Diyabet hayatımızın önemli bir sorunu haline gelmiş bugünlerde… Bu hastalığı yaşayan bir yakınımın durumunu bildiğim için bugün bu hastalık hakkında biraz bilgi edinip sizlerle paylaşmak istedim…

Diyabet hakkında bildiklerimiz yada bilmediklerimiz mutlaka vardır hepimizin hadi gelin birlikte bakalım neymiş bu diyabet denen hastalık:
Tip 1 diyabet, vücudun gıdalardaki glukozu (şekeri) enerjiye çevirme kabiliyetini etkileyen, ömür boyu süren bir hastalıktır. Tip 1 diyabeti olan bireyler, yaşamlarını sürdürmek için günlük insülin enjeksiyonlarına ihtiyaç duyarlar.
 
Tip 1 diyabetin belirtileri nelerdir?
Çoğu durumda, tip 1 diyabet yaşamın erken dönemlerinde gelişir ve genellikle çocukluk döneminde teşhis edilir.
Tip 1 diyabetin belirtileri arasında şunlar bulunur:
Aşırı idrara çıkma - vücudunuz fazla glukozu dışarı atmaya çalıştığı için yaşanır.
Aşırı susama - sık idrara çıkmaktan kaynaklanır.
Kas krampları - sıvı kaybının kanınızdaki elektrolitlerde (sodyum, potasyum gibi) dengesizlik oluşturması sonucu meydana gelir.
Hızlı kilo kaybı - glukoz hücre içine giremediğinde vücudun enerji sağlamak için yağı kullanmasından kaynaklanır.
Yorgunluk ve bitkinlik - glukozdan gelen enerji, vücudunuzun hücrelerine ulaşamadığı için ortaya çıkar.
Genital kaşıntı, mantar enfeksiyonları - idrardaki glukoz, mantar ve bakteriler için üreme ortamı sağladığı için oluşur.
Bulanık görme - göz içi sıvısındaki yüksek glukoz düzeyleri buna neden olur. 
Nefeste tatlı veya meyvemsi koku - vücudunuz glukoz içermeyen enerji kaynaklarını kullandığında açığa çıkan asitler nedeniyle oluşur.
Sizin veya bir tanıdığınızın bu belirtilerden herhangi birini yaşaması durumunda, lütfen derhal tıbbi destek alın diyor uzmanlar..