İstanbul' da yaşanınca, ülke gündemine oturuyor.. Oysaki, anlatılıdğı gibi değil mesele..

Kar etkili oldu megakentte.. TV haberlerinde hep İstanbul.. Ülkenin her bir köyesinde benzer ve daha vahim manzaralar yaşanışyor iken, neden ise haber olmaz genelde.
Varsa yoksa, İstanbul.. Yine öyle oldu.. Neymiş efendim, kar yağşı sırasında gökgürülmemiş, şimşekler çakmış.. Haliyle, bu bir ilkmiş..
Değil efendim değil.. Biz bu hava olayını 24' de yaşadık.. Perşembeye, Cuma' ya abğlayan o gece.. Gök gürlüyor, şimşek çakıyor, ne var ki sokakta yağmur edğilm kar yağıyor..,
Bu bir ilk edğil yani.. Çanakkale o ilginç hava olayını yaşadı.. Ayrıca da, poyraz öyle güçlü esiyordu ki, anlatılamaz..
Bir de detaylar var, kar ile mücadelede.. 
Bi takım bilgiler paylaşani sim, İBBB Başkanı İmamoğlu... DOilordu ki salyın başkan;
"8 saatte metrekareye 60 kg kar yağdı.
Kalınlığın 80 cm’yi bulduğu noktalarımız var.
7 bin 421 personel 1582 araç ve iş makinası, 30 kurtarıcı vinçle sahadayız..
Şu ana kadar 54 bin ton tuz, 21 bin ton solüsyon kullandık.
133 bin 360 ton tuz stoğumuz var.
Büyükşehir ve 39 ilçe belediyesinin binlerce emekçişinin ellerine emeğine sağlık.Birlikte çalışma için valiliğe ve sayın valimize teşekkür ediyorum"
Kar ile mücadele önemli.. Benzer hava muhalefetini bizim yaşadığımız o yıl, yanı 2004 23 Ocak' da, elektriklerimiz gitmiş, günlerce de gelmemişti.. Bazı köylerde, bir aya ulaşan kesinti yaşanmıştı..
Ve de tekrar edeyim; İstarnbul' dan önce, Çanakkale yaşadı bir felaketi.. 2004 de.. Şimşek çakıyor, gök gürlüyor ve kar yağıyordu..