Kar yok şimdilik, gidip görmedik, belki de vardır.. bilemedik..

Bilip öğrendiğimiz, bu yıl Kaz Dağları’nda altıncısı düzenlenecek olan Kar Spor İda Ultra için  geri sayımageçilidği.
Dile kolay, 2000’e yakın spor sever. Üstkelik, dünyanın en fazla oksijen oranına sahip ikinci bölgesi olan Kaz Dağları’nda koşmanın keyfine varacak bu sayedre.
Tarih net.. 3 Aralık Cumartesi...  Sabah saat 0700' de, etkiilyğni startı verilecek.
Çanakkale-Yeşilyurt’tan start alacak koşu maratonu, 4 farklı parkurdan oluşacak yine.
Amaçlanan; tatılımcıları eşsiz bir mücadeleye sürüklemek..
Güzergah, Balıkesir-Güre’ye kadar uzanacak. Sporcular toplam 17 köyden geçerek, Aeneas Kültür Rotası’na dokunmuş olacak.
Buram sburam tarih ve doğa kokuyor desek, yalan olmayacak.. neden mi? Yunan mitolojisine konu olan efsaneleri ile ünlü Kaz Dağları'nda Kar Spor İda Ultra sporcuları, tarihin ve doğanın içinde eşsiz bir koşu deneyimi yaşayacaklar da ondan.
3 Aralık Cumartesi gerçekleşecek basın toplantısında maratona dair tüm detaylar da paylaşılacakmış.
Etkinliğe ilişkin bilgi sunan bir bülten ulaştı elimize.  Doğayı, tarihi ve mitolojiyi derinlerinde hissetmek isteyen, 1663 koşu severden söz edilir iken, Edremit ve Çanakkale bölge halkının spora doyacağı da savunuluyordu.
Köy Koşusu KOK 15K, Run Zeus RUZ 36K, İda Half Ultra İHU 66K, İda Ultra İDU 114K parkurları ile katılımcıları tarafından özlemle beklenen yarışın programı kapsamında, Kar Spor’un Türkiye temsilcisi olduğu dünyaca ünlü İtalyan trail running markası Dynafit’in Türkiye lansmanı Kaz Dağları’nın eşsiz doğasında gerçekleştirileceğine de dikkat çekiiyordu.
Dünşanın gözü, bir anlamda yine bizde olacak.. Adres, Oksijen deposu, bin pınarlı İDA olacak.