ÇALAN OLMASIN, BOZUŞURUZ... BU SÖZ BANA AİT. İLKOKUL YILLARIMDA YAZMIŞTIM BİR KENARA..

ÇALAN OLMASIN, BOZUŞURUZ...
BU SÖZ BANA AİT. İLKOKUL YILLARIMDA YAZMIŞTIM BİR KENARA..
'Nereden geldii lkokul yılların aklına? ' dendiğini iitti şu an kulaklarım.. Ne yalan söyleyeyim, o yıllar hep aklımda.. Hey gidiy heyyy..  Üstelik kim düşünmez ki geçmişi.. Hele hele çocukluk yıllarını.. İlkokullu günlerimizi..
Ekmlek elden, su gölden misali.. O yıllarda kar yağşı da pek güzel olurdu canıımm...Anımsıyorum da, evimiz ile okulumuz arası, tam tamına 295 adım.. Evet evet yanlış yazmadım, iki yüz doksan beş adım...
Evimizin sokağa bakan küçük odasının camından dışarıya batığımda, hemen karşımda kalırdı okulum..
O yıllarda, yerli malı haftasını kutlardık mesela...Ne güzel günlerdi yahu o günler..
Yine öyle bir haftaya ilişkin, verilen ödevdi, 'Tasarruf ile ilgili söz yazmak..'
Yazdım tabiki de, bahsettİğim o sözü BEN yazdım.. BEN yazdım.. 'KITLIĞIN ANAHTARI TASARRUFTUR..'
Dün, siyasi gelişmelere göz atayım diye, Başkent gündemini tarıyordum ki, Tasarruf ilye ilgili bir habere takıldı gözlerim..
An itibari ile, benim sözüm düştü tabii aklıma.. Kıtlık kapıda diyenlere de, bir gönderme yapmış olayım iyi mi..!
Habere konu tasarruftan bahsedeyim biraz da..
Kamu kurumlarında tasarruf dönemi baylıyor anlaşılan, haber öyle diyor çünkü..
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez' in sözleri, tam da bu noktada edilmiş Ankara'da..
Sayın bakan;  “Elde edeceğimiz tasarruf miktarı yıllık 870 milyon TL olacak”
Hadi inşallah.. Kim istemez ki tasarruftan gelir elde etmeyi..
Abonesi olduğmuuz İHA' nın acar muhabirlerinden, meslektaşım Mustafa Cenik' in haberinde;
-Kamuda Enerji Performans Sözleşmelerinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ, Resmi Gazete'de yayımlandı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 2023 yılı sonuna kadar kamu kurum ve kuruluşlarında tasarruf hedefinin yüzde 15 olduğunu hatırlatarak, “Hedefi gerçekleştirmemiz durumunda elde edeceğimiz tasarruf miktarı yıllık 870 milyon TL olacak” dedi.-
Şkilnde geçen, le bahsediliyordu tasarruf meselesinden..
Haberin detaylarına göz attım sonra.. Deniliyordu ki; "Enerji Performans Sözleşmelerinin Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’in Resmi Gazete’de yayımlandı"
Bunu bilidirensayın Bakan Dönmez, tebliğin yayınlanmasının ardından artık kamu kurumlarında enerji verimliliği maliyetlerini yaptıkları tasarruf bedeli üzerinden karşılayacaklarına da dikkat çekmiş.
Bakan Dönmez, kamu kurum ve kuruluşlarının 2 milyon lira ve üzeri yatırımla hayata geçirecekleri enerji verimliliği projeleri için 15 yıla kadar enerji performans sözleşmesi imzalayabileceklerini de vurgulamış.
Genelgenin yayımlanmasının ardından hızlı bir çalışma başlattıklarına dikkat çekerek, şöyle devam etmiş, Söz konusu genelge doğrultusunda yürütülecek iş ve işlemlerin tanımlandığı “Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi”ni resmi internet sitesinde paylaşıma açtıkları bilgsini paylaşmış.
“Her bir konuyu en ince detayına kadar ele aldık”
Paylaştıkları rehberde önerilen yöntemlerden birinin de enerji performans sözleşmeleri olduğunu belirtmiş  Bakan Dönmez, söz konusu genelge kapsamında bulunan 2 bin 314 bina/kampüsün toplam inşaat alanının 80,9 milyon metrekare, yıllık enerji tüketimleri toplamının ise 1,22 milyon ton eşdeğer petrol (TEP) değerine denk geldiğini dile getirirken.
Bu denli enerji yoğun bir alanın dönüşümü için önemli bir planlama gerektiği bence de şüphesiz..
"Yahu tüm bunlardan bize ne?" demeyin.. Fazla bilgi göz mi çıkarır kardeşim..
Her bir konuda, söz sahibi olmasını bilen bir millet olarak, bence bu konuda da sunulan biglileri edinmekte fayda olur. Yanlış mıyım..?
“Elde edeceğimiz tasarruf miktarı yıllık 870 milyon TL” olacak bilgsinini , kime ne zararı olabilir ki? Yapmayın, lütfen, ben üşenmeyip araştırayım, kimimiz laf etsin..Olmuyor vallahi..
Güncel enerji fiyatlarının dikkate alındığında genelge kapsamına giren bina ve kampüslerin tüketim değerinin 5,8 milyar liraya karşılık geldiğini ifade eden sayın Bakan Dönmez' in;
“2023 yılı sonunda yüzde 15 tasarruf hedefini gerçekleştirmemiz durumunda elde edeceğimiz tasarruf miktarı yıllık 870 milyon TL olacak." açıklamasının kime ne zararı olabilir, öyle edğil mi?
Syın Bakan, bu rakamı dile getirirken; "Tabii bu rakam kümülatif olarak her yıl üzerine koyarak daha da artacak” açıklamasında bulunuyordu.. Bu da, fazladan bilgi olsun sizlere..
Her gün her gün, başımıza püsküllü sorun olan Korona’dan söz etmek,. Siyaset demek, falan filan der iken, kafa ütülemekten ise, biraz da tasarrufun önemine değeniyim istedim..
Ne konuşacağız başka..! Corona illeti için ne desek boş… Herkes bildiğini okuyor, gönlü istediği gibi davranıyor, bulaş arttıkça artıyor..
Maske, mesafe ve hijyen hatırlatması yapmaktan, yetkililerin, konunun uzmanlarının dilinde tüy bitti, biz halen aynı yerdeyiz.. ‘BANA BİR ŞEY OLMAZ..’
Emin misin Hacı ağabey.. Virüs artık her yerde.. Belki de alt komşu, belki de üst.. Hat ta, karşı komşu da… 
Bana bir şey olmaz diyenlerin çoğu, bu arada gözlüyorum ki ben yaşlarda… Elliler… (50’ li ler..)
Yapmayın agacım..! Örnek olalım ki, hep birlikte yaşayalım.. Geçti o delikanlılık günleri, çocukluk yıllarımızı daha nice yıllar hatırlamak için, bence daha da tedbirli olalım..
0-18, 18-25 diye ayırmadan, hat ta 65 üstü, daha da üzeri falan demeden, Neslimizi korumak için bence herkes göreve. Eeey , elliler, sıra bizde.. Ölümcül virüse dur demek için, daha da örnek olalım.. Ne dersiniz..?
Genç nesil ile, yaşlı nesil arasında kalan bizler, aramıza korona’ yı sokmayalım kimse ile..
Daha tedbirli, daha maskeli, daha mesafeli, daha örnek olalım yanii.. Hade beya..!!!