Çanakkale'nin eski gazetecilerinden miş kendisi. İsmini hep işitirdim de, tanışıklığımız yoktur.

Çanakkale'nin eski gazetecilerinden miş kendisi. İsmini hep işitirdim de, tanışıklığımız yoktur.
Gazeteci'nin eskisi olmaz aslında, Gazetecilik ölmsüz bir ruhtur.. Laf gereği kullandım eski tanımını.
Şehrimizde bir dönemle damga vurang azetecilerden kendisi.. Şimdilerde öğretim üyesie.. İsmi Güney Nair..
Çankakale7nin kademeli kıdemli gazetecileri ile uzun yıllar mesai harcamış kendisi.. Anılar o kadar çok ki Nair ile yaşanmış.. Hep işittim, tanıdık kıdemli gazetecilerin dilinden ben bu ismi.
Arşivini açmış, 80 ler sonrası, 90 ları anlatır onlarca siyah beyaz fotoğrafı sosyal medyadan haylaşmaya başlamış sayın Nair..
Bir paylaşımına baktım da, bende bir anda o yıllara gittim..
Yer Belediye Ssoyal tesisleri.. Ve oranın  en hızlı garsonu Mehmet ağabeye ait fotoğrafları görnüce, hemen hatırladım o ismi..
Namı değer 'Kedi Mehmet...' Böyle idi lakabı..
Bir gazetecinin; 'Rahmetli oldu Kedi Mehmet' şxeklinde, paylaşıma yapıtğı yorum ile, ne de üzüldüm.. Yitirmişiz meğer bir değerli çalışanı..
Aynı kurumun çatısı altında yazılar yazdığımız, Şehrin kıdemli gazetecilerinden Erdem Sürek' in yorumunda yer buluyordu, şimdi rahmetle andığım ismin fani dünyadan göçtüğünü anlatır gelen o çarpıcı bilgi..
Sosyal Tesislerde anıları olmayanı yoktur Çanakkalelilerin..
Bir dönem, kordon boyunda yaz ayları yer alan masalar olurdu. Sosyal tesislerin çalışanları gbii, civardaki otel ve benzeri işletmelerin de çalışanları, kurumlarına ait masaları atarlardı trafiğe kapanan yolun üzerine.
Bir başka güzeldi o yıllar.. O yılların, en hızlı servis açan ve sunan ismi idi, fotoğrafları bahsettiğim bu paylaşımda yer bulan..
Rahmetle anıyorum yine kendisini. Nur içinde uyu inşallah Mehmet abi..
Arşivini açıp, hemen pelen birçok Çanakkalelinin hatırlayacağı yıllara ait siyah beyaz fotoğrafları paylaşan isme de ayrı bir teşekkür etmek gerek..
Rahmet okuttun aramızdan ayrılanlara.. Ne güzel anılar biriktirdiğmiiz yıllara döndündür bizleri.. Ellerine sağlık Güney Nair.
Tepsi tepsi üstünde, sipariş gelen onlarca çay bardağını bir inanılmaz hız ile servis eden Kedi Mehmet unutulur mu hiç..?
Düşününce, "ne zordur..!" diyor insan da, Rahmetli KEDİ MEHMET  için, sıradan bir servis şekli olmuştu, tepsi tepsi üstünde, onlarca bardak çayı, Çanakkalelilere ikram etmek.