SON GELİŞME İÇİN BİR BİLEN KONUŞTU; “GESTAŞ YÖNETİMİNE, YENİ İSİMLER Mİ GELİYOR?”

Detaylar ilanda… Güçlenmeli elbet yönetim de.. Fakat nasıl, nasıl bir yöntem ve katılım ile..
Bir bilen ile sohbet ediyorduk dün.. İlanı gösterdi.. “Yönetim güçlenecek, belli, hem de  pek yakında” diye de ekledi.
Anlam veremedim ve “nasıl yani…” şeklinde tepki verdim. Bu arada meraktan kaynaklı idi verdiğim tepkim..
Bir bilen, “tahminim şu ki…” diyerek girdi söze. Ve de devam etti.
GESTAŞ yönetim kurulunun 7 isimden oluştuğunu, ilanda geçen 8. Madde değişikliğinin ne anlama geldiğini ve bu yöndeki tahminini dile getiriyordu sohbet ettiğimiz o ‘bir bilen…’
Eski Genel Müdür’ün görevini bırakması ardından boşalan koltuğa, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ ın geldiğini, yaşanan siyasi gelişmeler üzerine de, yeni ismin Yönetime girmesinin elzem olduğundan falan söz ediyordu.., Tahmin bunlar elbet.. Lakin, bana da hayli mantıklı geldi.
Mevcut Genel Müdür yanı sıra, İl Genel Meclis başkanı seçilen Nejat Önder’ in de yönetimde koltuğu hak ettiğine falan işaret ediyordu, sohbet ettiğim o ‘bir bilen’
Ne yalan söyleyeyim, benim de hayli ilgimi çekti sohbetini yaptığımız bu konu.
Sonra ilana göz gezdirdim.. Basın İlan Kurumu’nca yayımlanması için gazeteye gönderilen ilana baktım ve okudum dikkatlice..
GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş. Olağan Genel Kurul Toplantısı yapılacağı kaleme alınıyordu ilanda.
Detaylıca bilgi geçen bir satır vardı başta. Deniliyordu ki: “Yönetim Kurulu’nun, Yönetim Kurulu Başkanı katılımı ile 26.05.2021 tarihli toplantısında alınan 2021/10 sayılı karar gereğince aşağıda belirtilen gündemi görüşüp karara bağlamak için Genel Kurul üyelerinin toplantıya çağrılmasına karar verilmiştir.
GESTAŞ Deniz Ulaşım A.Ş’nin 2020 Mali Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı, 22.06.2021 tarihinde saat 11.00’de Çanakkale İl Özel İdaresi toplantı salonunda TTK. 414. Maddesine göre aşağıda belirtilen gündem ile yapılacaktır.”
Sonra da söz konusu genel kurul toplantısında görüşülecek başlıklar,  maddeler şeklinde sıralanıyordu. 
Sohbetimize konu maddelerden biri 9 du.. O madde de şöyle idi;  9-Şirket Ana Sözleşmesinin Yönetim Kurulu bölümü 8.maddesinde değişiklik yapılması hususunda görüşülmesi.
Bir diğer 10. Madde.. O madde ise şöyle idi; “10-Şirket Ana Sözleşmesinin değişiklik yapılan 8. maddesine göre Yönetim Kurulu Üyelerinin seçilmesi”
İlandaki 9 ve 10 no’ lu maddeler üzerine tahmine gelince.. ‘Bir bilen’ diyordu ki;  Yönetim kurulu 7’ den 9’a çıkacak.. Mevcut Genel Müdür ile, İl Genel Meclis başkanı yeni yönetim kurulu üyeleri olacak..
Özetle dediği bir başka ifadesi de vardı bir bilen’ in..
Diyordu ki; “Kim sonradan üye seçilene, “sen git, şu gelecek” derdi ki..
BİRAZ DA SİYASET…
Siyasetle devam edeyim güne.. Paylaşımları hep iLİimi çekmiş bir isimin yazdıklarını aktarmaya çalışacağım az biraz.
MHP eski il Başkanlarından Hakan Pınar’ ın yazdıkları diyeceğim yani. Sayın Pınar; “Ekonomideki gidişat memnuniyet verici, haklılığımızın verdiği güçle bölgede ki diplomasi yavaş yavaş sonuç vermeye başladı ve tüm bunlar olurken, son 3 aydır tesadüflerle açıklanamayacak dikkat çekici gelişmeler yaşanmaktadır.” diyordu..
