İnsan benim gibi dümdüz saçlara sahip olunca olur olmaz bukleli ve kıvırcık saça özenmiyor değil.

Günler kışa doğru giderken bende bu sene saçlarımı dönem dönem bukleleştirme kararı vermiş biri olarak saç şekillendirmeleri ve yapılışları hakkında bildiklerimizi yada bilmediklerimizi bilmeyenler öğrensin diye paylaşmak istedim hadi buyrun birlikte bakalım bukleli saçlar için yapabileceklerimize….

Saç bandı
Bu yöntem saçlarınız uzun ise kolayca uygulayabileceğiniz bir yöntem. Öncelikle lastikli bir saç bandını tam tepeden alnınıza kadar getirin. Daha sonra önceki saçlardan bir tutam alıp saç bandının altından sarın. Her aşamada bir tutam saç ekleyerek saç bandının etrafını dolayın. Daha sonra bir sprey ile saçlarınızı hafifçe ıslatın ve kurumaya bırakın. İsterseniz bir gece boyunca saçınızda bekletebilirsiniz. Saç bandı lastikli olduğu için saçları tutacaktır ve uyurken saçlarınızın bozulmasına izin vermeyecektir. Saçlarınızı açtıktan sonra sprey ile sabitleyin. Dalgalı saçlarınız hazır! Daha volümlü bir model ve daha iri dalgalar yaratmak isterseniz aynı yöntemi eski bir tişörtü kıvırıp simit haline geitrerek de uygulayabilirsiniz.
Saç örgüsüDaha sık ve yoğun bukleler isteyenler için aslında çocukluktan beri aşina olduğunuz bir püf noktasından faydalanacağız. Bu yöntemi ister düz saçlılar ister kıvırcık ve dalgalı saçlılar rahatlıkla kullanabilir. Düz saçlara istedikleri bukleleri sağlayan bu yöntem kıvırcık ve dalgalı saçlara sahip olanların ise buklelerini şekillendirir. Saçlarınızı ortadan ayırın. İki yandan balıksırtı ya da Hollanda örgüsü olacak şekilde örmeye başlayın ekleyecek saç kalmadığında iki kuyruğu birleştirerek örmeye devam edin. Ertesi gün açtığınızda arzu ettiğiniz görünüme kavuşmuş olacaksınız. Bu uygulamayı özellikle banyodan çıktıktan sonra saçlarınız nemliyken yaparsanız daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.
PipetSaçlarınızda Afrika dalgası görüntüsü yaratmak istiyorsanız kullanabileceğiniz en güzel yöntem pipet yöntemi. Biraz meşakkatli ve zaman alan bir yöntem olsa da sonuçlarına değdiğini göreceksiniz. Bu yöntem aslında bigudi yöntemine benziyor. Elinizde bulunan bir paket pipeti tek tek ince tutamlar ile sarıp bir gece boyunca bekletiyorsunuz. Pipetleri tuturmak için tel tokalardan yararlanmayı unutmayın. Sabah açtığınızda sık buklelere sahip olduğunuzu göreceksiniz. Daha kalın dalgalar elde.
Minik topuzlar
Bu özellikle dalgalı ve kıvırcık saçlı kadınların buklelerini korumak için kullandıkları bir yöntemdir. Düz saçlı kadınlarınsa dalgalı saçlar elde etmek için bu yöntemi kullanmasında hiçbir sakınca yoktur. Saçlarınızı önce ortadan ikiye ayırın daha sonra ise ayrıdığınız tutamlardan daha küçük tutamlar ayırarak kıvırıp topuz yapın bütün saçlarınızda ayrı ayrı minik topuzlar oluşturun. Saçlarınızı nemlendirip sabah açmak üzere kurumaya bırakın.