Hergün yemek tarifimi olur dedim kendi kendime ve bugün farklı bir konuya el atmak istedim…

Son günlerde sürekli sosyal medyada karşıma çıkan bu terimi biraz kendi çapımda bilsem de pek makyaj yapan bir olmadığım için bende araştırmaya ve bulduklarımı sizlere aktarmaya karar verdim:
Buyrun birlikte öğrenelim şu meşhur Makyaj Trendini…
Makyaj çantanızda neler eksik diye sorsam bunun bir makyaj trendi açıklaması olduğunu bilir misiniz?
 
 Instagram'da ve Tiktok'ta gördüğün üzere artık abartılı, yoğun ve renkli makyajlar out oldu! Bunun yerine cilt güzelliğini ortaya çıkaran fresh, aydınlık ve sağlıkla ışıldayan görünümler ön plana çıkıyor. Sosyal medyada #shelfie etiketine bakarsan 2,5 milyondan fazla aydınlık ve taze ten makyajları görebilirsiniz.

Kozmetik sektöründe artık besleyici ve cilt bakımı yapan ürünler daha popüler olmaya başladı. Hyaluronik asit içeren  fonndötenler, kapatıcılar ve doğal yağ destekli aydınlatıcılar... Bunların hepsi biz kadınların kusursuz görünmesini sağlarken aynı zamanda cildine bakım yaparak kendi cildinin de göz alıcı görünmesini sağlıyor. Böylece yoğun örtücülüğe ihtiyaç duymuyor, kendi cildinle barışarak doğal güzelliğini ön plana çıkarabiliyorsun.

Kısacası makyaj trendi diğer adı ile Skinimalism kaliteli makyaj malzemesi ile sadeleşmeye doğru yönelme demekmiş…
Skinimalism ve makyaj trendi, kullanılan makyaj ürünlerinde sadeleşmeye gitmeyi ve cilt güzelliğini ön plana çıkarmayı savunuyor. Kullandığın makyaj malzemeleri cilt bakımını destekleyecek özellikte olmalı ve aynı zamanda kalıcı etkisiyle seni yarı yolda bırakmamalı... Kısaca az ve öz ürünlerle kusursuz görünmeyi başarabiliriz.