Bir iki ay önce başlayan İYİ Parti kongre süreci, Çanakkale teşkilatı için 8 Ocak 2023’de tamamlandı.

 Kongre sürecinin en çekişmeli bölüm İl başkanlığı yarışıydı.
Sayın Selahattin Yıldızlar ve Sayın Eşref Bener Varol arasında başlayan mücadelede dikkatimi çeken en önemli konu, bu iki adayın il başkanlığı liderlik yarışındaki pozisyonlarıydı.
Selahattin Yıldızlar, ilçe örgüt ve delegelerinin önce çıkardığı bir aday profili sergilerken, Eşref Bener Varol,  daha çok Selahattin Yıldızlar ve özellikle Rıdvan Uz karşıtlığı üzerinden organize olmuş bir kadronun Merkez İlçe Başkanlığı üzerinden sürdürdüğü bir çalışmasının adayı görüntüsündeydi.
Seçimi kaybetse de sonuçta Eşref Bener Varol gelecek dönemler için tartışmasız il başkanı adayıdır. Olasılıkla da son derece başarılı bir il başkanlığı görevini sürdürecektir.
Gelecek yıllarda kongre sürecinde Çanakkale’de İYİ Parti İl başkanı adayı olmayı düşünenler, Eşref Bener Varol faktörünü bilerek yarışa girmelidirler.
Çünkü artık Eşref Varol Bener, potansiyeli en yüksek il başkanı adayıdır ve seçildiği taktirde de bu görevi başarı ile yerine getirecektir.
Olasılıkla bugünden itibaren Eşref Bener Varol sanki il başkanlığını kazanmış gibi hiç küsmeden ve gönül koymadan, İYİ Partinin bir neferi olarak İYİ Partinin Çanakkale’de başarılı olması için çalışmalarına devam edecektir.
Şimdi esas yük Selahattin Yıldırlar ve ekibinin omuzundadır. Çanakkale’de İYİ Parti ailesini hızla bir bütün olarak kucaklayıp, parti teşkilatının kongre sürecinde kazandığı çalışma heyecanını daha da ileriye götürecek adımları süratle atmalıdır.
Sayın Rıdvan UZ’un da kongre sürecinde dile getirdiği gibi Çanakkale’de Selahattin Yıldızlar ve ekibi büyük ve  bir başarı hikâyesi için yeni bir beyaz sayfa açmalı ve başarmak içinde, başarılı bir çalışma örneği sergilemelidir.
Çünkü 2023 seçimleri sadece Çanakkale için değil, tüm Türkiye için bir özgürlük ve demokrasi mücadelesi olacaktır.
İzlediğim ve gördüğüm kadarı ile Çanakkale İYİ Parti üyeleri büyük bir siyasi başarı için hazırlar. Siyasetin başarı topu , Selahattin Yıldızlar ve ekibinin sahasında ve ayağındadır.
Sonuç olarak her iki adayı da demokrasimiz adına tebrik etmemiz gerekir.
İYİ Parti Çanakkale kongresinde kazanan demokrasidir.
Bravo Eşref Bener Varol.
Bravo Selahattin Yıldızlar.