Belki de bir ilk.. Neden böyle diyorum, çünkü CHP’ de bir şeyler san ki pek değişmiş…

Belki de bir ilk.. Neden böyle diyorum, çünkü CHP’ de bir şeyler san ki pek değişmiş…
 
Genelde, sandık başında verilir pozlar, bir baktık ki öncesinde de verilebiliyor.. Üç yıllık görev için yarışa çıkan 4 isimden üçü, Partilerinin Ayvacık Belediyesi’nin bir etkinliğinde, örgütün de beğenisini kazanan tavırları, oluşturdukları birlik beraberlik fotoğrafları ile beğeninin adına dönüşüyor.
 
İstenin ce değil, istendiği anda yapılan bir birliktelik bence bu pozun adı…
CHP’ de derler ki; hizip çoktur.. Parti içi muhalefet de..
 
Sanki, bir önemli yarış öncesi sandığa gidecek üç isim, sonraki yarıştan evvel, yani Başkanlık için sandığa girmeden önce, bilinen bildik denilenlere ve dönelenleri dilendirenlere; “Ha de ordan …” der gibi davrandılar.. 
 
Kır Lokantası açılışı ve bahar havasında gerçekleşen  o etkinlikte, örgütün yüzünü gülümseten isimler olmuş üç kişi.. Oysa ki onlar, bu gün ön seçim için stres yaşayacaklar.. Ön seçime girecek 4 isimden üçü, Ayvacık’ ta buluştu hafta sonuna saatler kala..
 
Üstelik; Verdikleri poz, işittim ki Örgüt içinde, “İşte örnek  davranış..” ifadesi ile övgü toplamış..
    
MİTİNG HAVASINDA AÇILIŞ…
 
Bol bol kareler gördüm, etkinliği anlatır.. Maske kullanımı biraz zayıf gibi görülse de, açılış açık havada olduğu için, sorun yoktu bence.. Mesafe vardı hayli.. Masa düzeninde, fark edilen mesafeli bakışlar gibi..
 
Neyse, dedikodu yapmayayım.. Bugün yapılacak seçimin, geleceğe dair etkileri ne olur bir fikrim var lakin, ben susayım…
 
Öyle ya,  işitilen, dilden dile dolaşan, kulaktan kulağa yayılan bazı söylemler, belli ki siyasetin cilvesi..
 
Adaylar için, ‘O şunun adamı, bu bunun adamı…’ değerlendirmeleri, hemen her partide olur.. Peki ya CHP’ de..?
 
Her partiden biri CHP ise, onda da olacak elbet.. Ki, var zaten.. Öyle işitiyoruz..
Sonuç ne olur şimdiden bilmek zor fakat, o aday onun adamı, bu aday bunun adamı ise, üç aday adayının, örgüt içinde de beğeni toplatan bu  birliktelik pozu acaba  kimleri çileden çıkarır..
 
Benim ki de iş şimdi.. bana ne ki…! Bekleyip göreceğiz, nasıl olsa aynı şehrin yaşayanlarıyız..
 
Tahmin derseniz, tahminim var elbet.. Bir kaç öngörü beraberinde, bende tahmin bitmez zaten..
 
Ayvacık’taki açılış etkinliğinden söz edecek olursam birazcık, etkinliği daha da çarpıcı hale getiren bence gözlenen üçlü birliktelik..
 
Yer; Çamlık Mesire Alanı..  Açılışı yapılan; Çamlık Kır Lokantası..
 
Notlar verecek olsam güne dair;  Miting havasında gerçekleşen diyebilirim..
 CHP’ li Ayvacık Belediyesi tarafından oluşturulan Çamlık Kır Lokantasına, pandemi tedbirleri az hafifleyince ben de gitmek isterim şahsen.. Hanidir kır havası yok.. Tıkıldık şehre.. 
 
 Açılış açık havada, katılımcı da haliyle çoktu.. Maske mesafe gözle görünür şekilde…
 
Bu anlarda konuşulan tek konu ise, siyasetti elbette…
 
Keşke her konuşulanı dinleyebilme yetim olsaydı da, aktarsaydım biraz biraz.. Ama nerede..!!! Yok öyle bir yetim…
 
Yüzler asıktı bazı karelerde fark ettim. Acaba neden di?
 
Vardır ebet bir nedeni. Herkes hep gülecek değil ya..
 
Göz göze, karşı karşıya oturduğunuz masada, öyle an gelir ki, istemsiz de olsa, vücut dili, tavırlı iseniz karşınızdakine, gösterir etkisini.. Yalan mı..???
 
Sorular çok aslında bir fotoğraf karesinde takıldığımdan, bende de  soru olacak tabii.. De, bana ne ki.. Kim kime tavırlı kim kime küskün, kim kime beden dili ile çarpıyor lafını...
 
Onlarca vatandaşın katılımıyla gerçekleşen lokanta açılışında katılımcılara ücretsiz pide dağıtımı yapıldı Ayvacık’ ta.. Bunu da yarın bir gün eleştirilenler olur ya, neysee…
 
Çamlık Mesire Yeri’nde düzenlenen açılış törenine,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Av. Muharrem Erkek,  Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan( Ki, kendini henüz görmemiş bir gazeteciyim. Yani canlı canlı.. Elini de hiç sıkmak nasip olmadı mesela, o na da neyse..)
 
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural,  İl Genel Meclis Başkanı Sadık Göğüsgeren, Çan Belediye Başkanı Bülent Öz,  Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun,  Ayvacık CHP İlçe Başkanı Emre Öz,  Ayvacık AK Parti İlçe Başkanı Nazmi Tok,  MHP İlçe Başkanı Özcan Cengiz,  İyi Parti İlçe Başkanı Şükriye Özkan, CHP’ li Çanakkale İl Genel Meclis Üyeleri,  ilçedeki bazı kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları, köy muhtarları, belediye personeli ve çok sayıda vatandaş katılıyordu.. İnsan çok olunca, siyasette çok olur yani..
 
Öyle de oldu.. Kalabalık var, siyasetçi suskun kalır mı hiç…? Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, böyle bir lokantaya Ayvacık’ın ihtiyacı olduğunu ifade ediyordu önce sonra da ekliyordu.. Belediye olarak Ayvacık’a 2 yıldan bu yana yapılan yatırım ve hizmetlerden bahsederek…
 
Bu etkinlik, oluşan fotoğraf kareleri ve dahası için söz çok elbet.. De, diyorum ya, şu an mesele bu değil..
 
Bugün yapılacak seçimin sonucu, bence siyasetin bundan sonraki odak noktası olacak..
 
İl Genel Meclis başkanı seçilecek kişi,  bazı taşların yerinden oynaması,  ya da mevcut şekline yön verecek demedi demeyin…
 
Kazanan Çanakkale olsun da, varsın taşlar azıcık yerinden oynasın..
 
Parke taş döşeli onca yolumuz var.. Tonajı yüksek araçlar o yolları kullanıyor ondan mıdır bilemedim lakin, o yolarda taşlar hep oynak.. Taşın yerinden oynaması, en çok yağışlı havalarda sorun.. Su birikiyor, bir basıyorsunuz yere , sıçrayan su üstünüze.. Hadi buyur buradan yak..
 
Yeni hafta, yeni umutlar doğurup, yeni başarılar getirir inşallah.. Vaka sayılarımız düşüşe geçer ve biraz daha normale doğru yol alırız inşallah.. Kalın sağlıcakla..