'CHP ÖRGÜTLERİ DURUR İKEN, CHP' Lİ BELEDİYE’ YE GELECEK DESTEĞİ!..'

'Kim diyor? '  mu dediniz.. Diyenler; Çardak yaşayanları, işsiz kalmış 100' e yakın kişi..
Ha buarada, Geliboluluları da 'es' geçmemek gerek.. Onlar da diyorlar..
Çardak iskelesi, feribotların yanaşıp kalkmasına kapatılınca, yani Çardak-G"elibolu arasındaki deniz ulaşımının bir adresi  olmaktan çıkınca, ortaya bir sorun yumağı çıktı. Sorun yumağı ıdiyorum, tçünkü peşi sıra mağduriyetler de çoğaldı. Mesela, deniz ulaşımını asğlayan feribotlarda  görevli personel işsiz kaldı.
Feribotların iskeleye halat atıp, bağlı kaldığı günler artık geride kaldı. Oysa ki, 40 yıla yakın süredir, o feribotlar o iskeleden sefer alıp, deniz ulaşımında önemli rol oynamışlardı.
Halatları artık iskelede bağlı kayamayn feibotlar bir yana, CHP' li Çardak belediyesinin de bu durum karşısında, işitiyoruz ki; eli kolu bağlı kaldı..
Belediye' ye, açık destek sunan bir parti.. Gelecek Partisi..
Kamu yaranına meseleyi, önemil  mesele saymış.. Bu güzel bir şey..
İşittiğimizden, gözlemdiğmizden bahsetmek çoğu zaman işimiz.. Kamu yararına olan konulara özel hassasiyetimiz olduğu da kesilikle doğrudur..  
HERKES MAĞDUR...
Mağduriyet yaratan konular hayli fazla bu aralar.. Hepimizi yakından ilgilendinen, rutine bağlamış  zam' lar bir yana,  bu zamlara abğlı fiyatı artan onlarca kalem ürün.. kimi, nakliyeden kaynaklı diyor, yükselen akaryakıt fiyatlarından bahsederek, kimi de üretim safhasındaki giderler kur' a bağlı arttı diyor..
Kısacası; Herkesin, oluşan mağduriyete karşı bir haklı gerekçesi var..
Çardak' da , seferlerin durmasına yol açan karar da bir yeni mağduriyet konusu yarattı.
Gelecek Parti Çanakkale İl Başkanlığı tarafından oluşan heyet, Çardak Feribot İskelesi’nin kullanıma kapatılması ilgili bölgede incelemelerde bulundu geçende. 
Gelecek Partisi İl Başkanı Vahap Özsüer, “Çardak Belde Başkanımız Gülhistan Soylu ve Teşkilatından , vatandaşlarımızdan ve esnaflarımızdan konu ile ilgili bilgiler aldık." diyerek özetledi, Çardak' da bulunmlarının nedenini.
İskelenin tekrar kullanıma açılması ile ilgili,  ivedi bir şekilde imza kampanyası başlatacaklarını da duyurdu İl Başkanı.
Hem Çardak halkı, hem de Çardak esnafının,  bu karardan dönülmesini ve gerekli iyileştirmelerin yapılarak iskelenin tekrar kullanıma açılmasını talep ettiklerine de değinmiş Gelecek partisi kurmayı.
Çardak ikelesinde yer alan, “Çanakkale’ye hoş geldiniz” yazılı mesaja dikkat çeken Gelecek Partisi kurmayı; " 'Çanakkale' ye hoşgeldiniz' diyen, AK Parti Grup Başkanvekiline de sesleniyoruz, lütfen bu konuda da parti ayrımı gözetmeksizin Çardaklı hemşehrilerimizin talebine kulak vererek bürokratik konularda destek olun, yoksa kimse o iskeleden Çanakkale’ye hoş gelemeyecek” ifadesini kullanarak, manidar bir çağrıya imza atıyordu Çardak' ta..
Başa döneyim.. 'CHP' ye Gelecek desteği..'  şeklindeki değerlendirmelere ve benim de başlıkta kullandığım söze..
Çardak belediyesi, CHP' li.. Peki ya, CHP' den konuya ilişkin dikkat çeken bir girişim var mı?
Ziyaret, inceleme, açıklama, vesaire.. Kamu adına bir çağrı mesela..
Ya da Gelecek gibi, 'İmza kampanyası başlatılacak' çıkışı.. Kamuoyu, meseleye sanki uzak kalmış gibi diyüor CHP için..
Birçok partilinin dilinde Çardak.. Partili belediyesine, an itibari ile CHP' nin Çaanakkale il dahil, lapseki ilçe olarak da destek olmadığı yönünde bir görüşe sahip olmuş, tanıdık bir çok Çardaklı.
Ne diyeyim, bize ulaşan söylemlerden bahsetmek işimiz.. Kimse, bunun nedenini, niçinini sorgulamasın.. Şimdilik bu kadar.. Herkese iyi haftalar..