PEKİ YA NEDEN..?

Güzelyalı’da yapımı yıllardır devam eden Projenin çalışanları, alamadıkları ödemeler için Eylem Hazırlığında.
ÖDEME YOK, EYLEM KAPIDA…!
Alınterinin karşılığını almamalarının nedenini, bir dizi iddialı ifadeler ile dile getiren ve;
“Pandemi bir yandan, bir yandan da Alınterimizin karşılığını alamamak bizi yıktı” diyerek yardım çağrısında bulunan çalışanlar, VİTAMİN Haber Merkezine ulaştı, çoluk çocuklarının geleceği  için yardm istedi.
Bir türlü tamamlanamayan projeye ilişkin, Güzelyalı’da başlayıp, kulağımıza kadar  ulaşan iddialar hakikaten çok çarpıcı.
Diyeceksiniz ki; “Oturduğun yerden, nasıl işitiyorsun?”
Yahu arkadaş, e-posta diye bir şey var.. Teknoloji almış başını gidiyor, söylentiler de öyle. ,
Sağır sultan işitmiş edindiğim bilgilere göre, bu iddialı sözleri..
Gariptir ki, bizim bildiğimizi birleri bilmemekte. Bildiğimiz şu dur hayata ilişkin: “İşçinin alınteri kurumadan, hakkını vermeli..”

ALINTERİNİN KARŞILIĞI GELMİYOR,
İŞÇİ EYLEM HAZIRLIĞINDA
Haber mi yapsam, yoksa anlatsam mı düşüncesindeyim… Anlatmak daha bir kolay olacak.
Güzelyalı’da yapımı devam eden Projenin çalışanları, alamadıkları ödemeler için Eylem Hazırlığına başladığı duyumlarını günlerdir alıyorum.
Alınterinin karşılığını almamalarının nedenini, bir dizi iddialı ifadeler ile dile getirip, eylem hazırlığının nedenini anlatan bazı çalışanlar, VİTAMİN Haber Merkezine ulaştı dün. Hayli iddialı ifadeler ile eylem hazırlığına neden yaşadıklarını özetliiyordu alacaklı işçiler.
“Pandemi bir yandan, bir yandan da Alınterimizin karşılığını alamamak bizi yıktı” diyerek yardım çağrısında bulunuyorlardı.
Diyordu ki alacaklılar;  çoluk çocuklarımızın geleceği için yardım istiyoruz.
Güzelyalı Gençlik ve Sporcu Kampı projesinde çalışanlar,   yapım İhalesini alan inşaat şirketinin, eski bir Milletvekilinin yakınına  ait olduğunu öğrendiklerinden de söz ediyorlardı.
İhaleyi kazandıktan sonra, eski vekilin yeğeni Müteahhit firmanın sahibinin, yapım işini başka firmaya devrettiğini, hakediş ödemelerini bu devir ardından yapılmadığını ileri sürüp;
“Güzelyalı’ da alt yükleniciler hep mahkemelik. Önce bilindik bir  inşaat şirketi mahkemeye ulaştı, şimdi de bilindik mimarlık şirketi ile  mühendislik şirketi.
 Taşeronları olan  bir başka mimarlık şirketi, 10 aydır ödemelerini alamıyor ve ödeme alamayan yükleniciler de işçiye  ödemelerini yapamıyor.
Bu durum, inşaat malzemelerinin temin edildiği Çanakkale esnafını da zor durumda bırakıyor
Yükleniciler ve ana firma arasında köşe kapmaca oynanıyor. Şimdi taşeron ve yükleniciler eylem planı hazırlığında.” İfadeleri ile tepkiye neden konuları sıralıyorlardı.

İŞÇİLERDEN ÇARPICI SORULAR
Eylem hazırlığına başlayan, alacaklı işçilerin yanıtını aradığını söylediği sorular gibi, kulaktan kulağa yayılan iddialar da hayli dikkat çekici.
Yapımı tamamlanamayan projeye ilişkin, dillenen ve kulaktan kulağa yayıldığı öğrenilen soru ve iddialı anlatımlara gelince, onlar tam olarak şöyle;
“Ana firma bu şantiye başlamadan daha ihaleyi alır almaz bakanlıktan yüklü bir ödeme alıyor bu para şimdi mi kesiliyor?
Yok sa, bilerek Gençlik kampı şantiyesini bitirmek istemiyor mu?
Nedense 2017 yılında ihaleye çıkan bu yer, yıl oldu 2021 daha da biteceğe de benzemiyor.
Sürekli fiyat farkı ve süre uzatımı alabildiği bilinen yüklenici firmanın,  Şimdiye kadar tamamlamadığı projedeki yetkisi neden alınmaz?
İhalesi fesih edilip yeniden ihaleye çıkması gerekirken nasıl istedikleri gibi yatırımın tamamlanma süreci uzuyor?
Çanakkale spor ve il müdürlüğü tarafından bir rapor hazırlanarak bakanlığa gönderilmesine rağmen, hiçbir sonuç alınmadığı yönündeki iddialı duyumlar, kulaktan kulağa yayılıyor”
Geçen aylarda bir ihale daha yapılıyor ihaleye 40 firma giriyor ve 38 firma evrak eksikliğinden elenerek 2 firma arasında kalıyor, bu firmaların ihaleyi başta kazanan inşaat şirketi adına faaliyet gösterdiği ileri sürülmekte.”
Hadi şimdi başa dönelim.. Bildiğimize, Dinimizin de emrettiğine:

“İŞÇİNİN ALINTERİ KURUMADAN, VERMELİ HAKKINI…” Yalan mı…!!!!!