KILIÇDAROĞLU PARTİLİ BELEDİYELERE, AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NA...

KILIÇDAROĞLU PARTİLİ BELEDİYELERE,
AKŞENER, KILIÇDAROĞLU'NA...
Adı pek edilmese de, Seçime işaret edilen ifadeleri görünce, pek bir meraklandım.. İYİ Parti lideri, ititfak oratğı CHP' nin liderine pek anlaşılır ifade ile adeta çağrı yapmış,
Akşener' in sözlerini, abonesi oludğmuuz İHA' nın haber bülteninde fark edince, hayli merak içinde dikkatlice okudum.
 “Olmayı düşünebilir. Bunda bir sakınca yok”
Bu açıklamayı İYİ  Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik değerlendirmesinde yapmış.
MBaşkentli meslektaşlarım,  Ahmet Umur Öztürk ve  İbrahim Berat Yılmaz' ın haberinde geçiyordu dahası detaylar.
Bahsedeceğim bu konudan,ancak bir de CHP liderinin partili Belediyelere seslenişi vardı, o da hpek ilgi çekici idi bence.
Önce ittifak ortağı Akşener'den, Kılıçdaroğlu'nun Cumhur.aşkanılğı adaylığ ıkonusuna ilişkin eddikleri diyelim.
 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Olmayı düşünebilir. Bunda bir sakınca yok” demiş..
Öyle ya, bunda ne sakınca olabilir ki? Sayın Akşener'de aday olmuştu.. İsteen her lider aday olabilir.. Gerçi, aday olunca, seçilemez ise şayet Milletvekililği de olmuyor adaylığa soyunan ismin.. Krut siasetçiler diyorlar ki: 'Bu ir dez avantaj..'
Döneyim habere; Grup toplantısı çıkışında gazetecilerinin soruları üzerine konuşan İYİ Parti liderinin dedikleri yer alıyordu ana metinde.
Akşener, Ana muhalefet harti CHP' nin lideri Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin soru üzerine; ”Olmayı düşünebilir. Bunda bir sakınca yok” şeklinde kısacık ve hayli net cevabı veriyordu.
Sonra da; millet odaklı çalışma yaptıklarının altını çizip; “Milletin derdini kamuoyu gündemine getiriyoruz.
En önemlisi de 20 Ocak 2020‘den beri geziyorum. Orda abu çalışmayı yaparken şahsıma, partime, benim herhangi bir hayalime yönelik, Türkiye’nin iyi oymasından başka bir hayalim yok, en küçük toz zerresi kadar bir şey yapmıyoruz, Özne, millet, esnaf, işsiz genç. Milletimiz bunu gördü. Gördüğü içinde secime çok seçim zaman var.
O zaman neler olur görürüz” ifadelerini kullanıyordu..
'Aday ol' dercesine, soru üzerine gelen bu yorum, aday yapar mı bilinmez fakat,  bakalım siyaseten daha ne çağrılar işitecek kulaklar..
Akşener' in yorumu, Kılıçdaroğlu'na idi.. İttifak oratğı için, Cumhurbaşkanılğı adaylığını yakıştırıyordu sayın Akşener. Bu arada, CHP liderinin, PHartili belediyelere seslenişi olmuştu Ankara'da. Azıcık bu konudan da söz edeyim.
CHP Grup toplantısında, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu:
“(CHP Belediyelere) Belediyenin hizmetini belli kişiler, akrabalar, yandaşlar için değil, belde halkı için yapacaksınız.
Sizi bulunduğunuz makama taşıyanı unutmayacaksınız” diyordu.. Peki ya, böyle bir durum mu vardı, böyle bir şikayet mi aldı sayın lider... Acaa dilor insan.. Öyle ya, durduk yere ne den böyle bir söz edilsin ki..!
Bu denilenleri, yine İHA' nın bülteninde frak ettim. Haliyle, meraklandım ve dikkatlice okudum haberi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP Belediyelerine seslendiğine dikkat çekilen haberde, CHP liderinin sözleri yazıya dökülüyordu.
Şöyle demiş sayın kılıçdaroğlu; “Belediyenin hizmetini belli kişiler, akrabalar, yandaşlar için değil, belde halkı için yapacaksınız. Sizi bulunduğunuz makama taşıyanı unutmayacaksınız”
Gerçi bu denileni, üst satırlarda da  aktardım ya, neyse.. Ben gibi, sizlerin de aklına benzer soru gelir düyüncesi ile, denileni tekrarladım.. Herhangi bir art niyetim yok.. Abartmayın..
Haberde; Kılıçdaroğlu, CHP’li Belediyelerin çalışmalarına değinerek, “11 milyon 700 bin vatandaşımıza yardım götürdü. Ne gerekiyorsa yapıldı. Yardım talep edip de karşılıksız kalan olmamasına gayret edildi. İhtiyaç sahibi herkese yardım götürüldü" ifadelerini kullandı denilerek bir bölüm geçilyordu.
Ve sonra da, Kılıçdaroğlu'nun, belediyelere  talimatı tam şekli ile kaleme alınıyordu.
 O talimat tam da şöyle imiş; “Yönettiğiniz beldede hiç kimseyi, inançları kimlikleri, yaşam tarzları itibariyle ayırmayacaksınız. Bu 1'inci kuralımız. Dün de uydular, ramazan süresince de uyacaklar. Belediyenin hizmetini belli kişiler, akrabalar, yandaşlar için değil, belde halkı için yapacaksınız. Sizi bulunduğunuz makama taşıyanı unutmayacaksınız. Belediyelerinizde fakir mahallelere pozitif ayrımcılık yapacaksınız. Yoksullara yardım yaparken, yoksulun onurunu koruyacaksınız. Halkçılığın en temel ilkesi onurdur. Fakire yardım yaparken, sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Harcadığınız her kuruşun hesabını millete verin dedik. Cebinizdeki para milletin parasıdır."
Gurup toplantısında, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde yaptığı temasları da aktarmış CHP lideri.
Bu konuda, tam olarak şöyle konuşmuş CHP lideri:
"Halkın nabzını tutuyoruz. Yan gelip yatmıyoruz. Vatandaşlarımız için çalışıyoruz, vatandaşlarımız arasında ayrım yapmıyoruz. Bir milyon 254 bin kişi işsiz kaldı. 19 yılın sonucunda geldiğimiz nokta 10 milyon kişi işsiz. 10 milyonun üstünde işsiz olursa orada huzur, bereket olmaz, kargaşa ve kaos, intiharlar ortaya çıkar"
Siyaset bu aralar pek hareketli.. İleriki günlerde, daha da hareketlenecek gibi.. Nereden mi çıkardım bunu; ”Ön sezi..”
Ön sezilerime güveniyorum..  Misal, son 4 yıldır, siyaseten olacakları tahmin ediyorum,  bir bakmışım gerçek olmuş..
Haa bu arada, yakın zamandaki tahminime de diyecek yok hani.. Maşallah bana.. Kır bir kere Maşalllah..