Sizde benim gibi yaz aylarında hem bunaltıcı havalardan kurtaracak, hem de midenizi yormayacak tarifler arıyorsanız bu yazımı okumadan geçmeyin derim.

Sizler İçin araştırıp bulduğum  yazlıkta veya tatildeyken kolayca yapabileceğiniz nefis yaz yemeği tariflerini paylaşmak istedim:Yazın sıcak havalardan bunalırken yemek hazırlamak ve yemek her zamankinden daha zor oluyor. Hem kilo kontrolünü sağlamak, hem de mideyi rahatlatmak için daha hafif yemeklere yöneliyoruz.
 
Domates Soslu Makarna
 Malzemeler;
 1 Paket Penne Makarna
3 Adet Orta Boy Domates
1 Tatlı Kaşığı Salça
1 Diş Sarımsak 
1 Küçük Boy Soğan
Nane
Kuru Fesleğen
Pul Biber
Tuz 
Sıvı yağ 
 
Yapılışı: Derin bir tencereye su, tuz eklenir ve bir miktar sıvıyağ eklenir. (Makarnanın yapışmasını engeller.) Yüksek ateşte kaynamaya bırakılır ve kaynadıktan sonra makarna eklenir. 8-9 dk haşlandıktan sonra süzülür. Bir tavada önce küp küp doğranmış soğanlar yağda kavrulur. İçerisine salça ve sarımsak eklenir. Her şey kavurulduktan sonra rendelenmiş domatesler eklenir ve bir süre daha pişirilir. Baharatı ve tuzu eklenir ve en son içerisine yarım su bardağı su eklenerek biraz daha kaynattıktan sonra makarnalar ilave edilerek karıştırılır. İsteğe göre üzerine peynir ile servis edilir. 
 
Ayran Çorbası
 Malzemeler;
1 Su Bardağı Buğday
1 Su Bardağı Nohut
250 gr Süzme Yoğurt
250 gr Yoğurt
1 Su Bardağı Su
Tuz
Dereotu 
 Yapılışı: Buğday ve nohudu bir gece önceden ıslatın. Buğday ve nohudu ayrı tencerelerde yumuşayana kadar pişirin. Yoğurtları derin bir kap içerisinde tuz ile iyice çırpın. İçerisine suyu ekleyip çırpmaya devam edin. Buğday ve nohudu ekleyip en son olarak dereotunu ekleyin ve karıştırıp dolapta soğuttuktan sonra servis ediniz. 
 
Isırgan Otu Çorbası
Malzemeler;
500 gr Isırgan
200 gr Buğday (önceden ıslatılmış)
1 kg Yoğurt
1 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Un
Zeytinyağı 
 Yapılışı: Buğdayları bir tencere içerisinde 2 litre suda yumuşayana kadar haşlayın. İnce şekilde kıyılmış ısırganları üzerine ekleyin ve 30 dk pişirin. Yoğurt, un ve yumurtayı derin bir kap içerisinde çırpın ve sıcak çorba suyundan hızlıca ekleyip karıştırın. Ilıyan terbiyeyi tencereye ekleyip hızlı hızlı karıştırın. Kaynayana kadar devamlı karıştırın ve 5 dk kaynatın. Üzerine zeytinyağı dökerek sıcak servis edin. Dilerseniz haşlanmış yumurta ve taze soğan ekleyebilirsiniz. 
 
Domates Çorbası
 Malzemeler;
4 adet Domates
2 adet Kırmızı biber
6 Su Bardağı Su
6-7 Yaprak Taze Fesleğen
3 Diş Sarımsak
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
Sıvıyağ 
 Yapılışı: Derin bir tencerede kırmızı biberleri tereyağı ve sıvıyağ ile kavurun. Üzerine doğanmış sarımsak ve domatesleri ekleyip kavurun. Suyu, tuzu ve fesleğenleri ekleyip kaynayana kadar pişirin. Mixer yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin. Üzerine kaşar serperek sıcak servis edin. 
 
Fırında Kremalı Patates
Malzemeler;
3-4 adet Orta Boy Patates
200 ml krema
½ Su bardağı Süt
2-3 diş Sarımsak
Kaşar Rendesi
Tuz
Karabiber
Biberiye
3-4 Yemek Kaşığı Sıvıyağ 
 Yapılışı: Patatesler soyulur ve yuvarlak olarak doğranır. Süt, krema, tuz ve baharatlar çırpılır. Sarımsaklar rendelenir ya da doğranır ve baharatlarla birlikte eklenir. İçerisine son olarak kaşar ve sıvıyağ eklenir. Doğranmış patateslerle hazırlanan sos harmanlanır ve bir borcam içerisine eklenir. 180 derece fırında 35-40 dk boyunca ara ara kontrol edilerek pişirilir. Üzeri kızarınca servis edilir.