğu araştırmacı, insan iletişiminin sadece yüzde 30 ila 40 oranında sözel olduğu ve etkileşimlerimizin yüzde 60 ila 70'inin verdiğimiz sessiz sinyallerden oluştuğu sonucuna varıyor.Beden dili, bir kişinin gerçekte ne düşündüğü hakkında çok şey açıklarEn çok yapılan beden dili harektleri ve anlamlarını sizler için derledik. 
BİR Kaç  Beden Dili Hareketi ve Anlamı
Beden dilini anlayabilme ve yorumlayabilme, diğer insanların sahip olabileceği konuşulmayan sorunları, veya olumsuz duyguları öğrenmenize yardımcı olabilir. Sözlü mesajlarınıza güç katmak için olumlu bir şekilde de kullanabilirsiniz.
Vücut dilini yorumlamaya çalışırken nelere dikkat etmeniz gerektiği aşağıda açıklanmıştır.
1. Kolları Göğüs Hizasında Çapraz Tutmak
 
Kollarınız göğsünüzün üzerinden geçerek oturmak veya ayakta durmak neredeyse her zaman savunma beden dili olarak görülür. Bunu yaptığınızda, kapanır ve bağlantınız kesilir. Öfkeli veya inatçı görünebilirsiniz. Ayrıca, çapraz kolları olan bireyin, iletişim kurdukları diğer kişilerin görüşlerine veya eylemlerine katılmadığını da gösterebilir.
İlginç bir şekilde, çapraz kollar da güven önerebilir. Birisi gülümseyerek, geriye yaslanırken veya diğer rahatlık belirtileri gösterirken kollarını çaprazlarsa, muhtemelen savunmasız olmaktan ziyade durumu kontrol altında hissediyordur.
 2. Gülümseme
 Gülümsemeler, tam yüz ifadesine bağlı olarak farklı şeyler ifade edebilir. Mutlu gülümsemeler, utangaç gülümsemeler, sıcak gülümsemeler ve ironik gülümsemeler var.  Gerçek bir gülümsemede, ağız köşeleri açılır, gözler köşelerden daralır ve hafif kırışıklık oluşur. Samimiyetsiz gülümsemeler genellikle gözlerde bir değişikliğe neden olmaz ve rahatsızlığa tepki olarak gerçekleşebilirler.
 3. Parmaklarınıza Dokunma
 Parmaklarınıza dokunduğunuzda, sabırsız ve muhtemelen beklemek konusunda gergin göründüğünüzü ifade eden bir davranış sergilersiniz.
 
DEVAMI YARIN….