Haliyle merak ettim, “ne di ki bu vurgulananlar…” diye..
Sonra, daha bir dikkat kesildim tabi ki de  yazıya dökülen ifadelere.. Şöyle devam ediyordu sayın Pınar;
“ Daha önce bir kaç yazımda değindiğim üzere müptezel bir pudracının görüntüleri çekildikten sonra tam bir yıl bekletiliyor, Amerikan Seçimleri bitiyor, rol dağılımı yapılıyor ve düğmeye basılıyor, düğmeye basmak derken kastım sadece malum dış mihraklar değil, yazımın ilerleyen kısmında ifade edeceğim.
Sonrasında her ne hikmetse bir Sayın Bakanın eşinin şirketinden yapılan alışveriş gündeme geliyor ve Bakan Hanım görevden alınıyor, etik de değil ahlaki de değil ama ben orasında değilim, bu bilginin sızdırılma zamanlaması, hemen ardından bir İlçe Müftüsü toplumu geren Selanik açıklaması yapıyor.
Bu arada bir Vekil Hanımın yeğeni Porsche marka arabası ile adeta Polis’ le dalga geçer gibi, önlerinden 215 km hızla geçiyor ve bu da vakit kaybetmeden basına bu haliyle servis ediliyor,  tam kapanma dönemi ve vatandaşın büyük kısmı ekonomik sıkıntı yaşıyor,  moraller bozuk,  evde kapalı kalmak da tuzu biberi, işte tam da böyle salgının toplumsal travmatik etkileri orta yerdeyken yaşanıyor tüm bunlar. Ardından Ayasofya Camiinde bir İmam Efendi tarafından maksadını aşan ve istenirse malum sonuçların ortaya çıkacağı bir Ayeti Kerime okunuyor.
Elbette şu an gündemde olan zorlama yorumlara tam olarak katıldığım söylenemez ancak zaman zemin ve Ülkenin içinde bulunduğu hassasiyet dikkate alınarak, Önce Peygamber Efendimizin methine mazhar olan Fatih Sultan Mehmet ve Kutlu askerlerine dua,  sonrasında da Yurdu ve İslam Dünyasının Harameyn’ den sonra göz bebeği olan İstanbul’ u işgalden kurtaran Ulu Önderimiz ATATÜRK ve silah arkadaşlarına dua etseydi çok daha şık ve anlamlı olurdu.  Üzerine de Fetih Kutlaması adı altında herkes evinde yasaklara uyup, uymayanlara da haklı olarak ceza kesildiği bir dönemde İstanbul Gençlik Spor İl Müdürlüğünün organize ettiği ve Üsküdar Belediyesinin temin ettiği Gemi ile özellikle böylesine hassas ve travmatik bir süreçte maske ve mesafe kurallarının ihlal edildiği çalgılı çengili bir fasıl programı düzenlenmesi, yok artık bu kadar da olmaz dedirtmiştir. Bunlar yapılırken aynı anda Bültenlerin son dakikasına düşmeside ayrıca dikkat çekicidir. Tüm bu saydıklarımızın Sayın Bakan Hanımefendi hariç tamamı Bürokrat, Kamu Çalışanı ve özellikle rol yüklenen müptezel bir kopilin işidir.”
Bu yazıya dökülen ifadeler ardından; ‘Peki ya, Sonuç’  denilebilecek dedikleri, son paragrafta geliyordu Pınar’ ın, o bölüm de, tam da şöyle idi;
“Yani halka karşı sorumlu olan Siyaset Kurumu denetleme ve değerlendirerek gereğini yapma dışında doğrudan sorumluluk taşımamaktadır, ancak yukarıda da ifade ettiğim üzere vatandaşa karşı hesap verme Makamı Siyaset Kurumudur. “
Dahası da vardı denilenlerin, ancak uzayıp gidecek konu..
Yeni günde, yeni vakalar çıkmaz umarım,, Vaka der iken, düşüşe geçen Corona’ dan bahsediyorum..
Sağlıkla kalın, kurallara da dikkat diyorum.. Hoşça kalın..