Katar’da düzenlenen 2022 FİFA Dünya Kupasında ipi göğüsleyen Arjantin oldu.

Maç muhteşemdi.
Dünya futbol şampiyonasına yakışır futbol oynandı.
Futbolcular topunu oynadı, antrenörler takımını idare etti, hakemler maçı yönetti, seyirciler güzel oyunu zevkle izledi.
Maçı izlerken dikkat ettiniz mi?
Futbol oyununa futbol dışı müdahale yoktu. Hakemlere itiraz yoktu. Hakemler maçı katletmedi. Maçı yavaşlatmak yerine, kimi faulleri avantaja bırakarak soluk soluğa izlenen bir futbolun ortaya konmasını sağladı.
İşte ideal futbol buydu. Dünya futbolu bu yüzden seviliyordu.
Aslında kuralları belli her oyunun seyri güzeldir.
Aslında futbol oyunu ile siyaset oyunu arasında da farklı yoktur.
Bu nedenle siyasi parti liderleri dün akşam oynanan futboldan dersler çıkarmalıdır.
Rakiplerini üç öğün karalayarak, rakip takımların taraftarlarını kışkırtarak, aşağılayarak, küçümseyerek, rakip futbolcularını ve taraftarlarını, hakemleri döverek şampiyon olmak mümkün değildir.
Eğer siz futbolda şampiyon olmak istiyorsanız; iyi yönetim kadrolarına, iyi teknik ekiplere, iyi teknik direktöre, iyi tesislere ve alt yapıya sahip olmak zorundasınız.
Dedik ya siyasi partilerde futbol takımlarına benzer.
Doğal olarak insan düşünüyor. Mesela, ülkemizde muhalefet partileri yirmi yıldır neden iktidar olmayı başaramıyor. 
Eğer bir siyasi parti; iyi lidere, iyi genel merkez kadrolarına, iyi teşkilat yapılarına ve en başta da iyi milletvekillerine, belediye başkanlarına, iyi belediye meclis üyelerine sahip değilse, elbette ki seçimleri kazanamaz ve iktidar olamaz.
Başarısız siyasi partiler, mevcut iktidarların başarılı yerel teşkilatları olarak da kabul edilmelidir.
Çanakkale özelinde baktığımızda, TBMM’deki üç partinin genel başkan yardımcısı Çanakkaleli.
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan,
CHP’li Muharrem Erken. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek,
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz.
Çanakkale’nin üç insanı  üç partinin en yetkilisi.
Üç siyasetçide Çanakkalelilerin Ankara’daki seslidir.
AKP’liler Bülent Turan’ın, CHP’liler Muharrem Erkek’in, İyi Partililer de Rıdvan UZ’un yanında ve arkasında durarak onların kendi partilerinin içinde güçlü olmalarını sağlıyorlardır.
Çanakkale’de siyasette şimdilerde en hareketli parti İYİ parti olsa gerek. İyi Parti genel merkezi, 2023 seçimlerine bir hazırlık olarak erken kongre kararı alarak tüm illerde kongre sürecini başlattı.  Bu bağlamda da Çanakkale’de İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Rıdvan UZ, Merkez İlçe Teşkilatı kongresinde, “Çanakkale’de  aynı ilçe ve il başkanı ile seçimlere gitmek istediğini” ifade etmişti. Delegeler de Rıdvan Uz’la aynı görüşte olmalı ki mevcut  ilçe başkanlarını tekrar seçtiler.
Bakalım il delegeleri ilçe başkanlığı seçimlerinde olduğu gibi  Rıdvan Uz’un düşüncesine katılıp mevcut İl başkanı Selahattin Yıldızlar’ı yeniden seçecek mi?